App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

missed abortion..

hej fick MA ( missed abortion ) ute blivet misfall i oktober där ja trodde jag var i vecka 13 men visade sig genom en blödning efter att ja åkt in på UL att fostret dog i vecka 8+6 i mitten på oktober.. så min fråga är nu om nån mer har vart med om detta eller givetvis vanlig MF också hur ni har gått vidare , hur långt efter har ni försökt igen ??

2014-12-15
Mikaelabebis15
Mikaelabebis15
Barn på 2 år och 9 månader

Lider med dig! Jag har precis själv gått igenom ma, tyckte de va mycket tyngre än att gå igenom ett vanligt mf. Hade graviditeten fortgått som vanligt så hade jag varit i vecka 13, men visade sig att bebis hade somnat in vecka 8+4. (Hade misstankar så va på akuten vecka 8+2 o då levde bebis)
Läkaren sa att barnet ha de gått bort oavsett o att det inte fanns nått att göra så man får försöka att trösta sig med att du inte gjort nått fel. Vi får vara göada åt de barn vi redan har ❤ det är nog det bästa vi kan göra även om smärtan o tomheten o saknaden är stor. Hoppas jag inte skrivit nått som väcker anstöt, ber om ursäkt i förväg i så fall 🌻

2019-10-24
Lokemamman
Lokemamman

ååh fyy beklagar verkligen Carro88j  :( fick ma den 21/10  så hoppas på ett + i februari .... så sjuukt jobbigt å vänta osv ser så många som plussar eller är gravida , precis fått osv får mig och längta som bara den! :( hoppas allt går vägen nu å all lycka till! kram

2015-01-11
Mikaelabebis15
Mikaelabebis15
Barn på 2 år och 9 månader

Fick föda ut vår friska son i v 22+5 som levde i 15 min. Ja va fullt öppen när vi kom in å naturen fick ha sin gång. Melvin föddes den 15/6 å den 21/9 plussade ja igen å beräknas föda 2/6.. Fick två menstruationer efter avslaget

2015-01-06
Carro88j
Carro88j

Jag var i vecka 12 men barnet hade stannat upp i vecka 4-5. Jag märkte stt jag börja blöda lite men vet att det kan vara vanligt men sen blev det mer och mer så jag åkte in på kk och kollade och då fick jag svaret. Kag skulle bara åka hem och låta det fortsätta av sig själv. Det va den värsta smärtan jag varit med om. Svimmade av att jag tappat så mycket blod och hade ont. Men det släppte sen. Tycker det e jobbigt idag pga av att min sambos bror väntar barn i ungefär samma tid som vi skulle få. Och hennes mage bara växer hela tiden och hon mår bra. Jag blir avundsjuk. Vi började försöka igen efter min mens kommit naturligt igen, blev inte gravid men vi kommer fortsätta försöka tills det händer. Vet att man inte ska stressa och tänka på det för mycket och jag försöker att inte göra det utan att det får hända nör det händer. Men man vill så gärna speciellt eftersom dotter blir äldre och man vill inte ha för lång tid emellan. Tack för att ni också delat med er, det värmer att få höra andras historier och släpa ut sin egen. 💕 lycka till allihopa och hoppas på att vi blir gravida snart igen.

2015-01-06
Malin4000
Malin4000

Jag rekommenderar dock inte att göra kub. Jag fick jättedålig siffra som bara oroade mig i onödan till jag en månad senare fick svar på fvp att allt var bra med bebisen. Den väntan var det värsta jag varit med om i hela mitt liv!!

2014-12-16
mammaeh
mammaeh

hhhhh jag ska bi 32 år och min man 40 år tack för svar älskning

2014-12-16
nina43
nina43

Tror man blir erbjuden kub när man är 33 och fvp när man är 35.

2014-12-16
mammaeh
mammaeh

mammeh när man kan göra kub i vilken ålder?

2014-12-16
nina43
nina43

Ja efter den hemska upplevelsen gjorde jag tidigt UL med båda mina barn för jag har varit så nervös. Nu med 3an blev jag erbjuden kub eftersom jag är äldre och valde att göra det just för att få ett tidigt UL.

2014-12-16
mammaeh
mammaeh

Jag tänkte en del på det o på nått sätt låsades att jag inte va gravid. Jag valde att inte kontakta barnmorskan förrän i v 12 berättade för våra föräldrar efter ulv ovärdigt sent för kolleger o vänner.

2014-12-16
Isabell25
Isabell25

Att UNGEN/barnet klarat sig menar jag ;)

2014-12-16
Vendela2015
Vendela2015

Alla tjejer!!! Man kan begära att få ett tidigt UL. Det har jag gjort och jag blivit bemött med största värme och förståelse. UL i veck 9 som jag fick förut är onödigt tycker jag, det är viktigare att veta efter veck 12 att ingen har klarat sig. Jag inväntar mitt UL i början på januari när jag fått in i veck 13. Då kan jag börja tänka att det blir av kanske på riktigt. Men det är först efter UL i vecka 19-20 som jag kan slappna av helt och hållet. Andra funkar säkert annorlunda men såhär tänker jag. Har en underbar BM som genast skrev remiss till UL nu när jag blev gravid. Skönt med den förståelsen.

2014-12-16
Vendela2015
Vendela2015

jag hade fortfarande massa symptomer så trodde att de inte var nån fara men eftersom läkarna var så tysta en låång stund så fattade jag direkt va de var ... så då kom beskedet... hade vi inte fått de plusset som vi nu fick så hade vart OK att bara vara jag & min sambo .. men allt blev ju så komplett när vi fick plusset, vi började å fundera på namn osv, många visste  om de. så nu tänker ja vänta så länge som möjligt å inte gå ut med de när de väl händer att vi får ett pluss igen. de tär på en att förklara t dom som visste om att man väntade en liten, å sen helt plötsligt inte gjorde d.så nu känns de som att de saknas något osv men nu är d värsta över och tänker inte hela tiden på de osv då de säkert kommer ta tid innan vi får ett plus igen. jag är så orolig över nästa graviditet eftersom man inte får något tidigt UL ... jag vill gärna ha tidigt UL så man kanske inte oroar sig så mycke.. ja tur i oturen för man vill ju få ett friskt barn, som ni ovan säger att kroppen inte hade stött ut ett friskt barn. ni som vart gravida igen efter MA/MF hur påverkade de er när ni fick veta att ni var gravid igen, tänkte ni mycke på tänk om d händer igen, tänk om osv osv ?? 

 

Mammaeh : fyy va hemskt usch lider med dig och alla andra som svarat i denna tråden.. jag tänker om jag inte hade fått den lilla blödningen så kunde de i mitt fall sluta i att ja också hade fått veta detta i vecka 19..

2014-12-16
Mikaelabebis15
Mikaelabebis15
Barn på 2 år och 9 månader

Jag har haft 2st MA i vecka 17. Det värsta jag varit med om. Hade mitt senaste för ett år sedan men väntar nu bebis igen. Får man bara en menstration mellan MA och nu befruktning så har mensen hunnit rensa ut allt från tidigare missfall och ni är på banan igen. Finns ingen anledning att vänta om ni inte vill. Kör på!

2014-12-16
Vendela2015
Vendela2015

Jag fick också ett MA i mitten av oktober. Hade tidigar haft två mf så det var fruktansvärt jobbigt.
Jag vill ha ett tidigare UL då jag hade haft mf innan, då va jag i V.12. Hade inte haft någon blödning, hade tom kräkts några ggr så va helt säker på att allt va som det skulle. Men fostret hade dött i ca V.7.
Har fortfarande inte kommit över det, är så individuellt. Jag har en frisk dotter på 2 1/2 år så kan trösta mig med att vi en gång har fått ett underbart barn.
Jag fick dock efter förlossningen infektion i livmodern vilket kan leda till defekter på livmodern. Kan forfarande deppa över MA och tänka nu skulle jag varit i V.. Om jag fortfarande va gravid osv.

Min första graviditet slutade i mf, blev gravid 2mån senare och födde då en frisk dotter så det brukar ju inte påverka framtida graviditeter pga mf/MA. Svårt att säga hur snabbt efter man blir gravid, är som vanligt att det beror på att pricka in ägglossning osv.

2014-12-15
Björan
Björan

Jag började blöda i vecka 14. Åkte in o de visade sig att fostret inte levde sedan v 8. Jag födde fram de o tre månader senare va jag gravid igen. Det blev en graviditet utan några problem o jag födde efter endast några tummar på förlossningen en vacker liten flicka. Vi tog det lugnt efter missfallet men skidade oss inte.

2014-12-15
Isabell25
Isabell25

Jag fick veta på ett RUL i vecka 19 att fostret inte levde och hade nog inte gjort det sen vecka 12. Fruktansvärd upplevelse!! Eftersom jag bara var 22 och graviditeten inte var planerad försökte vi inte igen just då.

2014-12-15
mammaeh
mammaeh

Jag hade ett MA 2011 åkte in v11 nånting och det visade sig att fostret dött i v 6-7. Efteråt mådde jag dåligt men försökte tänka på att kroppen inte stöter bort ett foster som är friskt. Blev lite smått besatt av att bli gravid igen vilket tyvärr tog lite över ett år, när jag slutade tänka på det så blev jag gravid igen och födde en frisk pojke februari 2013. Tog cytotec när missfallet var bekräftat och det var det absolut värsta jag någonsin varit med om!

2014-12-15
anniz1982
anniz1982

och hur lång tid tog de att bli gravid igen ?

2014-12-15
Mikaelabebis15
Mikaelabebis15
Barn på 2 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...