App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vem säger så? :(

Blir så jävla irriterad på folk som ska berätta för mig hur illa en förlossning kan gå och att jag och min kille inte ska köpa nått till bebisen för att man vill absolut inte komma hem till ett möblerat bebisrum utan bebis.. Är de bara jag eller är inte de förbannat elakt att säga så till någon som är gravid, man är ju redan känslig som de är... Satt och grät hur länge som helst igår efter jag hade haft de lilla samtalet med min släkting.. Nu när jag har samlat mig så blir jag bara sjukt förbannad! Hur fan kan man vilja säga så till en gravid kvinna som väntar sitt första barn och är hur lycklig som helst över detta.. Hur kan man vilja trycka ner en annan människa så mycket? Någon annan som också får sånna här uttalanden haglande över sig?

2014-06-30
Madeleiiine
Madeleiiine
Barn på 2 år och 11 månader

Jag blev så paff så jag inte visste vad jag skulle säga faktiskt... Tänker också att de var en jävla tur att hon sa de till mig nu när jag känner henne i magen varje dag och inte i vecka 20 när jag inte kände att hon rörde sig alls. Usch, blir så upprörd när jag tänker på de!

2014-06-30
Madeleiiine
Madeleiiine

Nämen Rebecka grattis till din tjej så roligt!!!!!!

2014-06-30
batgirl
batgirl

Fy va hemskt! Hade nån sagt så till mej hade ja slagit den på käften ;) ne men så säger man inte! Varför ska man inte få glädjas över att man ska få barn? Varför alltid tro de värsta? De går ju oftast bra och skulle de mot förmodan inte göra de får man ju försöka hantera de då på bästa sätt. Över lag känns de som många människor saknar hyffs och inte vet hur man ska bete sej. Även om de är en personlig åsikt i frågan behöver den ju särskilt inte diskuteras med någon som är gravid och lycklig för de

2014-06-30
Maryhulth
Maryhulth
Barn på 3 år och 6 månader

Tycker bara att de är sjukt onödigt att hålla på och skrämma alla som är gravida med hemska historier.. Jag tror ändå att de är viktigt för båda de blivande föräldrarna att förbereda sig genom att köpa saker, tror de känns mer verkligt då när barnvagn och kläder m.m är hemma.. Jag har köpt barnvagn men de var för att chassit jag ville ha hade gått ut ur sortimentet så jag fick lite panik ;) Tack för alla fina svar! Ska inte lyssna på henne, bara att undvika henne tills ungen är hemma :D

2014-06-30
Madeleiiine
Madeleiiine

Tycker att man kan börja förbereda sig efter halva tiden, behöver ju inte köpa vagn och bilstol så fort man får ett plus. Mycket kan gå fel i början..sen tycker jag det vore hemskt att om något går fel och barnet dör att komma hem till ett ren plockat hem som om barnet aldrig funnits..blir nog svårt för hjärnan att bearbeta det som hänt om allt redan är borta. Det står att du är i v27, det är ju en lagom tid att börja köpa och planera. Själv är jag i v31, sängen är monterad kläderna håller på att tvättas, resten finns redan hemma sedan barnen innan. Vet att vår barnvagn hade 8veckors leveranstid. Bilstol tog 3veckor att få hem.. Vissa saker måste beställas i förväg.. Så shoppa loss du! Det är erat barn, er planering. Känner ett par som har köpt vagn och bilstol (killen fick handla själv) när hon precis fött och låg på BB..det är inget jag skulle vilja stressa med just då men alla gör som de vill..

2014-06-30
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 15 månader

Klart det kan hända saker å tror dom flesta av oss e medveten om det men att gå runt å oroa sig i nio månader funkar inte. Jag fick höra en massa sånt av svärmor då hon själv tyvärr misste sitt förstfödda, jag sa tillslut helt enkelt att jag förstår hennes oro å respekterar att hon gått igenom det hon gjort men att hon gör mig ledsen då jag vill tro att det kommer en frisk unge ut, allt annat få man ta sen. Förklarade att jag inte fullt ut kunde glädja mig åt min graviditet än om jag såklart förstod att det va i omtanke om oss å en gnutta kontrollbehov från hennes sida. Så nä såna kommentarer e bara dumt å många dumma saker lär du få höra under graviditeten å sen när bebis e här, så man få träna på å sålla å helt stänga av för vissa kommentarer. Å blir man sårad/upprörd så tyck jag man ha rätt å säga det, än hur väl folk menar.

2014-06-30
ica_86
ica_86

Min vän berättade för mig att hon drömt att vi förlorade vårat barn. Helt sanslös kommentar att säga till någon som är gravid och redan nojig. Så jag förstår dig men försök att tänka att allt går bra, det försöker jag göra :)

2014-06-30
Mallert
Mallert

Visst att saker kan hända, men man kan ju inte heller komma hem med en bebis utan att ha förberett sig. Man måste ju kunna köpa saker som behövs å förbereda sig, jag tycker de e otroligt viktigt att få boa när man e gravid, de hör till.

2014-06-30
stiina123
stiina123
Barn på 3 år och 1 månader

Förstår att du blir ledsen men jag tror samtidigt att den personen som sa detta till dig inte menade att vara elak. Har själv en kompis som vart med om att hon kom hem utan bebis. Mannen fick åka hem i förväg o plocka bort allt:( Men jag tycker inte att man ska fokusera på allt som kan gå fel, man är redan orolig och nojig så att det räcker😉 Ta allt med en nypa salt och njut av din graviditet. Personligen så var jag själv ganska försiktig av mig iaf till mitten av graviditeten, sen köpte jag o förberedde det mesta, men alla är ju olika.

2014-06-30
Josefine S
Josefine S

Fick också den kommentaren när ja var gravid.. brukade svara med att jag kan inte gå runt å tro att jag bär på ett missfall eller ett dött barn! jag är gravid å nu lever barnet och jag tänker köpa precis vad jag vill.. !

2014-06-30
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...