App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

åkpåse eller inte?

Vi kommer få vårt första barn runt nyårsafton (äntligen!!) och jag som har ett extremt planeringsbehov har fastnat i alla tankar runt vad den lilla krabaten ska ha på sig i vinter. Vi bor Norrland så vi räknar med att det kommer att bli kallt när barnet är som minst. När vi tittade på vagnar i somras fick vi tipset att köpa en riktigt varm och gosig åkpåse (typ voksi urban) och att barnet bara skulle ha typ en pyjamas på sig i den. Det känns som ett väldigt bra alternativ för vår livsstil då vi kommer vara mycket ute med barnet, till exempel får det nog sova ute mycket. Men mina tankar nu är; hur gör man då när man ska ut och åka bil? Om vi är ute och går och barnet bara har en åkpåse och pyjamas? Måste man alltid varmköra bilen isf? Är det bättre att köra på fleeceoverall, en tunnare åkpåse och filtar även om det är mycket bökigare? Någon med erfarenhet av åkpåsar och kallt klimat?

2014-09-23
embo
embo
Gravid i vecka 35

När det gäller bilen så sitter bäbisen i åkskyddet och det har man ju nästan alltid inne=varmt i skyddet även om bilen är kall. Sedan lager på lager så att man lätt kan öppna vädra och lufta. Känn hur varm barnet är i nacken för att avgöra. Vi använde åkpåse i 3 vintrar och sonen är född i Nov. Får en till i Dec och har köpt Elodie details åkpåse :)

2014-09-25
Majja4
Majja4

Vet att några i vår föräldrargrupp då dottern föddes (okt-12) hade just voskipåse åt sina små över senhöst och vintern här i Jämtland och dom hade inte så värst mycket på sina då voskipåsen är väldigt varm, nån hade ullunderställ på sin och en mössa och sen ner i påsen. Själva hade vi en rejäl sovsäck i barnstorlek och dottern hade vanliga kläder, fleeceoverall med fötter och så man kan he över händerna, ibland varmare strumpor och vantar då hon gärna ville sticka ut händerna ur ovarellen och ovanför åkpåsen och såklart en mössa efter vädret.

2014-09-24
ica_86
ica_86
Barn på 3 år och 4 månader

Åkpåsen är en bra idee för dem minsta barn men spendera inte så mycket du kommer inte att använda den så mycket så fort barnet vill gå av barnvagnen. Vi köpte en 7am åkpåse och jag är väldigt nöjd med den. Inte så billigt kostade ca 1000kr men jamfört med urban voksi är betydligt billigare. Sen att bara ha pyjamas under skulle ja inte rekommendera om det är minus grader ute. Vi hade också en fleeceoverall , bra att ha om man ändå vill bära barnet till tex bilen eller ha i bärselen. Men som sagt det visade sig för oss att det är bättre att spara pengar till riktiga bra vinterkläder när barnet vill leka ute. Då kan man spendera typ 2000-4000kr för vinterutrustning.

2014-09-24
Sissy29
Sissy29

Tack för alla svar! Det känns som att vi börjar få lite koll nu :)

2014-09-24
embo
embo

Har som sagt ingen erfarenhet än, men tror att det är bättre med en inte alltför jättevarm åkpåse utan hellre att man ska kunna ha ett par lager under. Som någon sa, du måste nog räkna med att kunna ta upp och amma eller trösta. Då kan en vindtät tunnare overall kanske vara en idé.

2014-09-23
SysterEmma
SysterEmma

Vi kommer nog köpa Kronans egen av enkelhetsskäl eftersom vi köper deras vagn, men den verkar bra. Hittar dock inte vad den är stoppad med. Såvida det inte är polyester. Står att den är gjord av polyester med fleeceklädd insida.

2014-09-23
SysterEmma
SysterEmma

Oj, tack för alla snabba svar :) Vilken typ av åkpåse hade/har ni då? Den vi funderar på är ull under barnet och dun/fjäder över barnet.

2014-09-23
embo
embo

Vi gjorde som så - köpte Emmaljunga mjuklift ( istället för hårdlift ) denna mjukliften kan du göra om till åkpåse :) smidigt oh bra :)

2014-09-23
Rjellis
Rjellis

Min dotter var visserligen fem månader när det var december men hon hade vanliga kläder, sen jacka mössa och vantar och åkpåse. Jag bor i Malmö och vi har egentligen inte såå kallt på vintern

2014-09-23
Jeessiicaa89
Jeessiicaa89

Låter lite lite att bara ja pyjamas i åkpåsen. Jag som bor i Stockholm fick tips om underställ (ull) och en tunn fleeceoverall i åkpåsen. Första barnet väntas i februari, så jag har inte så bra koll själv, men bara pyjamas lät väldigt lite. Framför allt som du säger, flytterna till och från vagnen.

2014-09-23
SysterEmma
SysterEmma
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...