App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Madrass

Sedan jag blev gravid har jag funderat mycket på hur vi ska undvika gifter för bebisen. Jag tycker det är svårt att veta vad som är viktigast att satsa på (för min del handlar det om att prioritera det som är viktigast). Jag tänker att madrass kan vara en sådan sak, barnen spenderar ju många timmar sovandes. Jag funderar på bovetemadrass, är det någon dom har erfarenhet av sådana? Eller har bra tips på prisvärda alternativ av giftfria madrasser för spjälsäng och vagn?

2015-02-10
Matli88
Matli88

Vi har en begagnad skumgummimadrass i spjälsängen men planerar att köpa en ny madrass. Jag har försökt kolla runt och det jag hittat är:
Prolana som har madrasser i naturmaterial, bland annat kokosfiber och GOTS-certifierad bomull.
N-Sleep som har madrasser i kapok.
Jysk med flera har Öko-Tex-märkta madrasser och sängkläder.
Ikea har för tillfället två resårmadrasser till spjälsäng. Förutom stålfjädrar innehåller de polyestervadd och skum men är kanske ett okej budgetalternativ??
Jag har inte sökt på futon-madrasser och tar gärna emot tips på det eller andra alternativ.

2017-04-29
ales8
ales8

Nu har barnen våra gamla resårmadrasser och vet att det inte är det optimala sängvalet för barnen men funkar bra när vi ska ligga brevid och läsa saga eller trösta ett ledset barn om natten (mardrömmar/sjukdomar). Men nu funderar jag på om futon madrasser skulle kunna vara något till dem. Helt i naturmaterial. Någon som har erfarenhet och tips på butik som man kan åka och känna? Bor inte i närheten av Stockholm.

2016-06-04
mican
mican

Vi köpte en kokosmadrass i en ekoshop på söder, med facit i hand ganska onödigt då bebis mest sover i vår säng på soffan eller i sitt babynest. Vi trodde att det skulle gå att bestämma var bebis skulle sova men efter ett antal sömnlösa nätter skulle vem som helst kapitulera.

2015-10-28
fildurr
fildurr

Jag köpte vår eko madrass från länna möbler.

2015-10-26
Lizz2014
Lizz2014

Jag har letat som bara den efter ett bra alternativ nu när vi ska byta till större säng för vår son. Många ekologiska madrasser är galet dyra och vill ju välja det bästa till min son men det finns inte oändligt med pengar. Men nu har jag tittat på en ekologisk futon madrass och det blir nog en sådan. Även till oss vuxna när vi ska investera i ny säng så småningom :)

2015-03-22
idaisabella
idaisabella

Vi kör på en tempur för spjälsäng. Väl prövat märke sant bra för bebisen.

2015-03-07
Idisnorf
Idisnorf

Tack för bra tips allihop!

2015-03-07
Matli88
Matli88

Hade inte köpt en secondhand madrass. Kvalster och annat trivs gott i madrasser och man vet inte vad den vart utsatt för. Vi köpte en eko ifrån Coco baby från barnparadiset.

2015-03-01
IdaLinneaK
IdaLinneaK

Gå med i gruppen plastbanta på facebook, där finns det många tips!

2015-02-23
Gullmamman
Gullmamman

Vad gäller madrass tror jag på secondhand marknaden. Många av de farliga ämnen så som flamskyddsmedel hinner avdunstar/vädras bort. Detsamma gäller våra "vuxen"madrasser.

2015-02-22
IrenkaoAnna
IrenkaoAnna
Barn på 3 år och 11 månader

Jag tror jag vet hur du tänker men då får du nog ta och tvätta alla nyinköpta kläder minst 25 ggr innan du tar på dem på bebis också...

2015-02-18
Plumpan
Plumpan

Jag har köpt spjälsängmadrass hos Länna möbler. Mycket nöjd och värt sitt pris! Jag håller med om ditt tankesätt.

2015-02-18
Lizz2014
Lizz2014

Madrasserna är ofta behandlade med flamskyddsmedel, började tänka på detta när jag läste det här inlägget: http://blogg.amelia.se/underbaraclara/2014/05/02/nedslaget-ekotank/. Men jag måste nog läsa på lite innan vi bestämmer vad det blir. Bovete känns som ett bra mellanläge, bra att madrassen formas efter barnet tycker jag!

2015-02-11
Matli88
Matli88

Jag har fokuserat mer på mat, kläder, hudprodukter och lakan. Madrass har vi köpt på Ikea.

2015-02-11
Cprinter
Cprinter

Har aldrig haft en tanke på att barnsängsmadrasserna skulle vara giftiga. Vi har haft vanlig hederlig skummadrass till lilleman. Jag är mer tankspridd bär det gäller leksaker, kläder och allt de lyckas stoppa in i munnen :P

2015-02-10
Plumpan
Plumpan

Vad är det för gifter du syftar på? Jag tar för givet att alla barnmadrasser som säljs i Sverige är testade och godkända och att alla värden ligger inom det accepterade, med god marginal. Men jag är med dig rent allmänt, och själv tycker jag tex inte om leksaker i gummi eller plast som stinker. Ju mer en leksak luktar desto värre är det, säger de ju..

2015-02-10
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 15 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...