App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

vattkoppor - clarityn? tavegyl?

liten har vattkoppor nu och kan inte sova pga klådan... Bad läkaren att skriva ut Tavegyl, men när jag kom till apoteket hade han skrivit ut Clarityn istället! Någon annan som varit med om detta? Är nu helt villrådig då jag läser på FASS: * Ge inte Clarityn till barn under 6 år. * Tavegyl skall inte ges till barn under 1 år.   Liten är över 1 år, men borde alltså inte ta Clarityn trots att vi fått det utskrivet på recept och de på apoteket sa att det gick bra (frågade noga eftersom jag var förvånad över att det var clarityn, frågade speciellt om det var OK att ge till barn vid vattkoppor...)

2014-07-15
solskensmamman
solskensmamman

poxclin funkade kanon för oss.. sonen hade såååå mycket men bara en natt som var riktigt jobbig. dottern hade ganska många man inte i närhetem av grabben men hon hade åxå bara en enda ritkigt jobbig natt.
poxclin funkar iaf utmärkt. sist fick jag dock em annan grej som skulle vara uttrokande å kylande för vattkoppor då de inte hade poxclin på det apoteket.. dock vet jag inte om det va lika bra eftersom dottern hade mindre besvär än grabben

2014-07-15
osisen
osisen

de har tydligen slutat med flytande tavegyl. var till läkaren för drygt en månad sedan med min då 18 månaders dotter pga klåda och då sa han att tavegylen finns inte längre som flytande. Han rekommenderade flytande claretyn. och han sa att det inte var någon fara att ge henne det, bara man inte ger alltför mycket. jag gav 5 ml till natten ibland till vilan efter lunch också.

2014-07-15
Jmys
Jmys
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...