App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Domningar i ansiktet

Jag upplevde detta med förra barnet också och ingen visste vad det berodde på. Igårkväll fick jag rörande fläckar i synfältet, ungefär som 100 små bananflugor som är överallt, det varade bara några minuter. Idag känns allt knepigt, är fruktansvärd lättiriterad( har INGEN tålamod med barnen, fräser utan anledning) sen kom fläckarna igen, känner mig seg och tung i huvud och sen domnar hela ansiktet bort, det spänner och drar och känns svullet (fast inget syns). Känner någon igen detta? Har haft så sedan frukosten, fläckarna har försvunnit men allt det andra är kvar..otrolig jobbig obehaglig känsla.. Kollade blodtrycket när jag fick första känningen idag och den ligger fint..äter och dricker som jag ska, sov som en stock inatt.. Fingrarna är lite småsvullna (brukar försvinna när jag vaknar, inte idag) och jag har känt rörelser idag, dock lite trött bebis. Inte lekt rövare än..hoppas det kommer..

2014-07-03
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 14 månader

jag har ju ingen mens så nej jag märker ingen ökning pga hormon. Dock fick jag tillbaka migrän från barndomen just när jag blev gravid med sonen.. sen dess har jag haft det och det har blivit mer och mer med tiden. minskade till ett enda anfall under andra graviditeten för att sen öka igen..  så nu kommer de säkert en gång i månaden iaf.. märker att jag får det oftare när jag äter dåligt. 

Nej jag kollade aldrig upp det, jag ringde bara och rådfrågade men eftersom det släppte en stund efter att jag fått i mej tabletter så avskrevs det över telefon från att vara något farligt.. men just då som det var hade jag nog alla de där symptomen man ska ha utkik efter.. :/ 

 eftersom jag var gravid å inte ville äta några tabletter hade vi inga panodil hemma så det fick mannen köpa med sej hem så det tog en stund innan det gick över men max en 50min efter att jag fått i mej panodilen. Har aldrig upplevt det där med talet varken före eller efter heller.

2014-07-03
osisen
osisen

Jag hade otrolig jobbig migrän under tonåren, då var det mörkt och tyst som gällde. Kunde inget annat än att försöka vila bort det med öronproppar. Hade ofta blixtar som första tecken då. Maken som har migrän rätt ofta senaste åren blir sängliggandes och kräks konstant.
Jag har ofta att jag har en tyngdkänsla i huvud, synen blir släpig i samband med det ungefär som att när jag vrider på huvud ser jag allt i slowmotion. Kanske är en mildare variant av det jag får under graviditet då..det är såå störande att titta och se flugor överallt.vifta bort dem går ju inte..
Läste att det var vanligt under hormonökande perioder som menstruation och graviditet. (Just biten med aura eller känselbortfall) är rätt less just nu på att ansiktet sover..
Har du märkt nån ökning av anfall kring menstruation?
Du kollade inte upp att det verkligen var migrän, tänkte på att en TIA ger ju dessa symtom med..
Har inga tabletter här på jobbet och inte särskild sugen på medicinering(om inte absolut nödvändigt) under graviditet. Så jag får snällt vänta och hoppas på att det släpper snart.

2014-07-03
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 14 månader

det går över med vanlig panodil oftast... iaf allt det här konstiga.. inte alltid jag blir av med huvudvärken dock..
har inte sökt vård sen jag var liten å de sa att det var migrän.. däremot har jag ju berättat om det när ja varit gravid för bm.
sen ringde jag efter jag fick det där när jag inte kunde prata å sånt eftersom ja va gravid men de tyckte inte det var någon fara.. ja va ju lite orolig att det skulle vara en hjärnblödning å inte migrän men de ville i te ens att jag skulle åka in å kolla efteråt så jag antar att det e ganska vanligt eller så var det bara en dålig sköterska jag prata med...
:-)
hur som helst har jag bara fått det med sluddertalet en enda gång.. däremot känner jag av de här stickningarna i skallen titt som tätt å då stoppar jag i mej en tablett å då brukar det stanna där.
låter jag det gå för länge e det svårt å stoppa det.
blir ju illamående åxå såklart i samband med detta.. jag blir ju illamående av det mesta tyvärr så krävs ju inte så myclet...
sen har jag märkt att vissa mönster startar migränen.. tex golvet i ett köpcentrum där jag brukar vara.. å jag e allmänt känslig för starkt ljus å det kan framkalla anfall.. därför har jag typ alltid solglasögon så fort det e ljust ute :-)

det e som att det är ögonen som börjar först å jag får ju aldrig sådär sjukligt ont i huvudet som alla andra jag känner med migrän.

2014-07-03
osisen
osisen

Har sökt efter, och läst på om ögonmigrän en stund nu och det verkar stämma in på det jag känner. Det har fortfarande inte gått över, sitter på jobbigt och är lätt illamående och har en svagare huvudvärk och en otrolig trötthet så jag känner mig alldeles svag utöver det andra, Vill helst packa ihop och gå hem för att sova en stund.. Men jag får snällt stå ut några timmar till och hoppas på att jag håller mig vaken.. Tack för alla svar!

Osisen: har du bara väntat ut dina större 'stroke' anfall eller har du behövt söka vård för att bli av med det..

2014-07-03
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 14 månader

å min mamma har sitt endast koncentrerat i ansiktet/huvudet. alltså så som du beskriver plus flimmret eller prickarna eller vad man ska kalla det...

2014-07-03
osisen
osisen

eftersom du inte får ont i huvudet låter det som ögonmigrän.. vet inte om det e samma som migrän med aura.. själv får jag som du beskriver bla när jag får migrän.. tar jag inre tablett slutar det med huvudvärk.. min mamma har helt utan huvudvärk.
jag har även många andra symptom... ungefär som stroke :-(
mitt värsta anfall var just under min graviditet.. då fiv k jag någob tillfällig afasi åxå å jag minns att jag skrev ett inlägg här som var fullständigt osammanhängande... drt började med att jag skulle läsa för sonen å plötsligt grötade texten ihop sig och jag kunde inte läsa.. detta i samband med domningar och yrsel och sen att jag inte hittade ord å fick inte ihop fullständiga meningar..

jag kan bli avdomnad på halva kroppen/ tappa/försämra synen avsevärt på ena ögat, få dubbelseende, blixtar, flimmer, yrsel...

jag tycker du ska tala med bm iaf om det .. symptomen kan ju vara lika med annat graviditetsrelaterat.

2014-07-03
osisen
osisen

Hade likadant när jag väntade min lilla. Det var migrän utan huvudvärk, kallas även aura. I mitt fall var det så, men fick åka till sjukhus innan det konstaterades. Inget jag själv hade ignonerat utan sök för det. Det kan ju vara något annat i ditt fall. Bättre att söka en gång för mkt än en gång för lite.

2014-07-03
EmmaFloden
EmmaFloden

Nej inte kontaktat fl, känns som vanligt i resten av kroppen. Bara i v32 så det är ett tag kvar innan bebis kan/vill komma.

2014-07-03
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 14 månader

Hade exakt såhär i omgångar under förra grav och tog olika prover då, men inget visade på något.. Så det känns onödigt att ringa läkaren denna grav och få samma besked..

nej det är inte migrän. Detta är totalt annorlunda..känns som en gräslig solbränna i huden som stramar..

2014-07-03
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 14 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...