App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kan jag?

Hej på er alla,,jag har en son på 4 månader som är väldigt mammig, det gör mig inget, tycker bara det är mysigt, pappan tycker dock inte det är lika kul, jag både ammar och ger ersättning till honom, så nu till min fråga, är det ok om jag lämnar honom med pappan 2 nätter o 3 dagar nästa vecka för att åka iväg på en weekend med mina tjejer? Jag är så rädd att han kommer gråta ihjäl sig dem här dagarna, pappan vill att jag ska åka bort så han får bounda med honom, men jag vet inte, är så osäker, kan jag lämna honom eller är det dåligt för honom nu när han är så mammig?

2014-06-30
NadineW
NadineW

Ammade helt å gav aldrig ersättning eller pumpade ut då jag inte fick ut nåt nästan när jag försökte å det i sin tur bara blev en stress då så många runt om oss tyckte ju att sambon (å gärna dom själva) kunde få va del av matandet. Men allt övrigt som blöjbyten, bära, trösta å bada gjorde han. Va nätterna då första tiden som hon föredrog mig. Men han har alltid funnits där å jag kunde ofta ge honom henne efter jag ammat klart å så fick han rapa henne å mysa lite medans jag t ex duscha eller nåt annat en kort sväng för mig själv. Nu e det nästan så att hon gråter värre när han går än när jag gör det, pappas flicka i mycket :)

2014-06-30
ica_86
ica_86

Jag tycker det är svårt att låta bli och inte ta över när man ser att pappan har problem med matningen, nattningen eller vad det nu kan vara,,jag vet att jag borde låta bli men allt går så mycket enklare om jag gör det 😳

2014-06-30
NadineW
NadineW

Vi har delat allt från start med ersättning. Och våra barn har vid första spädbarnstiden inte direkt visat att de föredrar den ena eller den andra mer. Är först vid separationsfasen vid 8 månader då de har tytt sig mest till mig.

2014-06-30
ChildofJune
ChildofJune

Jag tänkte ta me mig pumpen :) ja jag har som mest vart borta 6 h och då gick det bra,,jag har bestämt mig för att skippa resan, pappa får knyta an till Benjamin när Benjamin är redo och inte tvinga honom till det, tanken på att han ska gråta i 3 dagar efter mig gör ont i hjärtat på mig, nej ingen weekend för min del 😉

2014-06-30
NadineW
NadineW

Att inte pappan duger upplevde vi oxå ett tag när dottern va i åldern för att ammas, iaf inte när det kom till å lägga å komma till ro. Byta blöja, bära å leka gick bra men mat å sömn va min sak ett tag å vi tog det å visst kände ibland sambon sig utanför men jag tröstade han med om han va där i all annan tid utan att pressa sig på så skulle det vända å visst, nu e hon minst lika pappig som mammig, i perioder ha det varit mamma mer å pappa mer. Så jag råder er å ta det lugnt å att killen e med såklart men aldrig stressa fram nåt. Själv skulle jag inte fara iväg då dottern va så liten så pass länge om det inte funkade helt hemma å verkar ju mer som att du e tveksam å din kille puschar på. Men testa över dagen först, typ pumpa ut å gå hemifrån men finns till hands om det krisar så märker ni hur det funkar å hur ni båda å pojken upplever det. Men tror ingen av er tre mår bra å stressa fram nåt.

2014-06-30
ica_86
ica_86

Det "mammiga" beteendet är fullt normalt. Jag förstår att din man kan känna sig utanför, problemet är att det snarare kommer ta längre tid för honom att få en bra relation med barnet om han använder tvång. 

Se till att pappan umgås med honom när han är mätt, pigg och belåten i övrigt. När sonen visar att han vill till dig, så ska man låta honom komma till dig också, det skapar tillit mellan sonen och pappan, då sonen får bevis på att pappan tar hans behov och önskningar till sig. Och så kan pappan göra mer av det "icke amningrelaterade", byta blöja, gå promenader osv.

2014-06-30
ChildofJune
ChildofJune

Tacksam för alla svar, känns bättre nu faktiskt, nä ni har nog rätt, tre dagar är nog för många dagar på en gång,,

2014-06-30
NadineW
NadineW

Usch va svårt, det är min man som vill att jag ska åka bort så vår son vänjer sig även vid sin pappa, för just nu gallskriker han så fort han är hos pappan. Men som ni säger jag kanske ska börja med en dag o se hur det går förts o främst 😳

2014-06-30
NadineW
NadineW

Om jag utgår från mig själv hade jag inte velat vara borta så länge dels för barnets skull men oxå för amningen (helammade vid den åldern). SJÄLVKLART ska pappa han chans att skapa bra kontakt men jag tror att det är viktigare att se till att detta sker på en vardaglig basis istället för typ lär-känna-pappa-bootcamp. Tror inte din son kommer ta nån slags skada om ni bestämmer er för att göra så men det hade inte varit mitt val av metod.

2014-06-30
Cprinter
Cprinter

jag tycker att de är väldigt lång tid att åka bort från ett så litet barn även om han är med pappan. Utifrån vad du säger verkat du vara sonens primära anknytningsperson och det kommer vara en jobbig seperation för honom. Men de är ett känsligt ämne o de finns säkert dom som tycker annorlunda.

2014-06-30
Nicolina90
Nicolina90
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...