App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Första barnet, bor i en liten 2a 48 kvm. Går det verkligen?

Hej!! Har precis plussat och det verkar som att jag och min sambo ska bli föräldrar i april! Nu är det så att vi bor i en liten 2a på 48 kvm, de enda "stora" rummet är sovrummet. Vi har inte plats för skötbord i badrummet och i lägenheten finns inga garderober för förvaring. Tanken är att flytta till större när vi hittar en! Har ni några tips på vad vi ska tänka på? Har ni några alternativ på hur man kan möblera (skötbord, spjälsäng skulle få plats i sovrummet). Vad behövs egentligen hemma när man har en nyfödd?

2015-08-24
Glutfargas
Glutfargas

Ser nu att det var ett äldre inlägg...hur har ni gjort? Har ni fått ihop det? :-)

2016-04-06
IcePrincezzz
IcePrincezzz

Här är en till som förespråkar skötbord! Tycker det varit guld värt att ha en plats för blöjbytenoch där alla saker finns inom räckhåll. Vi bodde på typ 35 kvm de första 1.5 åren, gick hur bra som helst. Tänk smart förvaring (Ikea är ju grymma på detta tex). Man behöver oftast mycket färre saker till bebisen än vad man tror så köp inte allt som står i tidningar etc. Vår son sov i vagnen första 4 månaderna, sedan köpte vi spjälsäng och ställde bredvid vår ca 40 cm emellan. Vi hoppade in i vår säng från sänggaveln, haha.

2016-04-06
IcePrincezzz
IcePrincezzz

*Haha inte John Dover utan hon sover!!!

2016-04-06
Sillymooo
Sillymooo

Vi använder skötbord (får så jäkla ont i ryggen när man byter blöjor i sängen) vi har ett skötbord som man sätter på spjälsängen så den tar ju inte upp någon extra plats. När Jon Dover i sängen plockar vi bara ner skötbordet och ställer det vid väggen. Helt perfekt tycker vi.

2016-04-06
Sillymooo
Sillymooo

Min är två år o vi använder fortfarande skötbord. Tycker det är skönt vid både blöjbyte borsta tänder och påklädnad. Bra höjd för mig. Och bra förvaring

2016-04-06
Isabell25
Isabell25

Å här är en familj som BARA använder skötbordet😊så himla bra🙌🏾

2016-04-06
8kee6
8kee6

Man behöver inte ha ALLT som står i tidningarna. Se till att ha det mest nödvändigaste. Skötbord är överskattat. Ni kommer klara er precis perfekt i en tvåa ett bra tag till. Bebis sover i spjälsäng och kan så göra i två år. Man tar bort ena långsidan bara. Vi har bebiskläder i en korg, ihopvikta.

2016-04-06
FruMarin
FruMarin

Emawestin; vad för sorts lägenhet är det?? Är det studentboende eller nåt? (Nyfiken, ja)

2016-04-06
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 13 månader

Vi bor i 1,5 på 40 kvm så här kommer det också bli trångt när bebisen kommer! Vi har inte ens en dusch i vår lägenhet utan finns en gemensam i trappuppgången! ;) Man får göra det bästa av situationen och vara lite uppfinningsrik med att få plats med allt :)

2016-04-06
Emawestin
Emawestin

jag går emot alla andra och vill ha ett skötbord (vi bor i en liten 2 a på 40 kvm) och köpte kombinerat skötbord /skåp som står i vardagsrum där hon har alla sina saker, blöjor kläder i små lådor. (hensvik på IKEA som sedan blir en hylla när hon blir äldre 😀) jag vill ha ett skötbord för det är där vi gör mycket, klär på, byter blöja, massera, klippa naglar m.m. men det är ju en smaksak. säng i sovrum (en garderob fick ryka för att få plats med säng men det var helt klart det bästa beslutet). finns det hjärterum så finns det stjärterum eller hur ordspråket? 😀👍

2016-04-06
Bettan&Leia
Bettan&Leia

Det är bara ett plus om du har ett skötbord, men inget måste.
Jag hade inget skötbord till min son, trots att jag ville skaffa ett som tex förvaring av blöjor mm. Och det är fint.

Jag använde mig istället utav min säng faktiskt, jag la en handduk undertill när jag bytte om på honom.
Bor själv i en lägenhet på 50kvm, och jag letar också större.
Har du facebook så kan vi diskutera mer där om du skulle vilja veta vad jag har hemma till min lille.
Amanda Montin heter jag.

2016-04-06
Amandaaamontin
Amandaaamontin

Vi bor i 2a på 54kvm. Jag är i vecka 8 nu och på måndag går jag in på 9de veckan. Vi har inte tänkt att flytta, vi tror bara det kommer bli onödiga kostnader för oss då min man precis börjat plugga, så vi behöver varenda krona .. Tror inte alla det kommer vara några problem att bo i en tvåa, spjällsängen kommer stå i vårt sovrum, vi har skaffat en extra garderob som vi ställt inne i klädkammaren som tidigare nästan var tom:). Tror absolut inte att skötbord är nödvändigt som några har nämt:) hoppas de löser sig för er,

2015-08-29
Demyildiz
Demyildiz
Bebis på 14 månader

Skötbord kan man ha på badkar om man har sånt eller bara en filt på golvet att byta om på. Vi samsov så vi behövde inte göra plats för säng. Och det är kläder och blöjor och sånt som tar plats

2015-08-25
Deathoria
Deathoria

Bodde på 38 kvm första tiden vi var 3. Fungerade alldeles utmärkt! :)

2015-08-24
Azuki
Azuki

Allt går bara man vill :) vi bor i en tvåa med två små barn. Hade såklart velat bo större men det är svårt att få lägenhet där vi bor. Jag fick lite panik när jag blev gravid med tvåan men jag tycker det går ändå eller har jag bara vant mig :)

2015-08-24
Jeessiicaa89
Jeessiicaa89

Vi bodde i en tvåa på 54 när bebis kom. Gick bra rent ytmässigt. Men vi hade tre trappor utan hiss. Vi hade spjälsängen nära vår säng. Och som skötbord har vi en Malmbyrå från Ikea. Du får plats med alla bebiskläder och överst har vi blöjor, tvättlappar, kräklappar, mediciner, krämer osv. Funkar hur bra som helst! Nu är hon 6,5 mån och vi har fortfarande bara malmbyrån som förvaring till henne.

2015-08-24
Idisnorf
Idisnorf

Bor i nuläget i en 2:A och det funkar jätte bra! Spjälsäng i vårt sovrum,en liten lekhörna i vardagsrum/kök. Ett barn kräver inte så mycket som liten bara man finns nära och till hands så trivs dem 😊 Vi byggt ett skötbord ovan på vår tvättmaskin,har ett långt och smalt badrum,och som en annan skrev:Finns att sätta ovanpå badkar.Lycka till 👌🏻

2015-08-24
VeronicaJohanna
VeronicaJohanna

Klart det går! Andas! Ni kommer ändå ha spjälsängen i ert sovrum och barnen kan sova i den upp till 2 år om så skulle vara, utan problem. När bebis är större och ska ha leksaker så har ni helt enkelt en avsedd låda i vardagsrummet för Liten som ändå leker där alla andra är, och inte på sitt rum ensam. Allt handlar om förvaringsmöjligheter och lite compact living, stressa inte iväg och köp något större förrän ni verkligen hittat något ni gillar. Lycka till!

2015-08-24
FruMarin
FruMarin

Skötbord för mig är helt onödigt. Man kan lika gärna slänga upp en handduk på köksbordet, vardagsrumsbordet eller på golvet och byta där. Allt går bara man vill! Personligen hade jag nog velat ha lite större när barnet börjar ta sig runt och krypa och så men allt är ju smaksak!

2015-08-24
Plumpan
Plumpan

Vi bodde också i en 2:a, på 58kvm, när vi fick första. Vi flyttade till en 3:a ca en månad innan andra barnet kom och då var stora 2 år och 9 månader. Vi hade köpt ett skötbord när vi skulle ha första barnet, men det var ganska onödigt för vi använde det så sällan, det bara stog o tog upp en massa plats.

2015-08-24
LindaAE
LindaAE
Barn på 2 år och 4 månader

Vill man ändå ha skötbord så finns det ju sådana som man sätter på badkarskanten. Det är ju ändå ett utrymme som används så den tar inte överdrivet mycket plats.

2015-08-24
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 2 år och 1 månader

Vi bor i en ännu mindre lgh, så visst ska det gå! Har köpt förvaringslåda från Ikea som man bara rullar in under sängen och på så vis tagit bort byrå, flyttat runt på saker och planerat om i lgh. Vissa av dem jag känner som har barn bor i stora hus, med stora badrum och äger ändå inget skötbord... Skötbädd funkar utmärkt och vi ska köpa fina förvaringskorgar att ha bebis hygiensaker i, i badrummet. Allt går! 👍

2015-08-24
sabinaemelie
sabinaemelie
Bebis på 1 månader

Jag bor också i en tvåa och har en flicka på fem månader det funkar hur bra som helst, har dock skippat skötbordet och köpt en liten madrass som jag använder mig av .

2015-08-24
Sumedinc
Sumedinc
Gravid i vecka 26

Vi bodde oxå i en 2:a på 59m2 när vi plussa å satte upp oss direkt på lägenhetsbyte. Såhär i efterhand hade det inte funkat för vår familj att bo så litet! Badrummet var pyttelitet,smaaalt kök,knappt att spjälsängen fick plats! Nu har vi en trea å det är så skönt. Sonen sover i eget rum o vi kan sitta o titta tv ostört i storarummet,vilket inte hade gått i förra! Hoppas ni hittar något större snart😊 vi flyttade 2 månader innan lillen kom👍🏻

2015-08-24
8kee6
8kee6

När vi fick första barnet bodde vi i en tvåa, men både sovrum och vardagsrum var rätt stora. Så klart det går! :) Skötbord är ju egentligen inget måste. Man kan ju byta på golvet eller eran säng tex. Ikea har en uppblåsbar skötbädd som är bra. Och sen är väl spjälsäng i princip det ni behöver. Ett hett tips är att RENSA ut så mycket som möjligt nu, för alla utrymmen kommer behövas till babykläder, blöjor, nappflaskor etc etc. Många småsaker tillsammans blir rätt mycket. Haha. Och grattis till graviditeten! Kan tillägga att vi flyttade till en trea när vår första dotter var ett år och nu har vi precis fått vårt andra barn och står således inför samma dilemma en gång till. Haha.

2015-08-24
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 13 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...