Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur mycket ekologiskt köper ni?

Vi har under senaste året i princip bara handlat ekologiskt när det kommer till mat. Speciellt känner vi att frukt och grönt, mjölk och ägg är viktigt att det är ekologiskt, och det andra köps vid tillgång av ekologiska produkter. Alla kemikalier i hushållet är dessutom utbytta till miljömärkta produkter och ofta tänker jag till vid köp av framförallt barnkläder.

2014-12-02
MrsK000
MrsK000

Vi köper kött honung ost från gårds butiker runt oss.
Ägg , potatis och grönsaker odlar och plockar vi själva och har i jord källaren.
samma sylt och saft gör vi själva.
Men de som blir köpt på butik är ekologiskt.

2017-12-14
hanna199001
hanna199001

Hejsan, jag har startat en webbshop, www.feeleco.se vad är det för ekologiska produkter till barn ni är främst intresserade av? Vad tycker ni är svårt att hitta?? Har själv barn man vill ju helst dem ska vara omringad i allt ekologiskt och giftfritt!

2017-12-13
Laaana
Laaana
Gravid i vecka 34

Vi är självförsörjande vad gäller potatis och grönsaker, kan väl hända att vi får köpa till lite grönsaker i skarven mellan tömd frysbox och första skörd.


Allt kött som vi köper är först och främst svenskt

Russin köper vi Saltå kvarns ekologiska, de kladdar inte som sunmaids.

2017-10-04
ma78
ma78
Barn på 1 år och 10 månader

Jag försöker köpa så gott som allt även om det är svårt. Jag läste nyss att många bönder vill övergå till ekologiskt men att det ofta är brist på vissa utsäden. Nu när Ryssland satsar på ett helt ekologiskt jordbruk så förändras det förhoppningsvis snart.

Då är det mycket enklare när det kommer till leksaker i Sverige. www.goodforkids.se, www.laplandecostoe.se och www.minigeni.se mättar mitt behov med råge.

Vad det gäller resten så arbetar jag mig successivt framåt :)

2017-10-04
Ekopappan
Ekopappan

Frukt, grönsaker, ägg, mjölk, juice, kaffe och potatis köper vi alltid eko. Utöver det köper vi eko om det är på extrapris eller om vi känner att vi har råd. Kött har vi inte råd att köpa ekologiskt nu, men köper alltid svenskt i alla fall...

2015-02-26
Emeliek85
Emeliek85
Barn på 3 år och 8 månader

Frukt, grönsaker, ägg och mjölkprodukter blir alltid ekologisk. Bakingredienser om det finns i butiken. Kött ibland, om inte så alltid svenskt kött, gärna närproducerat. Ofta pasta och ris. Ibland kläder till barnen. Kroppsprodukter till viss del, jag är mer noga att köpa parfymfritt. Köpte en jätte bra saltdeo från Maria Åkerberg till mig själv. Till städning använder jag grummes såpa till ditt och datt och ättika till det mesta (bästa kalklösaren tycker jag). Gjort ett desinfektionsmedel på vatten och en skvätt lavendelolja. Som fettlösare till köket har jag blandat några droppar diskmedel (yes) med vatten i sprayflaska (jätte smidigt). Lagar små hål i kläderna och barnen ärver mycket kläder från sina kusiner som jag tycker är bra. Köper begagnat om det finns i närheten och till vettigt pris utav de barnprylar som vi ändå ska sälja inom kort tid (köper nytt om jag inte hittar det jag har spanat in).

2015-02-25
mican
mican

Ca 50-75%. Allt som går och inte är 3 gånger dyrare.

2015-02-25
Vendela2015
Vendela2015

Försöker köpa då mycket som möjligt eco synd bara att de ska korsa mera

2015-02-25
Mimloi
Mimloi

Allt som är ätbart köper vi ekologiskt, med undantag för ost där vi köper den vi är sugen på. De flesta hushållsprodukter blir också ekologiska.

2014-12-23
ApelsinJoS
ApelsinJoS

Vi har precis flyttat till hus och har planer på att odla rätt mycket i vår och sommar. En pedagog på förskolan hade bott här uppe tidigare och sa att hon fick skörda tiotals liter med jordgubbar, men att hon inte hann plocka och äta upp allt! Vilken dröm, va? 😊 Har även planer på potatis, lök, vitlök, morötter och sådana basvaror. Och självklart örter och kryddor! Och tydligen har vi en bonde ett par hundra meter bort som säljer ekokött i de flesta former. Synd dock, att han fick stryka över ekomärkningen för att det var så dyrt att upprätthålla. 😔

2014-12-23
MrsK000
MrsK000

Bra jobbat alla! 95% av allt vi köper är ekologiskt. Och eftersom jag använder så mycket honung så är det toppen att grannen har biodling, så jag behöver bara hoppa över staketet när jag behöver ha en burk :-D Försöker odla det mesta själv, tänkte jag ska utöka med vindruvor och physalis i sommar. Ääääälskar att bo lite på vishan och ha en egen gård att pula med. Bästa vore ju dock att vinna lite pengar och köpa sig en bondgård ;-)

2014-12-22
MillisG
MillisG

Kul att så många gör insatser för sig själva och miljön! 👍

2014-12-18
MrsK000
MrsK000
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...