App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

:( känns uselt

Usel kväll. Dottern har försökt få i sig mat sen 19 tiden men brösten mina har känts tomma. Det har dom nog varit också då hon bara skrikit. :( fick tillslut värma på frusen mjölk och ge ur flaska och det känns uselt. Så himla rädd att förstöra amningen. Nu sover hon dock gott och lyckades komma till ro och tur är väll det. Men hur ska jag göra inatt? Ska jag väcka henne så hon äter på eller ska jag pumpa ut mjölk? För dom kommer bli spräng fylda inatt. Dom var det natten till idag men hon var inte så hungrig inatt så jag tänker att det är därför det är dåligt med mjölk nu... Lär sig kroppen min så snabbt?

2014-07-30
ettbarn
ettbarn

Känns dumt att väcka henne för att äta när hon har en så tydlig rytm i sömn och mat. Köpte medela calma flaskan. Och mjölk har vi ju i frysen. Tänker att hon får suga igång dom själv några kvällar i rad så kanske min kropp förstår att det då behövs produceras mer. Hon är ju jätte nöjd i övrigt. Sover, bajsar, kissar.

2014-07-31
ettbarn
ettbarn

Jadå det är vanligt mes tillväxtperioder ofta i början. Det är ju för att dom växer så det knakar! Du tänker på Medela Calma? Jag har oxå hört att den är bra och inte riskerar att störa amningen. Amma på du och försök att ta det lugnt så kommer det lugna sig snart. Första tiden med liten bebis är omvälvande :)

2014-07-31
Cprinter
Cprinter

Hon är tre veckor. Har dom en period då? Hon sov ju jätte jätte bra efter så mycket mat kan jag ju säga. Det var skönt om något. :D har fått tips om en flaska från medela som ska vara samma som amning (tekniskt sätt) kanske något att köpa hem.

2014-07-31
ettbarn
ettbarn

som cprinter säger när det är tillväxtperioder så känms det som man inte får ut nåt å det är tomt å barnet bara ammar å ammar.. detta för att öka upp produktionen.
men känn inte dåligt samvete om det inte räcker till då är det så och det finns massa bra ersättning man kan ge :-)
tänk på att dricka mycket bara och låt henne suga så mycket hon vill.. hade nog väckt henne eller pumpat ur mjölk och fryst in för att hålla igång det och slippa ev mjölkstockning.

2014-07-31
osisen
osisen

Brösten producerar hela tiden. Det finns alltid mjölk även när dom känns tomma. Olika mkt såklart. Hur gammal är dottern? Kan det vara så att hon har en tillväxtperiod? När min dotter hade dessa i början så ammade hon nästan hela dygnet i tre dagar. Då jäklar blev det fart på produktionen men på den fjärde dagen tog hon paus å åt extremt lite istället. Gissa om jag hade ont!? Om jag vore du så skulle jag prova sova utan att pumpa men vaknar du och har ont så kan du lägga henne vid bröstet. Kroppen är fantastisk och lär sig om den behöver producera med eller mindre olika tider på dygnet men den behöver såklart lite tid för det. Och glöm inte att vara noga med att drick ofta nu i värmen. Bättre med 2 dl i timmen än 1l på en gång.

2014-07-30
Cprinter
Cprinter

Dina bröst behöver inte vara tomma för att hon skriker.. har märkt med min son (bara dem senste 3 dagarna) att han skriker när vi sitter i soffan o ska amma(som vi alltid gjort), då testade jag att ställa mig upp o amma honom, Vipps så åt han jätte mycket! Han har en väldigt stark vilja... testa o lägga henne i sängen o amma där osv (tänk på att det är varmt nu med och det påvärkar deras humör.. man får testa massa olika saker för dem kanske inte är nöjda helt enkelt..Hmm vet att alla har olika mkt mängd mjölk o så, men jag har ganska mkt och jag brukar klara mig om nätterna även om han inte äter.. visst e brösten stora när jag vaknar men jag har inte ont, och det är bara att amma med båda brösten på morgonen för mig iallafall... Du är inte usel för att du ger henne flaskan! Det är ju jätte bra om hon kan ta både bröstet och flaskan, då kan pappan avlasta ibland med flaskan :)

2014-07-30
Tovsan
Tovsan
Barn på 2 år och 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...