App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tbc vaccin

Då var dagen D kommen! Lilleman ska vaccineras mot tbc. Känner mig jättehemsk som ska utsätta mitt barn för detta! Det kommer göra ont och göra ont länge, han kommer vara öm, skriket som kommer att komma.. Ni som vaccinerat mot tbc - är emla okej? Vad ska jag tänka på när det gäller smärtlindring? Vad för grejor bör jag ha hemma till eftervården?

2014-10-06
Plumpan
Plumpan

Men herregud! Förlåt mej nu på riktigt men alltså det är inte värre än att få ett annat vaccin. Jag tog det när jag va 20. Då dom missade att vaccinera mej när jag va mindre. Då vaccinerade jag även sonen. Det som känns är när dom sprutar in den första dosen eller va det är under huden på underarmen. Det riktiga vaccinet är ju inte värre än andra. Jag vaccinerade min son mot det när han va 4 år o tro mej det är värre ju äldre dom är. Kan gämför med att ta hål i örat 8 åringen gjorde det vid 6 års ålder o han bölade o gnällde och det tog evigheter innan det läkte då vi inte fick tvätta.
2 åringen tog 3 veckor sen va det läkt. Bölade lite precis efteråt sen va det lugnt. Oroa dej inte så mycket oftast hinner barn inte reagera på att det gör ont förrän det är färdigt. Och blir mer ledsna av chocken.
Angående eftervård så ska du låta det vara tills det blir en varfylld bula och det ska du plåstra om så det inte smittar då vaccinet innehåller bakterier. Köp sådana mjuka vita plåsterlappar dom sitter bra o är lätta att ta bort från huden:) tror sköterskan kommer berätta detta för dej :) jag bara tänker jag har aldrig lagt på nån smärtlindrande salva eller annat på mina barn o det fanns ju liksom inte ens när man själv va liten. Det är ju som sagt tycker jag inte sticket som gör ont utan när dom ska spruta in saker i en. :) lycka till med barnet och tänk att den klarar mer än du tror :)

2018-02-17
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 34

Va då att titta bort så att man inte får i ögonen? sprutan görs väl under huden hur kan den spruta upp till ögonen? MVH Melisa :)

2018-02-16
meamelisa
meamelisa
Barn på 3 år och 11 månader

Men så sjukt smidigt det gick! 10 sekunder tog det och lilleman han knappt reagera! Mycket mycket mycket böttre gick det än de vanliga vaccinationerna! Till och med ssk som gjorde det sa att reaktionen brukar vara värre än så :) nu är det vara att vänta på att allt ska läka :)

2014-10-07
Plumpan
Plumpan

Min dotter reagerade inte mer än vid en vanlig vaccinering! Läkte bra och efter några månader va det bara det karaktäristiska ärret kvar! Aldrig kul med sprutor dock!

2014-10-07
janni_vinberg
janni_vinberg

Min dotter pep bara lite när dom stack henne. Hon verkade inte ha ont efteråt heller :)

2014-10-07
Januaribarn
Januaribarn
Barn på 3 år och 2 månader

Mina döttrar skrek inte ens när de fick sprutan. Fick höra att själva sticket inte gör speciellt ont efetrsom sprutan är väldigt ytlig. Mina barn har fått en prick efteråt som vuxit och varit lite varig men helt normalt och allt har gått bra.

2014-10-06
SandyMarie
SandyMarie

Har tagit det själv och det är bara ett litet stick som svider till lite när de gör kvaddeln under huden. Kändes ingenting efteråt så fort de slutat spruta. Det ska gegga sig en tid efteråt, man ska låta det vara ifred och inte tvätta eller smörja med något. Lycka till!

2014-10-06
McLarsson
McLarsson

Ps min fick två klistermärken efteråt

2014-10-06
swanin
swanin

De får ingen bedövning men får själv hålla fast barnets armar och se till att de tittar åt ett annat håll för att inte få vaccin i ögonen du själv måste också titta bort

2014-10-06
swanin
swanin

Min fick tbc vaccinet vid 6 månader och fick en väldigt kraftig reaktion med en stor "bula/knuta" på armen som sprack flera gånger. Fick lägga förband många dagar och gånger. Tog runt 5 månader innan det hade slutat spricka. Min är idag 15 månader och har inte alls ont. Min dotters reaktion är inte alls vanligt i vanliga fall blir det bara ett litet märke som svullnar som oftast spricker få gånger. Lycla till

2014-10-06
swanin
swanin

Har fått höra att den här ska göra ont, ordentligt! Och läste precis att man inte får emla då det kan påverka vaccinet.. Får hoppas att vi har tur denna gången med vaccineringen så sonen inte blir lika fruktansvärt rädd för nålar som jag är!

2014-10-06
Plumpan
Plumpan

Hej!
Vi vaccinerade vår tjej mot TBC pga av att min mans familj bor i ett land där det fortfarande finns. Hon var 4 månader. Hon reagerade faktiskt inte alls mycket, lite gnällig och extra trött ett par dagar. Det varade inte heller mycket, först 5 månader senare konstigt nog. Förhoppningsvis går det bra för din lilla också. Fråga på BVC om de har några tips! Lycka till!

2014-10-06
Jessanbk
Jessanbk

Min dotter fick det när hon var 6 månader. Vet inte om man kan använda emla men det borde man kunna. Min dotter var ledsen i Max 1 minut så jag tror inte det är så farligt. Hon var inte påverkad efteråt på något sätt heller. Det tar bara fruktansvärt lång tid för det att läka. Min dotter är snart 15 månader och först nu börjar den mer se ut som ett ärr. Den har varit väldigt röd och varat i omgångar men det är fullt normalt att det tar så lång tid. Det är aldrig kul att vaccinera sina barn men man gör ju det för deras skull. Min dotter var inte mer ledsen när hon fick den, reagerade på samma sätt som med alla andra vaccin hon fått, några tårar men över efter cirka en minut

2014-10-06
Jeessiicaa89
Jeessiicaa89
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...