App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Första barnet, bor i en liten 2a 48 kvm. Går det verkligen?

Hej!! Har precis plussat och det verkar som att jag och min sambo ska bli föräldrar i april! Nu är det så att vi bor i en liten 2a på 48 kvm, de enda "stora" rummet är sovrummet. Vi har inte plats för skötbord i badrummet och i lägenheten finns inga garderober för förvaring. Tanken är att flytta till större när vi hittar en! Har ni några tips på vad vi ska tänka på? Har ni några alternativ på hur man kan möblera (skötbord, spjälsäng skulle få plats i sovrummet). Vad behövs egentligen hemma när man har en nyfödd?

2015-08-24
Glutfargas
Glutfargas
Barn på 3 år och 8 månader

Ser nu att det var ett äldre inlägg...hur har ni gjort? Har ni fått ihop det? :-)

2016-04-06
IcePrincezzz
IcePrincezzz

Här är en till som förespråkar skötbord! Tycker det varit guld värt att ha en plats för blöjbytenoch där alla saker finns inom räckhåll. Vi bodde på typ 35 kvm de första 1.5 åren, gick hur bra som helst. Tänk smart förvaring (Ikea är ju grymma på detta tex). Man behöver oftast mycket färre saker till bebisen än vad man tror så köp inte allt som står i tidningar etc. Vår son sov i vagnen första 4 månaderna, sedan köpte vi spjälsäng och ställde bredvid vår ca 40 cm emellan. Vi hoppade in i vår säng från sänggaveln, haha.

2016-04-06
IcePrincezzz
IcePrincezzz

*Haha inte John Dover utan hon sover!!!

2016-04-06
Sillymooo
Sillymooo

Vi använder skötbord (får så jäkla ont i ryggen när man byter blöjor i sängen) vi har ett skötbord som man sätter på spjälsängen så den tar ju inte upp någon extra plats. När Jon Dover i sängen plockar vi bara ner skötbordet och ställer det vid väggen. Helt perfekt tycker vi.

2016-04-06
Sillymooo
Sillymooo

Min är två år o vi använder fortfarande skötbord. Tycker det är skönt vid både blöjbyte borsta tänder och påklädnad. Bra höjd för mig. Och bra förvaring

2016-04-06
Isabell25
Isabell25

Å här är en familj som BARA använder skötbordet😊så himla bra🙌🏾

2016-04-06
8kee6
8kee6

Har aldrig använt skötbord. Eller jo de typ 3 första dagarna med dottern. Sedan blev det att jag flyttade runt den där skärbädden i lägenheten. Bortkastade pengar med skötbord för vår del. Dottern sov heller aldrig i sin säng det första året så vi hade kunnat skippa spjälsäng oxå ;) Om du precis har plussat så kanske ni hinner hitta något innan bebisen kommer? Annars kanske ni flyttar kort efter att hen kommit? Då skulle jag kanske bara köpa ett babynest till barnet och ha barnet i nestet i er säng. Skötbord skulle jag skippa helt och bara köpa en skötbädd. Barnet kan ju oxå sova i vagnen. Man kan ju plocka bort liggdelen och ha den stående på golvet. Superlätt att flytta runt :)

2016-04-06
Januaribarn
Januaribarn
Barn på 2 år och 11 månader

Man behöver inte ha ALLT som står i tidningarna. Se till att ha det mest nödvändigaste. Skötbord är överskattat. Ni kommer klara er precis perfekt i en tvåa ett bra tag till. Bebis sover i spjälsäng och kan så göra i två år. Man tar bort ena långsidan bara. Vi har bebiskläder i en korg, ihopvikta.

2016-04-06
FruMarin
FruMarin

Emawestin; vad för sorts lägenhet är det?? Är det studentboende eller nåt? (Nyfiken, ja)

2016-04-06
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 4 månader

Vi bor i 1,5 på 40 kvm så här kommer det också bli trångt när bebisen kommer! Vi har inte ens en dusch i vår lägenhet utan finns en gemensam i trappuppgången! ;) Man får göra det bästa av situationen och vara lite uppfinningsrik med att få plats med allt :)

2016-04-06
Emawestin
Emawestin

jag går emot alla andra och vill ha ett skötbord (vi bor i en liten 2 a på 40 kvm) och köpte kombinerat skötbord /skåp som står i vardagsrum där hon har alla sina saker, blöjor kläder i små lådor. (hensvik på IKEA som sedan blir en hylla när hon blir äldre 😀) jag vill ha ett skötbord för det är där vi gör mycket, klär på, byter blöja, massera, klippa naglar m.m. men det är ju en smaksak. säng i sovrum (en garderob fick ryka för att få plats med säng men det var helt klart det bästa beslutet). finns det hjärterum så finns det stjärterum eller hur ordspråket? 😀👍

2016-04-06
Bettan&Leia
Bettan&Leia

Det är bara ett plus om du har ett skötbord, men inget måste.
Jag hade inget skötbord till min son, trots att jag ville skaffa ett som tex förvaring av blöjor mm. Och det är fint.

Jag använde mig istället utav min säng faktiskt, jag la en handduk undertill när jag bytte om på honom.
Bor själv i en lägenhet på 50kvm, och jag letar också större.
Har du facebook så kan vi diskutera mer där om du skulle vilja veta vad jag har hemma till min lille.
Amanda Montin heter jag.

2016-04-06
Amandaaamontin
Amandaaamontin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...