App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Katrinplommonpure-hu​r mycket?

Vår dotter blev fyra månader förra veckan och vi har egentligen inte börjat ge henne mer än pyttelite smak från finger än. Men hon är så förstoppad jämt så för sex dagar sen provade vi ge lite katrinplommonpure. Jag gjorde själv och frös in i istärningsform. Första dan fick hon bara typ två tsk. Det gick ner fint, hon svalde, inga problem. Men det hände inget i blöjan så nästa dag fick hon en halv istärning, hände inget. Så nu de senaste dagarna har hon fått hela istärningsportionen, men inte fan bajsar hon ändå! Törs man ge mer? Det händer ju inget alls, inte ont i magen eller nåt och hon verkar tycka om det.

2015-03-18
Turnipnswede
Turnipnswede
Barn på 1 år och 7 månader

Hej, vår son år snart 6 månader, har gjort egen plommunpure och han har bajsat så man sett att de hjälpt till.. dock testade jag köpt pure förr helgen då min hemmagjorda inte skulle räcka till.. oj han bajsade mycket bättre! Helt annan konsistens också! Ett tips! Jag vill ge egengjord mat.. men plommonpure kommer vi köpa i fortsättningen!

2019-12-21
Stinaaaa
Stinaaaa

Nu har hon iaf bajsat. Men det var inte löst. Inte direkt hårt heller. Först kom ett par ganska fast kluttar, sen en jättelång sammanhängande korv! Hon hade ingen blöja på sig så den la sig som en sån där fuskbajs man kan köpa. Men det var jättemycket bajs, vi snackar lätt 30 cm långt. Det var ju en vecka sen hon bajsade senast så det var väl en hel veckas bajs. Sen så sov hon jättelänge, verkade helt slut efter ansträngningen.

2015-03-19
Turnipnswede
Turnipnswede

kolla med BVC och passa på att ta en viktkoll.

Hon borde inte vara förstoppad, men har kanske tagit upp det mesta ur mjölken, så att det inte blir så mkt att bajsa ut?

2015-03-18
solskensmamman
solskensmamman

Verkar funka nu iaf.
Sen tre veckor tillbaka är hon helammad. Innan dess fick hon en eller två flaskor per dag men eftersom hon blev så förstoppad försöker vi nu bara amma. Fast det är ju ingen skillnad än. Nån som vet hur länge det ska ta?

2015-03-18
Turnipnswede
Turnipnswede

Har försökt svara tre gånger idag men det blir nåt fel varje gång!

2015-03-18
Turnipnswede
Turnipnswede

Jag ger min dotter 2 tärningar katrinplommonpure om dagen ^^ och nu när magen börjat komma igång igen så är jag noga med att alla puréer jag gör är väldigt lösa med lite olja

2015-03-18
Deathoria
Deathoria

och är barnet förstoppad så tänk på att ge vatten tillsammans med purén. Lagom mängd tex lika mkt som du ger puré.

eller gör du purén till fruktsoppa istället, dvs späder med vatten så den blir flytande.

 

vatten krävs för att katrinplommonen ska kunna göra sitt jobb.

2015-03-18
solskensmamman
solskensmamman

Nan pro är också skonsam mot magen (ges på neo)

2015-03-18
swanin
swanin

vad är hennes primära föda? ammar du eller ger du ersättning? Ammande barn kan inprincip inte bli förstoppade... Om du ger ersättning, var noga med måttmängderna, byt till hipp ersättning som är mer skonsam för magen, lite rapsolja varje dag...

2015-03-18
Sunsweet
Sunsweet

Prova päronpuré, fungerade bättre för vår del :) annars hade vi i en skvätt olja i ersättningen men du kanske ammar?

2015-03-18
minstjarna
minstjarna

Jag gav min flicka katrinplommon varje dag ett tag pga magen och dettan fungarade fint (då bvc sa att jag skulle göra så)

2015-03-18
swanin
swanin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...