App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vaccinera sig mot Röda hund

När jag belv gravid fick jag veta att jag inte har skydd mot röda hund fast jag har fått två doser av detta vaccin när jag var barn. Då sa min barnmorska att det besta var att jag vaccinerade mig mot roda hund när jag har fött mitt barn. Jag funderar nu på om jag ska vaccinera mig. Jag har läst allt möjligt om det här vaccinet och undrar om det finns någon som har vaccinerats sig och fick ni några biverkningar? Vad tycker ni ska man vaccinera sig inann man blir gravid igen?

2015-10-01
dizdara
dizdara
Barn på 3 år och 6 månader

Jag hade inte heller fullgott skydd mot röda hund under min första graviditet. På BB efter förlossningen fick jag en spruta mot det, jag fick inga kännbara biverkningar av det. Jag ifrågasatte visserligen aldrig att de gav mig sprutan efter förlossningen, men jag antar att det inte bör vara några problem att göra det under amning eftersom jag ammade då.

2015-10-17
sandrapatricia
sandrapatricia

Och apropå att inte ha fullgott skydd trots vaccination. När man fyllt 30 bör man ta om alla barnvaccinationerna då de börjat ta slut. Jag vaccinerade mej i december och på inskrivningen i februari låg mitt värde på gränsen. Sen fick jag missfall och vid nästa inskrivning i augusti hade jag fullt skydd. Det hade alltså tagit ett par månader innan skyddet var fullgott.

2015-10-17
SysterEmma
SysterEmma

Har har haft en patient på neo som föddes i v 32, tillväxthämmad och med ett hjärta som la av stup i ett pga att mamman haft röda hund under graviditeten. Det är ingen sjukdom att leka med.

2015-10-17
SysterEmma
SysterEmma

Med tanke på hur röda hund kan påverka ett foster skulle jag definitivt vaccinera mig efter grav om jag vore du.

2015-10-01
Cprinter
Cprinter

Jag hade likadant, vaccinerade nu mig efter jag fått mitt andra fick inga biverkningar alls:)

2015-10-01
majbarn5
majbarn5
Barn på 1 år och 7 månader

Hur vet man om man har skydd? Och varför har man inte skydd om man vaccinerats som barn?

2015-10-01
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 6 månader

Samma för mig, hade inte heller skydd mot röda hund under min graviditet trots vaccin som barn. Jag tänker vaccinera mig, vet tyvärr inget om biverkningar men jag brukar bli risig av vacciner, är dock nästan aldrig sjuk. Man får inte vaccinera sig om man ammar så måste vänta. Risken är ju att om man får röda hund under första 16 veckorna kan det ge svåra skador på fostret. Då tar jag hellre biverkningarna av vaccinet men man bestämmer ju själv såklart.

2015-10-01
Luna_13
Luna_13
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...