App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hjälp! Hur gör ni?

I första hand till ER som har ett barn som har svårt att komma till ro när dom sover själva och oftast vaknar direkt då man lägger ner dom. /// Vår dotter blir 4 dagar idag! Och vi har lite svårt att få henne att ligga utan min tutte som sovkompis. Vi har lyckats i natt (wohoo :D) men har nu tänkt på en sak. OM hon skulle bajsa när man kämpat och lyckats skulle ni ta upp ert barn direkt då för att byta blöjan eller vänta? Dubbel åsikt från min sida så vill gärna höra era! (Jätte dum fråga på ett sätt då jag själv aldrig skulle vilja ligga i bajs men ni kanske förstår varför jag ställer den ändå?)

2014-07-14
ettbarn
ettbarn

Det känns som att det blir bättre och bättre faktiskt. Vilket är enormt skönt!!

2014-07-15
ettbarn
ettbarn

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2014-07-15
Cissan25
Cissan25
Barn på 2 år och 1 månader

Vi hade det likadant i början. När sonen var 3-4 dagar var det jättesvårt att lägga över han i egen säng. Då de så gärna vill ha kroppskontakt med dig. Dock blev det bättre å bättre. Bara efter några dagar till började han sova flera timmar i taget och vaknar bara en gång på natten 😃hoppas det håller i sig men vet att det kan ändras. Han är 19 dagar idag. Det som funkar bra när han vill vara nära oss är att lägga ansiktet mot honom eller hålla honom i handen. Vi har en sidosäng till honom så då funkar det jättebra.
Han vill fortafarande ligga å småamma dvs mysa hela kvällarna och somnar inför natten vid 23-24 nångång. Men är helnöjd med det 😀

2014-07-15
Cissan25
Cissan25
Barn på 2 år och 1 månader

Nej så är det ju! Jag har nog för mycket hormoner i kroppen fortfarande. Så det blir så lätt att man inte känner sig tillräckligt bra!

2014-07-15
ettbarn
ettbarn

du ser om hon blir röd om hon legat länge. bra å ha en bra salva till hands om det skulle komma till det.
Jag tror ju att de iaf vaknar till lite grann när de bajsar så passa på när du märjer att hon rör sej eller så å kika lite. kan vara svårt å upptäcka och man missar, inget konstigt med det. Alla missar det någon gång.. man kan inte göra mer än att försöka å göra sitt bästa ;-)

2014-07-15
osisen
osisen

Inatt sov hon som en prinsessa. Då hör man ju inte om hon bajsar. Funderar då. Hur länge har hon legat i det?? Känner man sig ju dålig! I övrigt har tipsen funkat kanon. Vissa byten har hon sovit sig igenom.

2014-07-15
ettbarn
ettbarn

Ja, hon är inte så gammal! :) Det ska bli spännande att se hur hon reagerar nu när jag har bra och användbara tips! :)

2014-07-14
ettbarn
ettbarn

men blöjbyten på natttid har ändå skett i tysthet och med så lite lampor tända som möjligt precis som övriga skrivit här. Dock har jag inte bytt i sängen.. men det e ju en vanesak det med ;-)

2014-07-14
osisen
osisen

för det första. ditt barn är 4 dagar.. den har knappt varit utanför livmodern så att rutiner inte finns är absolut inte konstigt. finns ingen tid som ni skulle kunnat få till dem på.
de första veckorna tycker jag man ska anpassa sej efter barnet så myxket det bara går.
jag har ju gett mina barn napp dock. har funkat utmärkt för mina men det beror ju på om barnet kan amma bra eller ej först.
sen får man jobba med nappen. första tiden har ingen av barnen ritkigt fattat hur man håller den kvar så då har jag hjälpt till..
tycker napp har funkat kanon men det e ju jobbigt när man ska sluta sen förstås ;-) jag e där nu :-) haha.
hur som helst mitt tips e att man jobbar tillsammans med barnet för att hitta rutiner , testa sig fram helt enkelt.
å ja jag hade bytt blöja om barnet bajsade när det sov. dock brukade ibget va mina barn bajaa i sömnen faktiskt.. oftast var det bara bajsande vid vakentid.

2014-07-14
osisen
osisen

Jag längtar tills mitt mörkerseende går igång! Har inte gett henne så mycket uppmärksamhet men för mycket ändå. Hehe slut med det nu.

2014-07-14
ettbarn
ettbarn

ja den där bajsblöjan efter timmar av nattande är inte rolig, men som de andra säger - släkt lampa, inte prata och skojja osv. efter några gånger får man nästan mörkerseende haha! jag ser ALLT i lilltjejens rum även fast de är kolsvart. :-)

2014-07-14
malinhb
malinhb

Tack till er som kommit med konkreta tips! Klart den ska bytas!!

2014-07-14
ettbarn
ettbarn

Förstår att det är jobbigt, men blöjan måste bytas.. Bajs fräter riktigt illa på rumpan. Det krävs lite övning och tålamod,men inom en vecka kommer du vara proffs på att byta i mörker:)

anpassa bebins klädsel efter snabba blöjbyten är mitt råd. Det kan bli en vana att de bajsar under sovstunden..

2014-07-14
ballongvisp
ballongvisp
Barn på 1 år och 8 månader

Allt annat är elakt egentligen, men det är så svårt när man efter TIMMAR av amning äntligen får henne att sova måste väcka för att byta blöja.

2014-07-14
ettbarn
ettbarn
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...