App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur ofta bajsar era små?

Hej, Min dotter är 7v nu, från att hon föddes tills för ca 3v sen så har hon bajsat efter varje amning! Sen började de minska till bara 1 gång/dag men nu så har hon inte bajsat på 4 dagar!! Jag vet att BVC säger att de är normalt för ammande barn att bara bajsa 1 gång/v men de kom bara så där!! Och man märker att hon besväras av de med mkt magknip och illaluktande gaser! Hur ofta bajsar era små? Borde man vända sig till BVC? Tacksam för svar :)

2014-07-30
Emmelie86
Emmelie86
Barn på 2 år och 10 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2020-10-16
Elajni
Elajni
Bebis på 4 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2020-10-16
Elajni
Elajni
Bebis på 4 månader

Vår pojke hade inte bajsat på 8 dagar när han var 4 månader gammal, det var när han började smaka fast mat som det hände.
Vi körde till doktorn som kontrollerade honom och stoppade in en grej i rumpan. Doktorn sa att allt är okej, pojken är glad och pigg. Vi blev mindre oroliga. Nästa dag så bajsade han ut en jätte liten klump och den var jätte hård. Då förstod jag att min pojke var förstoppad, jag tog direkt och använde en microlax på honom. Efter 1 minut kom det jätte mycket bajs, det första bajsat var som gummi.
Man kan tyvärr inte alltid lite på doktor eller bvc skötare. Enligt dom är allt normalt. Man får vara sin egen doktor ibland.

2020-10-16
Viktorben
Viktorben
Gravid i vecka 4

Min har alltid varit en storbajsare😉 i början bajsade hon efter varje amning o nu när hon är 15 mån bajsar hon 4-6 ggr om dagen😊

2014-07-31
Josefine S
Josefine S

När sonen helammades bajsade han ca var 5:e-6:e dag, han har aldrig haft några som helst magbesvär, så bebisar kan inte jämföras med vuxna på det viset.

2014-07-31
McLarsson
McLarsson

stiina123 hoppas att de blir samma för min lilla skrutt då också :)

2014-07-30
Emmelie86
Emmelie86

Tack för alla svar :) ja de är ju jätte viktigt att man masserar magen rätt!! Så jag kollade också på vårdguiden hur man utför magmassagen :)

2014-07-30
Emmelie86
Emmelie86

Jag har egentligen inget bra tips om att få igång magen på dem. :/ jag gjorde massagen, miniform, sempersdroppar.. Men tycker att hon blev bättre efter att hon blev några veckor äldre. Nu gör jag bara massagen och ska använda upp det sista sempersdropparna så får vi se hur hon blir sen. :) håller tummarna att vi inte ska behöva mer droppar. :)

2014-07-30
Ellebring
Ellebring
Gravid i vecka 23

Helammande barn kan väl inte bli förstoppade har jag för mig. Det är nog bara tarmarna/matsmältningssystemet som utvecklas. Men märker du att liten får ont/mår dåligt ska du kontakta BVC.

2014-07-30
yatziå
yatziå

Jag hade läkarundersökn. med min 2månaders baby i tisdags och då tog jag upp exakt detta med honom, han sa så länge dem kissar vet man att allt funkar som det ska.. och ibland bajsar dem helt enkelt inte.. inget att vara orolig för! :)

2014-07-30
Tovsan
Tovsan
Bebis på 9 månader

Jag tror att de kan va normalt att inte bajsa på 14 dagar, e inte helt säkert men 14 dagar sitter i minnet av någon anledning. Så länge barnet helammas så e de normalt att de kan gå ett tag mellan gångerna, men går barnet på ersättning så ska dom bajsa varje dag. Kommer ihåg när syrrans unge hade en paus i bajserierna, kommer inte ihåg hur många dagar det gick emellan men visst va han lite besvärad av de å pruttarna luktade väldigt illa. När han till slut bajsade så va de mycket å de luktade väldigt illa, men sen va de aldrig mer att de gick så långt emellan som den gången, bara några svar emellan ibland. Men de e som sagt helt normalt, men kommer inte ihåg exakt hur många dagar de va som de e okej att de går mellan gångerna.

2014-07-30
stiina123
stiina123
Bebis på 17 månader

Är det denna massage du gör? Viktigt vilket håll man masserar åt så man inte råkar stoppa upp bajset istället för att hjälpa det ut. Denna funkade iaf toppen när min dotters mage krånglade i början. http://www.1177.se/Fakta-och-rad/Behandlingar/Spadbarnsmassage-vid-kolik/

2014-07-30
Cprinter
Cprinter

Har inte läst hela tråden men semper har oxå magdroppar. Miniform o sempers hjälper till på olika sätt. Har för mig att semper är desamma som proviva. Dom funka bra för vår son.

2014-07-30
marsjo1
marsjo1

Vår son har alltid bajsat sällan. I början bara 1gång i veckan. Nu när han har börjat få gröt blir det lite oftare.

2014-07-30
Gullmamman
Gullmamman

Ja lite känner jag också så Ellebring! Ger henne också magmassage och använder även pysventil samt minifom! Har ni några bra tips på hur man kan hjälpa dom att få igång magen?

2014-07-30
Emmelie86
Emmelie86

De på BVC säger att det är normalt att de inte bajsar på flera dagar och att de kan bajsa flera gånger varje dag. Enligt min egen teori så kan det inte vara bra för magen att inte bajsa på 7dagar, man kan ju bara gå till sig själv! Om man själv inte går på toa på flera dagar så går man ju jätte ont i magen!! Men nu är ju tarmarna/magen inte så bra utvecklad på de småliven än så ibland kan det dröja, men de får ju ont om det dröjer länge. Min dotter bajsade inte på flera dagar i början och var väldigt skrikig och krampade, gjorde kolikmassage/Magmassagen på henne minst 2ggr per dag och jag tycker det hjälpte tarmarna lite. Nu idag är hon 3,5mån och bajsar ca1gång per dag.

2014-07-30
Ellebring
Ellebring
Gravid i vecka 23

Hej! Min älskade son som är 13 dagar gammal, bajsar mellan 4 och 6 gånger per dagen. Barnmörska sa att det är normal.

2014-07-30
Faby
Faby

min lille kille bajsade välfugt mycket, nästan varje amning. Först nu vid 3,5 mån som han bsjsar 1-2 ggr per dag. Kan ha fel men säger inte bvc att ammade bebisar kan bajsa från någon gång per dag till att de bajsar varje matning? Om din flicka inte bajsat på en vecka och verkar ha ont/vara påverkad av det hade jsg definitivt kollat med bvc. Hellre fråga em gång för mycket!

2014-07-30
Fiakatten
Fiakatten
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...