App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Blöjbyte på natten

Sonen e 1,5år, han e en riktig kisspojke. Han dricker ju en del vatten under dan, å innan läggning får han en flaska med välling. Oftast måste vi byta blöja på honom under natten för annars kissar han igenom blöjan under natten, på nätterna använder vi pampers baby-dry strl 5. Finns de fler som har de här problemet med att man måste byta på nätterna för att inte riskera att det kissas igenom, vi har testat olika blöjor å den vi har nu hur funkat bäst på nätterna. Blöjan e alltså proppfull när vi byter, inte så att blöjan sitter dåligt å att de rinner igenom av den anledningen. Tycker de e rätt jobbigt att behöva störa honom på nätterna med blöjbyte samt att de e jobbigt för oss också att behöva gå upp för att byta. Oftast brukar han kunna sova igenom bytet, eller så somnar han om fort efter om han får lite vatten eller nappen i munnen. Hur många byter blöja på nätterna å hur gamla e era barn?

2014-07-03
stiina123
stiina123
Barn på 3 år

Ska nog kolla med sambon om han skulle vilja ta på sig den uppgiften att vänja honom vid pottan under sommaren, han ska ju ändå va hemma i 3 månader från å med nu, då kanske han känner att han orkar ta på sig den uppgiften (han e annars så trött på vardagarna å vill skynda med att få sonen i säng så han kan lägga sig). Skulle ju va skönt att slippa ta den delen nu när jag säkert får fyllt upp med amningen å allt med lillasyster dom första månaderna. Sonen e ändå en riktig pappagris så de kan ju kanske funka bättre också om de e sambon som tar den biten.

2014-07-04
stiina123
stiina123
Barn på 3 år

Minstjarna - kan man ge sånt på kvällen, tänkt att de kanske e för sött att ät fruktpuré på kvällen? Undrar bara, jag har undvikit sånt på kvällarna för jag har tänkt att de e som godis fast nyttigare men ändå fruktsocker? Catpuss - använda som pall? De har vi inte gjort? Menar att pottan står framme, inte gömd i ett skåp, så han har tillgång till den å sätter sig gärna på den på lek när han e påklädd. Så fort lillasyster kommit (bf om 6 dagar) så kanske vi kan börja träna lite på att sitta på den. Nu med så står mage så hinner jag inte ta av sonen hans kläder å blöja å sätta honom på pottan, hinner kissa på mig själv då eftersom de e så trångt i magen nu 😁 Men när hon e ute å man själv e lite smidigare också så kanske de e dags att träna lite, sonen e ju rätt intresserad av vad vi vuxna gör på toaletten å följer gärna med in.

2014-07-04
stiina123
stiina123
Barn på 3 år

Gröt blandat med katrinplommon eller päron? :)

2014-07-04
minstjarna
minstjarna

Om jag inte har helt fel så kan Huggies finnas på Netto.

2014-07-04
IcePrincezzz
IcePrincezzz

Tänkt på det men han blir så lätt hård i magen, vi har ju i messmör i hans välling också för att han ska kunna bajsa utan att få ont å gråta. Men de problemet har börjat bli bättre så de kanske vi kan testa inom en snar framtid. =)

2014-07-03
stiina123
stiina123
Barn på 3 år

Finns i välsorterade matbutiker, oftast dom lite större varianterna.

2014-07-03
Cprinter
Cprinter

Vart finns dom att köpa (huggies)? Har nog inte hört talas om dom.

2014-07-03
stiina123
stiina123
Barn på 3 år

Swanin - ja de e så olika med alla blöjor å barn, de ena som funkar för en funkar absolut inte för en annan. Up&go köpte vi förra veckan till sonen att ha på dan, dels kissar han fort igenom dom å dels satt den otroligt konstigt bak, den ena skinkan blottades hela tiden så han fick blöjan in mellan skinkorna. Så vi fortsätter med comfort på dagarna, dom håller bra å sitter bra på honom.

2014-07-03
stiina123
stiina123
Barn på 3 år

Har hört att Huggies ska vara bra. Dyra men om man bara använder en per natt så är det kanske inte nån fara.

2014-07-03
Cprinter
Cprinter

Jo vi har pottan framme för att han ska bekanta sig med den, han kan sätta sig på den självmant om han har kläder på sig, mer som en lek, men om man tar av blöjan å försöker förklara att det ska kissas i den (eller bajsas) blir han väldigt grinig å arg å vill absolut inte va nära den. =D Lyckades faktiskt sätta honom på pottan en gång när han fick springa näck hemma för att lufta lite, såg att han behövde bajsa så jag lyfte honom på pottan fort å förklarade att de kommer bajs i pottan å de e bra, berömde honom å försökte göra de till en trevlig upplevelse men han va väldigt skeptisk till att ha lämnat sina rester i den. =D

2014-07-03
stiina123
stiina123
Barn på 3 år

Skönt att höra att andra har/haft det likadant, har ingen i min närhet som behöver byta på nätterna nämligen. Började fundera på om det kanske va nåt galet eftersom vi va dom enda å för att de va så mycket. Frustrerande e de iaf, å skönt att sonen fixar att sova igenom bytet. Sover rätt dåligt första delen av natten för jag har de i de undermedvetna att jag vet att sonen måste ha ny blöja för annars vaknar han i en stor pöl, en dyngsur pyjamas å iskall blöja. Hinner han vakna av de så e han svårsövd sen, därför försöker jag hinna byta innan han vaknar av det.

2014-07-03
stiina123
stiina123
Barn på 3 år

ojaa.. känner igen fenomenet så väl.. dottern e en riktig nattkissare... eller var snanare.. enda blöjan som funka för oss var icas egna blöjor, byxvarianten.. å en storllek större än som egentligen var lämpligt! brukar byta om jag kände att hon kissat om ja vakna till eller kände innan ja la mej...

2014-07-03
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...