App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur mycket ekologiskt köper ni?

Vi har under senaste året i princip bara handlat ekologiskt när det kommer till mat. Speciellt känner vi att frukt och grönt, mjölk och ägg är viktigt att det är ekologiskt, och det andra köps vid tillgång av ekologiska produkter. Alla kemikalier i hushållet är dessutom utbytta till miljömärkta produkter och ofta tänker jag till vid köp av framförallt barnkläder.

2014-12-02
MrsK000
MrsK000

Vi köper kött honung ost från gårds butiker runt oss.
Ägg , potatis och grönsaker odlar och plockar vi själva och har i jord källaren.
samma sylt och saft gör vi själva.
Men de som blir köpt på butik är ekologiskt.

2017-12-14
hanna199001
hanna199001

Hejsan, jag har startat en webbshop, www.feeleco.se vad är det för ekologiska produkter till barn ni är främst intresserade av? Vad tycker ni är svårt att hitta?? Har själv barn man vill ju helst dem ska vara omringad i allt ekologiskt och giftfritt!

2017-12-13
Laaana
Laaana
Barn på 1 år och 10 månader

Vi är självförsörjande vad gäller potatis och grönsaker, kan väl hända att vi får köpa till lite grönsaker i skarven mellan tömd frysbox och första skörd.


Allt kött som vi köper är först och främst svenskt

Russin köper vi Saltå kvarns ekologiska, de kladdar inte som sunmaids.

2017-10-04
ma78
ma78
Barn på 3 år och 10 månader

Jag försöker köpa så gott som allt även om det är svårt. Jag läste nyss att många bönder vill övergå till ekologiskt men att det ofta är brist på vissa utsäden. Nu när Ryssland satsar på ett helt ekologiskt jordbruk så förändras det förhoppningsvis snart.

Då är det mycket enklare när det kommer till leksaker i Sverige. www.goodforkids.se, www.laplandecostoe.se och www.minigeni.se mättar mitt behov med råge.

Vad det gäller resten så arbetar jag mig successivt framåt :)

2017-10-04
Ekopappan
Ekopappan

Frukt, grönsaker, ägg, mjölk, juice, kaffe och potatis köper vi alltid eko. Utöver det köper vi eko om det är på extrapris eller om vi känner att vi har råd. Kött har vi inte råd att köpa ekologiskt nu, men köper alltid svenskt i alla fall...

2015-02-26
Emeliek85
Emeliek85

Allt som är ätbart köper vi ekologiskt, med undantag för ost där vi köper den vi är sugen på. De flesta hushållsprodukter blir också ekologiska.

2014-12-23
ApelsinJoS
ApelsinJoS

Vi har precis flyttat till hus och har planer på att odla rätt mycket i vår och sommar. En pedagog på förskolan hade bott här uppe tidigare och sa att hon fick skörda tiotals liter med jordgubbar, men att hon inte hann plocka och äta upp allt! Vilken dröm, va? 😊 Har även planer på potatis, lök, vitlök, morötter och sådana basvaror. Och självklart örter och kryddor! Och tydligen har vi en bonde ett par hundra meter bort som säljer ekokött i de flesta former. Synd dock, att han fick stryka över ekomärkningen för att det var så dyrt att upprätthålla. 😔

2014-12-23
MrsK000
MrsK000

Kul att så många gör insatser för sig själva och miljön! 👍

2014-12-18
MrsK000
MrsK000

Innan jag fick barn köpte jag aldrig något ekologiskt nästan men efter att ha läst om hur mkt gifter och tillsatser det är i de mesta ville jag verkligen inte att min dotter skulle få det i onödan nu är det nästan allt som hon äter som är ekologiskt från falukorv till pasta. Vi har alltid eko ägg, mjölk, smör och creme fraiche i kylskåpet. Frukt och grönsaker är också eko även fast de inte är odlade i sverige känns det ändå bäst. Jag tycker inte det är så farligt med priserna och de känns som att de smakar mycket bättre.

2014-12-11
Claariins
Claariins
Barn på 2 år och 5 månader

Jag fick veta att en vanlig tepåse ibland kan innehålla över 20 olika kemikalier. Då kan man ju undra hur de ens får plats med själva teet. 🙊 Jag saknar bättre utbud av skönhetsvård som inte kostar skjortan och halva brallan. Har tyvärr varken tid eller intresse av att göra egna produkter, annars hade ju det varit ett alternativ. 😃

2014-12-03
MrsK000
MrsK000

Vi köper så mycket som möjligt. Alltid mjölk, creme freiche, gräddfil, ägg, frukt och grönt. Önskar att det fanns ett större utbud utav eko yoghurt o fil.

  kött är för dyrt som någon annan skrivit.  

Skulle aldrig få för mig att ge mina barn icke ekologisk banener tex. Studien visar på 17 olika gifter jämfört med eko bananer som hade 0. 

Man kan ju adlrig skydda sina barn helt, men man kan iallafall göra en insats i hemmet och minimera gift intaget.

Swanin: Jag har köpt skåne mejeriers eko mjölk i årtal, aldrig varit klumpig , du kanske fått en gammal?

2014-12-03
SandyMarie
SandyMarie

Vi köper allt som går i eko. Jag tycker det är viktigt att inte stoppa i sig så mycket gifter om det går. Vi har schampo, balsam, tvål och andra hudprodukter eko. Vissa grejor går ju inte att få eko men så långt det går annars köper vi närproducerat.

2014-12-03
Superhallon
Superhallon

Vi försöker istället köpa närodlat i den mån de går och ekologiskt köper vi ibland. Vi köper egentligen de vi vill ha och tänker inte jättemycket på de.

2014-12-03
Maryhulth
Maryhulth
Barn på 2 år och 10 månader

Köper mer och mer ekologiskt. Speciellt bananer,paprika, bananer och vindruvor. Sen bara svenskt kött. Och helst svenskodlad mat. Även en del ekologiska kläder.

Visst det blir lite dyrare men, det är det verkligen värt!

2014-12-03
Fideli73
Fideli73

Vi köper i princip allt ekolologiskt och kött, ägg och mjölkprodukter från Sverige, betalar gärna lite extra för att slippa både djurplågeri och onödiga ämnen. Margarin går fet bort med den läskiga tillverkningsprocessen och dottern blir aldrig serverad mat med massa e:nr.

2014-12-02
Cprinter
Cprinter

Swanin. Jag tror du köpt den ekologiska ohemogeniserade mjölken. Den e klumpig så den dår man skaka innan! Men den e såååå mycket godare ;-)
vanlig ekologisk mjölk har jag aldrig fått några klumpar i och jag har druckit många liter av den varan. Men nu har vi gått över till den ekologiska lantmjölken för den e ännu bättre å godare!

Vi köper mycket ekologiskt men inte kött så ofta då det e så jäklans dyrt. Däremot blkr det svensk kött.

Paprika banan å vi druvor e måste som ekologiskt.
jag gillar att handla ekologsikt å svenska, det känns bra :-)

2014-12-02
osisen
osisen

Gör ni egna våtservetter också? 😊

2014-12-02
MrsK000
MrsK000

Samma som dig, all mat typ + kaffe. Allt som bebisen ska ha nära ansiktet och i munnen (napp, bitring mm) är eko samt har köpt en del EKOblöjor och tvättlappar också.

2014-12-02
mknl
mknl
Barn på 3 år och 6 månader

Kött har vi eget, nöt och lamm, inte ekologiskt men alla våra djur går på bete hela sommaren. När jag handlar väljer jag svenskt i första hand. Bananer och vindruvor brukar jag köpa ekologiska.

2014-12-02
AnnaA86
AnnaA86

Köper först och främst svenska matvaror. Ekologiska produkter jag köper är främst mejeriprodukter, kaffe, bananer och vindruvor. Samt barnkläder.

2014-12-02
McLarsson
McLarsson

Ja vi köper också alltid kaffe ekologiskt. Men försöker köpa det mesta ekologiskt, om det finns ekologiska alternativ. Dock väljer jag ekologiskt före svenskodlat, både bra och dumt kanske... Har precis flyttat ut på landet och hoppas hitta en bonde i närheten som vi kan bunkra ekologiskt kött av, speciellt när vi köpt större frys. 😊

2014-12-02
MrsK000
MrsK000

hur gör ni med socker?

Jag har inte hittat några svar på det.

Den ekologiska är från sockerrör från långtbortistan, den vanliga är från svenska/danska sockerbetor. Det blir alltså kortare resväg och mer kontrollerade odlingar om man väljer vanligt socker... Jag har inte hittat några riktlinjer...

2014-12-02
solskensmamman
solskensmamman

vi köper vissa "givna" varor:

kaffe, banan, russin/vindruvor, mjölk.

De 3 första för att de står på naturskyddverkets lista med saker man bör undvika att köpa vanligt/oekologiskt pga gifter.

Sen har vi några som vi brukar ta:

Kött (minst 50-75 % av allt kött lagar själva är ekologiskt), för vi har en i närheten som har ekologiskt lantbruk och hon är så gullig mot sina kor att man blir varm om hjärtat. Vi köper enbart svenskt kött pga djurhållningen. Däremot äter vi en hel del vegetariskt för att inte matkontot ska skena iväg.

Citrus, för man blir så kladdig om händerna när man skalar dem och då känns det som att man kletar på alla gifter igen.

Potatis köper vi aldrig King Edward eftersom den är värst vad gäller gifter.

Äpplen - alltid svenska.

Kiwi - oftast ekologisk, det brukar inte vara dyrare.

Ananas - fast det blir ca 1 st om året pga priset...

2014-12-02
solskensmamman
solskensmamman

Oj, vår ekologiska mjölk har aldrig klumpat sig. 😊

2014-12-02
MrsK000
MrsK000

Så, hur gör ni? 😊 Varför är det viktigt/oviktigt för er?

2014-12-02
MrsK000
MrsK000
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...