App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

lactulos till nyfödda/för tidigt födda

Hej! Vill bara ge ett tips som jag fick från Neonatalen i Östersund när min son en vecka gammal och var förstoppad. Ringde dem i desperation när min son ej kunde bajsa. De gav mig rådet att ge 2,5 ml Lactulos morgon och kväll. Min son får modermjölksersättning då jag ej kan amma. Är helt ofarligt och bättre att få bajsa än att få tarmarna förstörda för att de är förstoppade. Är ju även svårt att äta om man ej får gå på toa. MVH CC

2014-07-27
aliciagm
aliciagm

Jag som jobbat på neo i många år: var försiktig m lactulosen om den absolut inte behövs. Fråga en läkare först och man försöker alltid med annat först. Vissa neo-avd har helt slutat ge lactulos. Man kan bli väldigt bullig och gasig av den om man har otur (gäller även vuxna).

2014-07-27
caipet
caipet

Förstörda ska de stå.

2014-07-27
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 5 månader

Flera jag känner och deras barn har förtärda magar idag av laktulosen dom fick när dom var små. Magen lär sig inte att arbeta själv. Min kompis som är 30 år får fortfarande äta massor med laktulos och det säger läkaren är för att hon fick när hon va liten..

2014-07-27
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 5 månader

Fick samma rek av läkare då min son va 2mån. Han skrek o skrek det visade sig att han fick magknip av den. Vissa barn tål den inte

2014-07-27
Kenja80
Kenja80

Ska bara ges om läkare givit ok i det enskilda fallet till så små. Givit till båda mina små också men fick prata med läkare på BVC först :)

2014-07-27
Maalin89
Maalin89
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...