App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Rädd!

Min största rädsla är PSD just nu. Jag vill gärna att Lill tjejen (6 dagar gammal idag) lär sig sova i egen säng samtidigt vill jag ha henne nära. Hur gör/gjorde ni? Vi har köpt andnings larm men jag är ändå lite sådär... Mammig?

2014-07-16
ettbarn
ettbarn

Jo jag vet!

2014-07-19
Linz
Linz
Barn på 2 år och 5 månader

Just samsovning är ökad risk för PSD.. Vi har ett andningslarm.. Känner mig väldigt trygg av att se hur den blinkar när jag vaknar :)

2014-07-19
Linz
Linz
Barn på 2 år och 5 månader

Vilket du anser att det var? Och får tycka. Förstår dock inte varför.

2014-07-18
ettbarn
ettbarn

Jag tycker det verkar osunt att inte ha oro för ens barn. Och väljer min sambo att vara vaken på natten för att han är rädd att han ska rulla över henne är det hans val? Soffa finns alltid annars. Nu har vi lyckats få henne att somna och sova i sin säng så nu är just det problemet borta.

2014-07-18
ettbarn
ettbarn

Fast det har funkat väldigt bra. Nu har vi får larmet så har inte alls sett det problemet du verkar se...?

2014-07-18
ettbarn
ettbarn

Jo, just därför sov vi shift. Sambon var vaken och vaktade. Nej det är ju så och det förstår jag absolut!

2014-07-18
ettbarn
ettbarn

Tack för alla era kommentarer. Andningslarm är redan köpt... (Vi är prylnördar) :D känns som en billig livsförsäkring för att stilla rädslan. Inatt sov faktiskt sambon trots att lillan låg i nestet. Det har han inte gjort förut. Vi har istället sovit shift så det ska bli spännande att höra vad han tyckte...

2014-07-17
ettbarn
ettbarn

Jag hade sonen i babynest bredvid mej i två månader sen fick han sova i sin säng. Var också rädd men jag skulle aldrig använda andlingslarm. Tror inte det skulle lindra min rädsla iaf. Skulle du känna dej tryggare med de så använd de. När sonen sovit själv i sin säng i två nätter kunde jag slappna av mer.

2014-07-16
Maryhulth
Maryhulth
Barn på 3 år och 4 månader

gör det som känns rätt! jag tror och jände dock aldrig att jag ville ha henne så liten i sängen var mer rädd för att råka hamna över våran dotter i sängen än att hon råkade ut för psd, Men jag hade henne i vagnen brevid sängen nära och bra. möjlighet till att vagga och titta till henne. FinnS ju mycker som tyder på att man inte bör sova med barnen. men känner man sig trygg med att sova brevid så gör det ni känner. nu sover dotter oftare hos oss än innan men det är för atr det nu är så mysigt!! :)

2014-07-16
smalins
smalins

Bäst för mig är neste, men sambon vägrar. Därav larmet som vi köpt. Har förstått att folk tar av ena långsidan och har mot sängen sin. Det blir väll så för oss också. Det jobbiga är dessutom det här med amning och sova för hon vaknar direkt så det blir ibte mycket sömn. HL för barn lät intressant. Ska ta det med barnmorskan imorgon.

2014-07-16
ettbarn
ettbarn

Jag sov med vår dotter tills hon var 4 mån sen började hon sova i egen säng. Gör det som känns bäst för dig!

2014-07-16
pennina
pennina
Barn på 3 år och 5 månader

Jag flyttade över min dotter när jag kände mig redo. Hon va ungefär 2 månader när hon sov i sin egna säng. Va jag väldigt trött så sov jag med henne på dagarna. Men jag ville ha närheten samtidigt som jag va rädd att hon skulle sluta andas när vi sov. Idag är hon nästan 1 år och sover otroligt bra i sin egna säng. Du ska göra det som är bäst för dig, din lilla tjej kommer att ha det bra oavsett vad du väljer! Lita på dina instinkter!

2014-07-16
Cecilia330
Cecilia330
Barn på 3 år och 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...