App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur slutar dom med detta beteende??

Hej, jag har 2 tvillingflickor som snart fyller 2 år. För några veckor sedan började dom med något nytt beteende här hemma, dom klär av dig kläderna och särskilt blöjan. Vissa gånger händer det att dom bajsar och kissar också oavsett vart dem står. Vi är så trötta på det att jag vill hänga mig själv och min man vill rymma typ hahah...nä men väldigt trötta på det. På förskolan har det aldrig hänt. Hemma händer det oftast på morgonen då dom vaknat eller på kvällen, när vi lagt dom i deras sängar och gått utjsk🐯🎁💃🏻💃🏻

2015-04-17
Susan C
Susan C

Ha en 2,5 åring som oxå e så till viss del fast hon ha ju kommit på rätt nyligen va pottan ska användas till så mest då när behovet finns som hon rycker blöjan oxå. Vi ha tagit det himla lugnt med pottan å tror inte på att hård träna sånt utan mer visa på vart den är å sätta henne/följa henne dit när vi märker hon behöver. Är inte ett barn moget tror iaf jag att det bara än mer blir svårt. Blir ju lite kiss på golvet å ja även soffan ha fått skuras 😜 men vi som sagt tar vara på att hon börjar visa intresse för det å lite då å då leder till pottan å pratar om den men ingen stor sak kring om nåt kommer i den. Upplever oxå att det är hemma det sker, inte på dagis, kanske ha å göra med att hemma är dom än mer trygg eller? Enda jobbiga vi ha e att just nu ha dottern en viss förkärlek för att ta av alla tröjor åt så säga fel håll, neråt över höfterna vilket resulterar i att halslinningen blir större på många tröjor å att rätta henne funkar ju inte. Kan själv! är stående här å vi tränar oxå på vårt tålamod i att låta henne få försöka.

2015-04-18
ica_86
ica_86

Fjaril88: Hallå, det är väl ingen hund vi pratar om? Vadå beteendeproblem?! Tycker istället det är lämpligare att bekräfta barnet och sedan förklara vad du vill. Lycka till!

2015-04-17
Rasberry
Rasberry
Småbarn

Förstår din frustration! Barnen verkar tycka att detta är en himla kul lek! Barn vill ju alltid ha föräldrarnas uppmärksamhet (oavsett om den är negativ eller positiv) vilket de verkar få då du beskriver att du berättar för dem att de inte får göra så och till och med skällt på dem. Experter på beteendeproblem hos barn brukar rekommendera föräldern att sluta uppmärksamma beteenden som han eller hon inte gillar hos barnet. På det sättet så slutar barnen så småningom med beteendet eftersom det inte får något reaktion (vilket inte gör det kul längre). Det går ju förstås inte att ignorera detta beteendet helt eftersom du inte vill ha kiss överallt. Kan du tänka dig att prova att tyst endast gå fram, ta med barnet, tvätta av det och sätta på en ny blöja och sedan städa upp utan att göra en grej av det? Om du vill kan du en gång väldigt lugnt och på kortaste möjliga sätt förklara att "Du ska ha en blöja på dig". Det ska vara kort och endast en gång för att inte ge barnet för mycket uppmärksamhet över beteendet. Att inte uppmärksamma problemen är dock ingen trollformel och man ska inte förvänta sig att barnet slutar i en handvändning. Det krävs ofta att barnet får samma (tråkiga) bemötande ett par till många gånger innan det tröttnar och slutar med beteendet. Hoppas det löser sig!

2015-04-17
fjaril88
fjaril88
Bebis på 16 månader

.Eller när dom är i deras rum och leker eller egentligen alla gånger dem är utan uppsyn minsta sekunden. Som i vardagsrummet när dem tittar på tv och jag går ifrån någon minut för att gå på toa. Vi har provat allt, försökt på alla sätt försöka få dom förstå och försökt med att berätta tålamodigt och förklarat och skällt. Vi har provat med alla olika typer av kläder men dom har lärt sig att ta av sig allt. Ibland redan när vi bytt blöja och dom fortfarande ligger ner vill dom dra av blöjan. Dom ser inte ut att tycka det är obekvämt, utan dom skrattar och leker och busar och trotsar med det. Vi tänkte kanske dags med potta och pottränade i 2 veckor utan minsta framsteg så vi slutade. Även då ville dem av med tygblöjor eller trosan. Vad ska vi göra???? Andra som varit med om det?

2015-04-17
Susan C
Susan C
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...