App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tips till blivande pseudotvillings-förä​ldrar?

Hej! I början av juli väntas vårt andra barn komma. Detta var ingen planerad graviditet men vi är såklart huuur glada som helst för detta. Verkligen! Även om det i början kom som en liten chock 😉 Nu vill vi mer än gärna få tips/råd av erfarna föräldrar som varit eller är i en liknande situation. Det kommer att skilja 14 Mån på barnen. //Sofia

2015-06-23
SofiaW
SofiaW

Vi har också fått kommentarer om att vi skaffade barnen så tätt. Exakt 16 månader emellan och vi älskar det. De leker fantastiskt och båda går nu på pottan och tycker att det är superkul att göra saker tillsammans! Vår lilla kille har precis fyllt 1 år och dottern 2 år och 4 månader. Tycker att det är inte alls jobbigt utan bara roligt att ha barn som har så mycket utbyte av varandra. Tjejen började sova själv sen 2 månaders ålder och sonen sover fortfarande med oss då jag ammar honom fortfarande. Vi tar dessa saker som de kommer och njuter av den här tiden till fullo!!

2015-07-26
flingan32
flingan32

Så synd att ni får tråkiga kommentarer. Vi har 3 barn tätt och ser nästan bara fördelar nu. Den yngsta blir 2år snart och alla leker väldigt bra ihop. Visst är det jobbigt och intensivt. Lägg allt åt sidan under tiden de är små och hjälps åt. Det gör inget om huset är lite smutsigt och man hinner kanske inte med vännerna lika mycket. Eller egen tid men det kan man ta igen sen. Vi har alltid prioriterad det äldre barnet. Gråter båda samtidigt så ge uppmärksamheten till det äldre. Ha inte för höga krav på att barnen ska tex sova i egen säng, sluta med välling på natten eller blöja utan gör det som är enklast. Mina barn har tidigare inte velat göra saker själva med föräldrarna utan tyckt mer om att vara alla tillsammans. Nu behöver den äldsta lite egentid med mamma eller pappa och då delar vi upp oss. Få det äldre barnet att bli delaktig tex med blöjbyte, hämta saker eller att lista ut varför bebisen gråter. Jag tänker inte ljuga och säga att vi inte längtar efter att få dova en hel natt och inbland undrar vad vi gett oss in på med då brukar vi tänka på att tiden går fort. Lagom fort tycker vi och att vi snart kommer att få sova. Barnen roar sig själva mycket och då får vi tid att göra lite annat. Och det är fantastisk kul att ha dessa tre galningar. Lycka till. Och ett tips till. Skaffa en syskonvagn så att det bli lätt att komma ut och få lite luft. Och bebisar, de flesta, sover ganska mycket i början.

2015-06-24
Jimbo
Jimbo

Samma här. har faktiskt bara fått höra negativa kommentarer av familjen om att vi "skaffar" ännu en. och redan. Men vi är lyckliga och allt fungerar väldigt bra så det är det enda vi lägger vikt och energi på :-) Har svårt att förstå varför andra ska tycka och tänka så mkt det är jag och min man som tar hand om vår familj. Vi har typ haft barnvakt över natten 2 ggr på 3 år så inte direkt som att vi lämpar över barnen på andra i tid och o tid. Nu ett tipps när lilla kommer. Slappna av och ta det som det kommer. Ha lilla på golvet eller babysitter bredvid medans du leker med stora. Läs saga medans du ammar. Du får ju nu på sommaren så ha lilla i vagnen och var ute mkt så får den stora stimulans.

2015-06-23
xariz
xariz

Grattis :)
Kul att det är fler som är i liknande situation som oss.
Trist bara att människor runt om en verkar har större bekymmer att det kommer vara så tätt mellan barnen mer än oss ;)

2015-06-23
SofiaW
SofiaW

jag har 18 månader mellan mina små.. (har två stora oxå)
väntar en pojken nu som kommer i okt då kommer dom små jag redan har vara
16 månader respektive 2 år + 10 månader..
alltså kommer vi ha 3 barn under 3 år :)

2015-06-23
xariz
xariz
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...