App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ni "bonusmammor" och andra kloka!

Min sambo har en dotter som blir 4 efter sommaren. Jag har varit en del av hennes liv sen hon va 10 månader. Så jag har alltid funnits i hennes liv som hon kommer ihåg. Hon är bara hos oss varannan helg pga att hennes dagis inte funkar för oss då det är för långt bort, och vi inte anser att hon ska behöva gå på olika dagis varannan vecka. Men vi brukar ha henne mer så fort vi kan. Och nu har hon varit hos oss i nästan 2 veckor. Hon är en supermysig och klok liten tjej som är så välkommen i mitt liv. Nu ska hon snart bli storasyster och hon är så stolt. Vi brukar ha det väldigt mysigt hon och jag när vi har henne. Många pussar och kramar och jag är noga med att säga att jag älskar henne. Nattningen brukar jag ta då jag tycker det är mysigt att ligga å läsa bok. Allt är problemfritt..ända till dagen hon ska hem igen.. Då förvandlas hon helt, blir trotsig och otrevlig som sjutton mot mig. Allt jag göe eller säger är fel.Jag försöker verkligen att bita ihop. Men tillslut går hon mig på nerverna rejält. Hon skriker, kastar leksaker och härjar. Hon är så mot sin pappa till viss del också. Och han försöker verkligen styra bort flickans beteende mot mig. Men det är svårt även för honom. Det är så tråkigt att lämna henne till sin mamma efter att vi alla 3 har haft en riktig skitdag tillsammans, och alla är osams. Är det någon som vet, eller kan ha någon aning om varför hon blir som förbytt just enbart den dagen hon ska hem till sin mamma? Vi funderar på att inte berätta när hon ska hem, så vi alla kan ha det mysigt tillsammans sista dagen också som vi brukar, men känns ändå elakt att ljuga då hon är så medveten och brukar räkna nätterna tills hon ska till mamma/pappa igen. Någon som har nåt knep? Tycker det är så himla jobbigt då vi har det så himla mysigt alla andra dagar. Jag har dåligt samvete och tycker det är jättejobbigt..:(

2014-07-21
ankan1984
ankan1984

Maadelene jag tycker såklart att det är tråkigt då man måste lämna henne efter att vi alla haft en jobbig dag. Men samtidigt så vet jag ju att hon älskar oss och trivs hos oss. Hon blir överlycklig när hon kommer till oss. Och jag är ju ändå glad att det inte är några som helst problem alla andra dagar. Har kollat runt lite och detta beteende är rätt vanligt bland barn till separerade föräldrar. Är just som många har skrivit, att det gör det lättare att åka till den andra föräldern..

2014-07-24
ankan1984
ankan1984

Hej där :)
Har lite samma problem som du.... Sambon har en 4åring sen tidigare och de dagar han ska till mammsen så blir han rent ut sagt elak emot mig. Brukar vara det de första två dagarna då han kommer till oss igen. Alla det andra dagarna är han väldigt snäll och gosig och inte alls som de dagar då det är färd till mamman.

Hur känner du när det blir så?:/

Kram

2014-07-23
Maadelene
Maadelene

CatPuss Nej mamma har inte bebis i magen. Det säger vi såklart att det inte stämmer. Men då säger hon "JOO" och vi säger att man inte får ljuga. Men hon säger att det är sant, fortsätter vi då så eskalerar det och blir bråk. Känns som att om vi ska säga emot allt hon säger så kommer vi ha ÄNNU MER bråk än vad vi redan har just den dagen. Är det värt det att bråka mer när hon vet mycket väl själv att hennes påståenden inte stämmer?

2014-07-21
ankan1984
ankan1984

CatPuss vi vet att hon inte får skrika och kasta leksaker i golvet hemma. Så vi säger ju till henne att hon inte alls får det hemma hos mamma. Men hon jämför massa annat med mamma också, då hon ska hem.. Tex då har mamma också likadana kläder som mig (fast vi har långt ifrån samma stil) likadan färg på naglarna, och mamma har också bebis i magen, och mamma har också sån bil vi har.. Sånna påståenden säger vi inte emot, utan mer bara säger "har hon, vad fint". Men när hon beter sig illa så säger vi ju att man inte får göra så hos mamma heller. Det vet vi att hon inte tillåter. Men är just enbart dagen hon ska hem som hon stökar med oss. Annars är hon superglad och trivs bra med sitt hem här med oss.

2014-07-21
ankan1984
ankan1984

Ni ser vilka kloka ord ni kommer med:) Känns lite bättre i mitt ledsna lilla hjärta:) Den här lilla damen har aldrig bott tillsammans med både mamma å pappa då dom inte var tillsammans när hon blev till. Men självklart måste det va jobbigt att ändå ha två hem. Men för henne verkar det va så himla naturligt att det är så. Vi har ett hyfsat bra samarbete med hennes mamma, och hon säger att dagarna som hon ska till oss är hon bara glad och förväntansfull och längtar. Jag får väl försöka tänka på att det kanske är just för att det är jobbigt för henne att behöva lämna oss. Det kan ju få hela situationen lite lättare att handskas med när man förstår att det nog kan vara lite separationsångest:(

2014-07-21
ankan1984
ankan1984

jag tror det e en rekation åå att hon ska hem till mamma igen. det är säkert jobbigt att flytta fram å tillbaka och jag tror det e fullt normalt med en sån rekation.
min barn brukar bli såna efter vi haft barnvakt. allt har gått kanonbra tills vi kommer å ska hämta då skriks det gapas, arga och ledsna om vartannat. tror det är en protest helt enkelt fast en omedveten sådan.
tycker ni ska fortsätta jobba som ni gör men med tanken på varför hon gör som hon gör. kanske e lättare att inte själv bli så arg då.
tror att det är skitsvårt att separera från sina föräldrar även om man vet att man får träffas snart igen. och jag tror dy ska ta hennes bråk med dej som en komplimang egentligen ;-)
men jag förstår att det är tufft har själv en aptrotsig 8åring här hemma å tampas med

2014-07-21
osisen
osisen

CatPuss Ja många situationer lyckas vi styra bort. Men sen tar det 5 minuter och det blir trots och bråk igen. Är verkligen klockrent att det händer varje gång hon ska hem. Jag har också tänkt att hon kanske inte vill lämna oss, och magen där hon vet att lillebror ligger som hon pratar om hela tiden:) Kanske är så att hon slits lite mellan oss och hennes mamma. För hon längtar ju verkligen efter sin mamma också när hon ska hem. Och berättar gärna för oss att hos mamma får hon skrika och kasta leksaker, och vi är dumma. Och så blir hon överlycklig när mamma kommer.

2014-07-21
ankan1984
ankan1984

Ja hon blir såklart tillsagd och hon får gå in på sitt rum när hon beter sig. Hon vet mycket väl att hennes beteende kommer att leda till rummet. Men hon struntar i det nästan som att hon tycker det är värt det. Varför blir det sånt kaos enbart då dom ska hem?

2014-07-21
ankan1984
ankan1984
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...