App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Styvbarnsadoption

Någon som har erfarenheter av det? Jag och min man funderar på att skicka in till Tingsrätten om att han vill adoptera min 8-årige son. Pappan verkar inte intresserad av att träffa honom, lägger all kraft o energi på sin nya fru o deras gemensamma barn. Min son ser redan min man som sin pappa o säger själv att han vill fortsätta ha det så. Jag har ensam vårdnad så tror inte det ska vara några konstigheter efter vad man har läst. Men tänkte om någon vart med om det som kan berätta lite hur det går till o så? :)

2015-04-21
SiixxiiS
SiixxiiS

Min man har adopterat min dotter, som fyller 9 år i december. Den biologiska pappan har inte träffat dottern sen hon var 3månader. Han godkände att min man fick adoptera. Så i juli nu i år fick vi beskedet från tingsrätten att det gått igenom.

2016-10-29
sarajoh1985
sarajoh1985

Så kan det va eller så vaknar han upp och inser att du försöker ta vårdnaden ifrån honom vilket kan bli ett uppvaknande i sig. Det jag vet är att det är inte så lätt att få igenom en adoption idag men du ska göra det du anser är bäst. Va bara beredd på att det kan bli jobbigt och att utfallet inte blir som du tror o vill.

2015-04-21
Linda911
Linda911

Jag skulle aldrig hindra dem från o träffas om båda vill, för det är JAG som har kämpat alla dessa åren för att dom ska ha kontakt, men så fort jag la ner det, familjerätten sa åt mig att sluta, så har deras kontakt upphört. Men sonen vill inte dit ändå för pappan ljuger o sviker honom så mycket. Jag läste att pappan kan motsätta sig, men att han inte måste godkänna, utan att tingsrätten avgör efter bådas synpunkter? Tror helt ärligt att han skulle bli lättad över detta, fruktansvärt hemskt, men tyvärr sant...

2015-04-21
SiixxiiS
SiixxiiS

Man får aldrig igenom en adoption om inte den biologiska pappan skriver på oavsett om man har ensam vårdnad. Det hade jag också men det gjordes klart att det blev inget om pappan inte ville. Det är ett oerhört stort steg både stt ge upp sitt barn samt att adoptera ett barn

2015-04-21
Linda911
Linda911

Jag har gått igenom det men det är många år sen. Pappan måste ju godkänna det, min man fick skriva ett brev om varför han ville adoptera min son. Utredning på familjerätten och till slut dom i tingsrätten. Sen blir ju banden brutna både arvsmässigt och den lagliga biten m umgänge. Nu 23 år senare har sonens biologiska pappa tagit upp kontakten m sonen. Det viktigaste är ändå att hela tiden vara ärliga och tala om för barnet att han är adopterad av din nya man. Det va vi från början och man vinner på det i längden.

2015-04-21
Linda911
Linda911
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...