App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur göra nappfri?

Hur har ni gått till väga för att göra era barn nappfria? Har en 8,5 mån dotter som var 2,5 mån när hon tog nappen först (lugnade sig då med ätandet och skrikandet) men nu känns de som nappen inte behövs mer. Hon leker mest med den och jag är så trött på att vakna femtielvamiljoner ggr på natten för hon tappat nappen. Så idag på dagen gar hon varit helt nappfri även vid fm och em sovstund. Blev dock riktigt jobbigt nu på kvällen med helt hysteriskt skrik och jag vill gärna inte vagga henne till sömns eftersom hon klarar av att somna själv (med nappen då) så tillslut gav ja upp och gav henne nappen å då blev hon tvärtyst, vände sig och somnade. Det är ju en process men snälla kom med tips och ideér hur jag ska klara av kvällarna!!!

2014-07-15
pennina
pennina
Barn på 3 år och 6 månader

jag förstår dig! det är jätte jobbigt, passa på o vila på dagarna när hon sover :)

2014-07-16
Liisa89
Liisa89

Kan vara separationsfas absolut för hon e väldigt mammig. Kanske ska låta henne ha nappen då. Även om hon är 8,5 mån så är hon väldigt bebisig, kan inte och vill inte sitta. Ligger helst på mage å leker eller på rygg med benen upp som en liten groda. Är väldigt blyg inför det okända och vill gärna klänga på mig hela tiden. Så de kan ju vara alldeles för tidigt men ja vill soooova liiiite mer bara!!!

2014-07-16
pennina
pennina
Barn på 3 år och 6 månader

nappen är ju en sån trygghet under inskolningen och första gången mamma lämnar där. är det inte bättre att sluta med nappen när ditt barn kommit in i dagis och känner sig trygg? nu borde det inte dröja länge innan hen lär sig ta nappen själv heller. lägg nån extra napp nära händerna

2014-07-16
Liisa89
Liisa89

Tänkte om nätterna kanske e lite svårare nu också om hon går igenom separationsfasen? Vi försöker hålla oss till att mest bara ha nappen när han sover, för vi vill ju inte att han ska gå runt med den på dagis sen, men när han e väldigt ledsen, vilket han kan va ibland när han vaknar (mardrömmar kanske?) så brukar han få snutta på nappen en stund tills han blivit glad igen, då brukar vi säga att han ska gå å lämna nappen i sängen å de gör han med ett leende på läpparna (han tycker om att få uppgifter att göra å visa hur duktig han e på att göra dom).

2014-07-16
stiina123
stiina123
Barn på 3 år

Ja, nappen e ju en sån tröst! Hon har inget annat i sängen för hon bara lekermed det och kommer inte till ro. Dock brukar hon släppa nappen å sen ligga på den varpå hon vaknar! Har med funderat på att vänta tills hon är lite större så man kan förklara. Tex nu till jul kan man ge bapparna till jultomten då e hon 13 månader. Vill ha henne nappfri tills hon börjar på dagis vilket är tänkt till våren 2015. Får se hur de blir. Just nu kanske man ska låta genne ha den bara när hon sover men vissanätter e ju så jobbiga å så vaknar hon runt 5 och man vill ju gärna vara lite utsövd för att orka. Hon har någon gång letat upp nappen och tagit den själv men en del gånger blir de mer att hon tror de e lekdags å börjar tjattra och klappa händerna kl 03 haha

2014-07-16
pennina
pennina
Barn på 3 år och 6 månader

När sonen va i den åldern så va jag inne på att kanske ta bort nappen också bara för att han verkade kunna sova utan den ibland, plus att han ändå bara hade den när han sov, aldrig när han va vaken. Tyckte också att de va så otroligt jobbigt att både han å jag vaknade typ hundra gånger vissa nätterna bara för att stoppa in en napp. Plötsligt började han göra de själv, han letade fram nappen själv å stoppade in den i munnen å somnade om, så vi började istället att ha extranappar i sängen så han lättare skulle hitta en napp om han vaknade till. Tycker nappen e en så bra tröst när han e ledsen, han har ju sin snutte men nappen ger verkligen den trösten som får honom att verkligen lugna ner sig när han e väldigt ledsen. Sen tänkte jag också att jag hellre tar bort napp när man kan förklara för barnet varför den tas bort istället för att de e nånting man gett som tröst å plötsligt e den trösten borta utan att en stackar ledsen bebis förstår varför. Jag hoppas vi kan göra de till en rolig sak när han blir äldre, lämna napparna till katterna på skansen eller ge till jultomten eller nåt sånt, nånting där han själv får välja å aktivt väljer att ge bort sina nappar. Han e idag 1,5 år å jag har inte alls brottom att ta ifrån honom hans nappar.

2014-07-16
stiina123
stiina123
Barn på 3 år

Tack för svaren! Ska se hur detta löser sig :D

2014-07-16
pennina
pennina
Barn på 3 år och 6 månader

Ska testa! Konstigt nog gillar hon när jag sjunger för henne trots min inte så vackra sångröst :)

2014-07-15
pennina
pennina
Barn på 3 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...