App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ta reda på kön?

Ska på UL i början på augusti och få se min bebis för första gången! :) Men jag är så osäker på om man ska ta reda på vad det blir.. Min kille vill inte veta. Vad får er att vilja ta reda på könet? Är det något speciellt? :)

2014-07-21
chatrine90
chatrine90
Barn på 3 år och 11 månader

Ja, man är ju verkligen nyfiken av sig! :) men först ville killen veta och inte jag, men sen ändrade han sig av olika anledningar :) och jag velar än. Men jag vill ändå inte veta. Våran är beräknad i slutet på dec så det kan bli en trevlig julklapp :)

2014-07-23
chatrine90
chatrine90

Vi ville ta redan på de för vi kände att det blev lättare med att planera inköp och namn. Sen såg vi direkt på ul stt de va en pojk 😊 tror även vi ska kolla nästa gång med. Fast sen ska man isf alltid komma ihåg att ibland ser man fel. Jag ångrar iaf inte att vi kolla

2014-07-22
Maryhulth
Maryhulth
Barn på 3 år och 5 månader

Min man ville veta och jag är alldeles för nyfiken för att inte ta reda på det när chansen finns där. Sen tycker jag det är roligt att köpa saker till de könet de blir:)

2014-07-22
majbarn5
majbarn5
Barn på 1 år och 11 månader

Jag kände att det inte spelade någon roll om jag visste eller inte men min sambo kände att det skulle bli verkligare för honom om han visste.. eftersom han inte kunde känna honom lika tydligt på insidan och så. Vi kommer nog ta reda på det nästa gång också. Eller be bm berätta om det syns tydligt iaf :) man måste nog vara överens, lär vara svårt att hålla tyst om man är ensam om att veta.. :)

2014-07-21
KarinSjo
KarinSjo
Barn på 2 år och 4 månader

Don't spoil the surprise! Så kände vi iaf.

2014-07-21
Cprinter
Cprinter

Vi tog inte reda på könet! Ville vänta med överraskningen. Jag ångrar inte mig :) det ni kan göra som jag gav som förslag men sambon dissade: köp en blå babystrumpa och en i rosa ta med ett kuvert eller ask. Fråga om barnmorskan kan kolla upp könet utan att ni ser, sen be henne lägga en av strumporna i kuvertet/asken. Sen om ni vill veta är det bara att öppna :)

2014-07-21
Martinaj
Martinaj

Ja som kommentaren ovan så känns ju barnet mer personligt också när man vet kön, eller så var det för mig i alla fall.. Ja jag vet inte om vi lär ta reda på kön

2014-07-21
batgirl
batgirl

Vi kollade helt enkelt för vi va nyfikna. Men jah fick höra massa korkade kommentarer som "men du kommer inte va lika taggad vid en förlossning om du vet könet innan, du kommer inte ta i lika mkt". Jag kan säga utifrån mig att jag är jätteglad att vi kollade. Han har för mig på något skumt sätt blivit mer personlig. Och vi pratar om honom på ett annat sätt. Får jag fler barn kommer jag kolla igen helt klart. Men förstår verkligen dom som inte kollar också. Men jag va för nyfiken.

2014-07-21
ankan1984
ankan1984

Anser att det är lika spännande att få se bebis efter fl varesig man vet könet eller ej :)

2014-07-21
minstjarna
minstjarna

om inte han vill SKA inte du heller ta reda på det!!!!! Det handlar om respekt emot barnets blivande pappa. Om du tar reda på det hur skall ni kunna gå o vänta fundera på namn titta på barnkläder om du vet kön o han inte?!

2014-07-21
smalins
smalins

Min man vill veta. Han tycker nog framför allt att det är dumt att inte ta reda på det när man kan. För min del hade jag nog helst velat ha överraskningen, men vill han veta så går vi på det båda två.

2014-07-21
SysterEmma
SysterEmma

Vi tog reda på av ren nyfikenhet faktiskt, "att förberedda sig" snacket tror jag inte på, barnet behöver inte så mycket den första tiden man kan handla vitt och mer därefter. Jag är så nyfiken av mig att jag tror inte jag hade klarat 9 månader utan och veta. Nu är jag gravid igen och är nyfiken men kluven på om jag ska eller inte ska ta reda på. Den största anledningen till att inte ta reda på är, att hur speciell en förlossning än är, så blir den dubbelt så speciell när man inte vet vad man väntar. När barnet läggs på bröstet och man bara undrar är det en han eller hon?? Men sen är man nyfiken........ Haha så jävla jobbigt

2014-07-21
batgirl
batgirl

jag tog reda på det med mitt första barn för att vi hade så mycket att ärva om de va en flicka men va tvungna att köpa en hel del om de va en pojk. sen så va det väldigt kul att veta vad som fanns där inne och de va en pojke :) nu är jag gravid med mitt andra barn och har även den här gången tagit reda på va de är och min kille ville absolut inte veta men jag hade mått så himla anurlunda att jag bara sprack av nyfikenhet av att veta så jag tog reda på de själv min kille är fortfarande oveten om vad det blir.

2014-07-21
nettan91
nettan91
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...