App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Bebis med hårdmage/förstoppnin​g. Hjälp!

Ja, då har lillan gått och blivit hård i magen av att fått testa gröt. Kör med katrinplommon/äpplepuré till gröten med det blir hårt i magen ändå för henne. Hon bajsade en lite hård klutt igår, och även en idag fast väldigt liten. Vad har ni rutinerade morsor att tipsa om mer än katrinplommonracet, magmassage och cykelgymnastik med benen? (De som anser att man inte ska ge gröt vid 5 månaders ålder behöver inte påpeka det utan jag önskar tips mot hård mage.)

2015-07-10
Idisnorf
Idisnorf
Bebis på 9 månader

Min dotter som är 2månader blev också väldigt hård i magen. Vi fick från bvc; Windi pysventil för små fisar. Och det hjälpte enormt mycket. Det finns att köpa på apoteket.

2018-09-18
Gravid i vecka 12

Vänta lite med gröten om magen inte verkar gilla det. Ge lite frukpure och grönsaker och sånt ett tag först. Har en 1,5åring med långsam mage. Den har varit sån till och från sen vi började med mat. Det som hjälpt hos oss är att låta honom sitta på pottan när man ser att han trycker så kommer det ut lättare. Och mycket frukt, jordgubbar, vindruvor, russin. Mycket vätska, vi ger saft när han inte vill dricka så mycket vatten, Hoppas det löser sig :)

2018-09-18
Niseen
Niseen

Vi har en liten på 3 månader som är hård i magen därför började vi med lite smakportioner med Beatles katrinplommon men det hjälper tyvärr inte så jag fundera på göra eget då jag läst att Beatles ör inte 100% katrinplommon. Tänkte jag testa blandad katrinplommon och aprikos som skrev om men hur mycket gav du till din när han/hon var 3 månader?
Bvc tycker vår lilla pojke är för ung för smakportioner och råder att ge microlax om inte rapsolja fungera men jag tycker det är bättre att testa katrinplommon är att använder medicin

2018-09-18
spowell
spowell
Barn på 1 år och 9 månader

Rapsolja eller laktulos. Kan ges vid vilen ålder som helst tydligen, vår son gick på laktulos i 3 mån ca från v 30 till 1 mån korr ålder.

2015-08-04
Carro88j
Carro88j

Man kan hälla i lite rapsolja i maten samt i flaskan om man ger ersättning eller om man ger bröstmjölk i flaska

2015-08-04
Laspelin
Laspelin

koka egen katrinplommon ger bättre effekt även messmör i välling/ersättning/gröt, hemmagjord päronpure funkar kan även lägga rapsolja i gröten .

2015-07-26
Erica93
Erica93

Se där, iofs så är pappa och jag känslig för lite av vardera så fr vår del kanske denne bättre att vänta. Hur som så fungerar kiwi för hårda magar så är det väl vara att köra på då antar jag.

2015-07-13
Plumpan
Plumpan

Hämtar från 1177 gällande laga och introducera mat till bebis "Frukt och bär går att äta både färsk och kokt. Mest näring behålls om man äter frukt och bär färsk efter att ha tvättat den. Man kan göra puré på färsk eller kokt frukt. Några förslag på frukt och bär att göra puré av är äpple, banan, päron, aprikos, avokado, kiwi, melon, vinbär, hallon, blåbär, björnbär och jordgubbar."

2015-07-13
Cprinter
Cprinter

Från Livsmedelsverket "Tidigare trodde man att allergi kunde förebyggas om man väntade med att ge barn nötter och jordnötter tills de var ett år, men nyare forskning visar att det inte är så."

2015-07-13
Cprinter
Cprinter

BVC ska följa råden från Livsmedelsverket.

2015-07-13
Cprinter
Cprinter

Oj, det visste jag inte! Vår lille 8 månaders son får jordgubbar varje dag! Trodde det var ok iom det finns i de små färdigs smoothies man kan köpa i affären. Tack för bra info :) Ska ta reda på lite mer om detta..

2015-07-13
Vibeqe
Vibeqe
Barn på 3 år och 3 månader

Vi hade precis samma sak med vår 7 månaders son.. Trots mkt vatten och katrinplommon varje dag. Fick råd av BVC att ge 5ml lactulos på morgonen. Vet dock inte från vilken ålder man kan ge det. Men fungerar jättebra för honom då det mjukar upp avföringen och slipper kämpa ut det hårda :( Lycka till :)

2015-07-13
Vibeqe
Vibeqe
Barn på 3 år och 3 månader

Där är nog också nått BVC ger olika råd om. Fick höra att jordgubbar och kiwi är allergiframkallande i massor och att man absolut bör vänta tills se är över året med det och andra röda bär ^^

2015-07-13
Plumpan
Plumpan

Fast man kan och får gärna ge kiwi, citron och jordgubbar precis som man gärna ska ge ägg och nötter förutom OM det finns allergi i familjen då ska man vara försiktigare.

2015-07-13
Cprinter
Cprinter

Kiwi är en frukt som man ska vänta med att ge! Samma sak som med jordgubbar och citron!

2015-07-12
Plumpan
Plumpan

oj, ser att det blev typ en miljon inlägg från mig... sorry! är inte riktigt kompis med nya telefonen än :$

2015-07-12
DFBaby
DFBaby

kiwi är bra för hårda magar. fick tips om att äta kiwi när jag var hård i magen av min bm. hon hade använt det när hennes barn var hårda i magen som små tydligen. funkade hur bra som helst för mig och hennes barn. kanske kan vara till hjälp även för er?

2015-07-11
DFBaby
DFBaby

kiwi är bra på att lösa upp hårda magar. fick tip

2015-07-11
DFBaby
DFBaby

kiwi är riktigt bra på att lösa upp hårda magar. prova med kiwipuré. fick det tipset från min bm näunder graviditeten när

2015-07-11
DFBaby
DFBaby

kiwi är riktigt bra för att mjuka upp hårda magar. kanske funk

2015-07-11
DFBaby
DFBaby

Magen har blivit bättre. Hon var aldrig förstoppad, men hård.

2015-07-11
Idisnorf
Idisnorf

Min dotter har haft problem med magen sedan födseln och de blev absolut inte bättre när vi började med gröt. Men jag blandade i en tesked rapsolja i gröten och vällingen, och det hjälpte alltid. Men de absolut bästa för oss var att ge henne hemmagjord päronpure. Nu är hon snart 1 år och har inga problem med hård mage längre.

2015-07-11
Lisette666
Lisette666

Sempers magdroppar kan man ta gammal som ung. Katrinplommonpuré (alt. färska, mosade katrinplommon) och rapsolja i gröten. Om du fortfarande ammar kan du ge gröten med lite bröstmjölk. Om detta inte hjälper finns det movicol junior som man kan ge, men det bör ske i samråd med läkare då det är ett läkemedel. Laktulos liknar lite rapsolja, men det har en förmåga att göra en gasig i magen. Hoppas det går över snart för din lilla.

2015-07-11
bikers mom
bikers mom

(null)

2015-07-11
MaddeElisabet
MaddeElisabet
Bebis på 13 månader

Plumpan- då får vi olika förslag från våra bvctanter.. Men både min bvcläkare o bvcssk sa att barn under 1 år inte ska äta messmör då det är för mkt salt som barnens njurar inte kan bryta ner(e ju därför man inte ska salta barnens mat alls).. Så ts kolla med din bvc för att få råd!

2015-07-11
stumpizz
stumpizz
Bebis på 11 månader

Jag fick messmörstipset från mitt BVC när sonen var hårs i magen och han var då runt 6-7 månader ^^ och risgrynsgröt är stoppande....

2015-07-10
Plumpan
Plumpan

Man ska inte ge barn under 1 år messmör(som någon rekomenderade, deras njurar klarar inte av alla salter det innehåller). Jag ger min dotter magdroppar, katrinplommonpure och päronpure för att hjälpa hennes mage på traven när det behövs. Får ditt barn i sig tillräckligt med vätska? Du kanske ska göra gröten lite lösare(mer vatten än pulver) under en period för att se om set kan vara en av anledningarna. Byt grötsort är en annat tips, jag själv använder 2olika sorter dagligen(en på morgonen o en på kvällen). Hoppas du hittar en lösning!

2015-07-10
stumpizz
stumpizz
Bebis på 11 månader

En liten fundering... Är inte ris stoppande? Eller är det tvärt om?

2015-07-10
SysterEmma
SysterEmma

Inte bara en tesked eller två. Ska det stå. Hon får nog ganska många teskedar. 👆🏽

2015-07-10
Fraaijda
Fraaijda

Min dotter får Katrinplommon puré på gröten. Inte bara en tesked utan två utan ganska mycket. Jag gör egen med plommon och aprikoser. Hon tycker att det är jätte gott och magen funkar kanon. Hon har ätit så sen hon var 3mån idag är hon 7. 👍

2015-07-10
Fraaijda
Fraaijda

Magdropparna har vi kört ett tag me. Slutat med. Kanske ska ta upp det igen. Får nog ta en tur till Apoteket imorgon.

2015-07-10
Idisnorf
Idisnorf

kör lite kokosolja i😊 rensar på mig å lär göra på bebis med😉

2015-07-10
8kee6
8kee6

Magen kan bli så när man börjar mat, du jan prova lite vanlig rapsolja någon tsk. Prata med Bvc om att prova laktolos, har du provat Sempers magdroppar?

2015-07-10
majbarn5
majbarn5
Gravid i vecka 30

Jag har också en bebis på 5 månader och han får också Hipps risgröt. Till en början blev han också hård i magen, men det börjar bli bättre sedan jag vant honom att dricka vatten och det får han mellan tuggorna. Nu får jag ju se upp lite, så han inte dricker för mycket vatten :p men det kan ju också vara bra att ha vanan inne med att få i sig vatten ifall en ny värmebölja dyker upp :)

2015-07-10
Emewe
Emewe

Pysventilen ska aldrig användas regelbundet eftersom man kan störa kroppens egen bajsreflex. Men som tillfällig lösning är det bra för att reta. Harry blev ju plötsligt hård i magen utan att jag gjort några förändringar i maten och då började vi med laktulos. Det är väldigt skonsamt ovh har jättebra effekt. Men då äter ju Harry bara ersättning. Vet inte om katrinplommon har samma effekt. I så fall är väl det kanske bättre än att gå på läkemedel. Massage i tarmarnas riktning är också skönt när magen strular.

2015-07-10
SysterEmma
SysterEmma

Jag fick tips att blanda messmör och olivolja i gröten, testa det.. :)

2015-07-10
dodii
dodii

Om du nu redan ger katrinplommon och masserar mm så kanske du helt enkelt gått förfört fram och bör minska mängden gröt ett tag. Magen kanske inte hunnit med.

2015-07-10
Cprinter
Cprinter

Du för in den så långt att den runda upphöjda saken säger stopp..håll kvar nån minut,ta ut o testa en gång till..med massa vaselin då👍vet att det inte rekommenderas att göra så ofta..men man gör väl allt i måtta för sin bebis😊 just det,håll upp benen mot magen samtidigt

2015-07-10
8kee6
8kee6

Risgröt från HIPP är det.

2015-07-10
Idisnorf
Idisnorf

Hon har testat lite i taget, först har det gått bra och så har vi ökat mängden successivt. Smakat på saker har hon gjort sedan hon var fyra månader med inrådan från BVC.

2015-07-10
Idisnorf
Idisnorf

Testat pysventilen, men förstår inte hur långt in man ska ta den, och hur länge ska man ha den i rumpen? Vågar inte peta så långt in liksom.

2015-07-10
Idisnorf
Idisnorf

testa pysventilen😊

2015-07-10
8kee6
8kee6

Vad är det för gröt? Egen hemmagjord gröt får gärna koka ur lite extra så fet inte blir så hårda fibrer.

2015-07-10
Plumpan
Plumpan

När min dotter började med mat har jag för mig att hon blev hård i magen en period bara innan magen vant sig. Hoppas det blir likadant för din tjej. Läste någonstans att man kan hålla barnet med ryggen mot bröstet och hålla barnet så benen viks upp mot magen, så att man håller barnet i låren liksom. Som när lite större barn ska kissa, svårt att förklara hoppas du fattar vad jag menar, det hjälpte på min tjej. Man kan få hålla så i några minuter.

2015-07-10
1rema
1rema
Barn på 3 år och 9 månader

Min dotter hade problem länge med sin mage. Med råd från bvc skulle jag ge henne katrinplommon varje dag efter varje måltid i 2 veckor för att se om det hjälpte. Vilket det gjorde. Slutde med att jag gav katrinplommon varde dag under 6 månaders tid. Nu är hon 2 år och har problem till och från. Mitt råd är att prata med bvc om det

2015-07-10
swanin
swanin

Hur mkt fick hon egentligen? Hur som så kan du prova med mogna päron, bruna bananer lite messmör..

2015-07-10
Plumpan
Plumpan
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...