App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Tips på spar

Har ni något sånt där rackabajsar bra och smarta tips på hur man sparar pengar, som tex storhandla (?) så mottages det med ett leende!

2014-10-19
Jpjennifer
Jpjennifer
Bebis på 17 månader

Åh tack! Va ni är underbara. Idag var jag och gjorde en veckohandling som alla tipsa om :)

2014-10-20
Jpjennifer
Jpjennifer
Bebis på 17 månader

...och förutom billigare och godare så blir det nyttigare också ;)

2014-10-20
ApelsinJoS
ApelsinJoS

Just det, kom på en grej till. Rotfrukter är fina grejer för att dra ner matkostnaderna. Riv i köttfärs, köttbullar, grytor, kikärtsbiffar osv. Morot och palsternacka passar i det mesta. Rotselleri är också lätt att använda. Förutom att det blir billigare så blir det också godare!

Kål är också rätt bra förresten :)

2014-10-20
ApelsinJoS
ApelsinJoS

Inför köpstopp för dig själv, dvs köp inget du inte VERKLIGEN behöver. Det springer iväg mycket pengar på småsaker. Tänk verkligen efter innan varje köp.

2014-10-20
McLarsson
McLarsson
Gravid i vecka 14

Jag hade höga matkostnader för mig och min grabb (3500kr) och testade att göra matsedel veckovis och storhandla 1 gång i veckan. Det har jag gjort sen 1/8. Nu ligger matkontot på endast 2800 kr och då har jag inte dragit ner på kvaliteén överhuvudtaget. Bara planerat mera. Vi äter fortfarande mycket frukt och grönt, svenskt kött/kyckling osv. Sen handlar jag inga halvfabrikat. När jag gör pannbiff/köttbullar gör jag för fler tillfällen och fryser in resten. Numera slängs inget och nu är det en utmaning varje månad och nu tycker jag det är kul att handla mat;)

Sen har jag oxå extraspar dvs Nordea drar 10 kr varje gång jag har dragit mitt visa kort som sätts in på ett sparkonto. Det blir mycket pengar till slut;)

2014-10-20
Fideli73
Fideli73

hhultengren hur funkar det med att de dras pengar vidare till ditt sparkonto? är väldigt nyfiken på det där, smart gjort iallafall :)

2014-10-20
Shiibby
Shiibby

är väldigt dålig på att spara med men fått tipset av min mamma att planera matsedel för veckan sedan inhandla efter den och äta just den maten den veckan och inte små spring o affären vilket då blir lätt att man köper annat med :) sen gjorde jag så ett tag innan ekonomin började krångla rejält för oss att om vi tex pantade flaskor så sparade vi dom pengarna på ett sparkonto, oftast brukar man ju lämna fram kvittot dirket för stg betala när man handlar mwn skickade alltid över summan när jag kom hem till sparkontot, att rensa ut bland sin grejer kan ju oxå ge lite extra slantar :)

2014-10-20
Shiibby
Shiibby

Håller med tidigare. Och ta med matlåda på jobbet.

2014-10-20
ica_86
ica_86

jag är ganska dålig på att spara men jag tror ändå att den hjälper när man planerar en veckomeny innan man åker till mataffären. Sen åker man bara en hång prr vecka och handla precis vad ska man använda under veckan. Som sagt hjälper det också att laga mat efter erbjudander.

2014-10-19
Sissy29
Sissy29

Planera och hålla sig till planerna. Det kan gå så mycket pengar när man handlar spontant. Ett annat tips är också att äta mycket vegetarisk. Bönor o.dyl. är oftast sjukt mycket billigare än kött, särskilt torkade bönor. Dessutom går det att göra mycket gott med dem :)

2014-10-19
ApelsinJoS
ApelsinJoS

Äta efter säsong och efter rabatter. Laga mat själv från grunden. Baka själva både bröd och kakor, godis mm

2014-10-19
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...