App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Alla hus ägare se hitt!!!!! HJÄLP

Vi ska se på ett hus i Trelleborg imorgon. Kallhyra. Vi vet att det kan bli lite dyrare men vi vill veta vad vi ska kolla efter i huset? vad vi ska fråga om huset? Vad är bra och veta om hus? Typ av värme som är dyrare osv? Det är första gången vi tittar på hus så vi kan inget..

2014-08-01
batgirl
batgirl

Ja den är för uthyrning så vi vill hyra den!!! Tack era frågor hjälpte mycket och vi ska kolla upp allt det imorgon! Tusen tack tjejer

2014-08-01
batgirl
batgirl

jag tolkar ditt inlägg som att ni ska hyra huset. då finns det ägare med i bilden som ska stå för överhängande renoveringar och fel på huset.

vi lärde oss den hårda vägen vad man skulle kollat efter vid husköp.

kolla efter fuktfläckar på tapeten kring fönster och dörrar, kolla våtutrymmen efter mögel och doft, fuktskador är inte att leka med.
hör om radonmätning har gjorts. kolla efter buktande golv kring avlopp och vattenledningar. gå upp på vinden och leta efter fukt, status på taket, dränering. vems är ansvaret om något fel upptäcks (skriv ett tydligt hyreskontrakt) får ni tapetsera som ni vill, och vem ska stå för kostnaden.  varför hyr de ut huset istället för att sälja, kontakta fd hyresgäster och hör med dem om de hade nåt att klaga på.   På våra el/vatten/avlopp/sophämtnings räkningar kan vi gå in på nätet och följa vår förbrukning i ett diagram ett år tillbaka. det kanske ni kan fråga om och se vad kostnaderna hamnat på. vem står för trädgårdsunderhåll och gräsklippare?  får ni sätta upp parabol?

vilket värmesystem finns, pellets, elpanna, vedeldad osv. står ni själva för ved och pellets isåfall? årliga hyreshöjningar? kostnader som kan tänkas tillkomma?

 jadu.. det finns gott om frågor kring hus=) hoppas ni får bra med svar imorgon! lycka till med husletandet=)

2014-08-01
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 14 månader

Ska ni köpa hus eller hyra huset ?

2014-08-01
Phiiee
Phiiee
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...