App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Seperationsångest

Jag har en dotter på snart 9 månader och hon är inne i den här seperationsångest fasen. Jag vet inte vad jag ska göra längre. Jag kan inte gå på toa utan att det blir skrik och att hon ska upp i knäet. Hon ska bäras runt på helst hela tiden. Sätter jag ner henne på golvet skriker hon tills hon nästan tappar andan. När hon ska sova middag så måste hon ligga i våran säng och jag måste ligga brevid, annars somnar hon inte. När hon ska sova på natten så måste vi vara kvar i rummet tills hon har somnat.( senaste dagarna har hon bara kunnat somna i våran säng och vi får lyfta över henne till hennes säng när hon har somnat) vi har tydliga rutiner varje dag och har alltid haft det sedan hon var nyfödd. Men nu känns det inte som att något fungerar för att hon ska bli lugn och känna sig trygg. Jag vet inte vad jag ska göra, jag håller på att bli tokig. Vill bara kunna laga mat utan att hon ska stå runt mina ben och skrika sig blå. Någon som har något tips på vad man kan göra??

2014-07-01
SandraBortolini
SandraBortolini
Barn på 1 år och 10 månader

Det är klart att det är bra med rutiner, men de spelar ju mindre roll i separationsfasen, då barnets största rädsla är att bli övergivet av sina föräldrar. Ge den närhet som hon behöver, så går fasen också över snabbare och barnet blir tryggare i er relation. 

(Alltså inte sagt att ni inte ska ha rutiner eller att de inte spelar roll, men att man har haft tydliga rutiner gör ju inte att fasen inte kommer).

2014-07-01
ChildofJune
ChildofJune

Min dotter är 10 månader och beter sig som din. Å andra sidan har hin alltid varit en närhetstörstande bebis så detta är ingen chock för mig. Är van att alltid ha med henne på toa o så. De enda tipsen jag har är att stressa inte upp dig över detta, de går över, de är utveckling och de är lika jobbigt för barnet:-) de bästa är att följa barnet o ge så mycket närhet du orkar. Jag har alltid min dotter i bärsele när jag lagar mat om du vill prova de.

2014-07-01
Nicolina90
Nicolina90
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...