App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Bra eller dålig ide? F-ledighet.

Jag jobbar 'extra' privat(helt lagligt och vit, efter eget kontrakt) som undersköterska/personassistent. Två hela dagar i veckan. Min arbetsgivare vill inte ha någon annan än mig där och jag har således inga kollegor på detta jobb. Är jag sjuk en dag står "brukaren" helt utan hjälp. Jag ska ha smått i aug. Och kommer då ta ut förälderledighet. (Har varit det 6mån med båda barnen, maken ledig andra hälften) Arbetsgivaren har vetat om graviditeten sedan v7 så hen har haft möjlighet att hitta någon som kan lösa av mig när det är dags. Detta har inte gjorts. Hen vill att jag direkt efter FL kommer som vanligt två dagar i veckan och bebis får då följa med. Det kanske hade funkat vid en normal förlossning, detta blir ett planerat snitt och återhämtningen är lite annorlunda då. Sen har jag redan två barn , med ett syskon under 12månader får de inte nyttja fritis eller vara på dagis mer än 15h. Jag vill vara hemma och ta det lungt i början men sen funderar jag om jag kan lägga 15h på två dagars jobb med den lille hos mig. Efter, säg 4veckor om allt funkar med sömn och amning. Ni som har barn kring 4veckor. Skulle ni orka jobba två dagar i veckan om lillen följde med er. Och visst får jag jobba under fledighet om jag gör det på mina obetalda dagar? (Tex om jag inte tar ut fpenning på tisdagar borde jag kunna jobba då..) Är jag helt knäpp som ens tänker tanken att jobba lite smått så tidigt, det ger om inte annat bra klirr i kassan, och inkomst med ett till barn är ju inte helt fel.. Eller måste jag lägga press på att arbetsgivaren får ta sig i kragen och lösa detta själv tills ett halv år har gått och pappan tar över mer och mer.. (Prel. Datum för snitt hamnar på en av mina jobbdagar, hen tycker att jag borde flytta på den då hen inte kan ta brukaren den dagen)

2014-06-25
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 14 månader

Jag tycker att du ska gå med i facket så att de kan hjälpa dig. Det låter som om det lätt kan komma att bli en konflikt sen när bebisen väl är här. Du ska INTE ha dåligt samvete för detta, din arbetsgivare har haft gott om tid att ordna detta, vilket också är hens skyldighet.

2014-06-25
ChildofJune
ChildofJune

Jag tänker direkt: kan du ta hand om ditt barn samt brukaren samtidigt? Tänk också på att du är opererad och får inte göra några tunga lyft? Ditt barn och din hälsa går först! Hade aldrig fått för mig att ta med mig mitt barn till en arbetsplats

2014-06-25
Martinaj
Martinaj

Nej jag är inte med i facket.
Visste inte att barnen fick lämnas de dagar jag inte tar ut FP, lärde mig nåt nytt, tack!
Jag har två arbetsplatser, de vet om varandra, mitt schema ligger så att jag jobbar 70-75på ena stället och så tror jag att jag hamnar på ca 30-35% på det andra. Fungerar utmärkt. Detta jobb skulle rent praktiskt fungera att ha med ett barn med till. Mitt andra jobb fungerar inte ihop med barn alls.
Det är ju känslan av att sätta hen i sk*t*n av att jag får barn som gör att jag känner att jag måste vara där.
Men att gå dit innan plutt blir 4v kan hen glömma! Måste först se om barnet mår bra om jag hinner vila och om amningen är som den ska osv.
Vill vara hemma och njuta av bebis tiden, jobba kan jag ju sen tills jag dör. Får sätta lite press på hen att en vikarie får ordnas fram tills jag känner mig redo att börja.
Hur "tidigt" har ni andra börjat jobba, om så bara för någon dag. Heltid har jag inte jobbat förrens barnen blivit tre år och så blir det nog denna gång också.(ökat på smått ju äldre de blivit)

2014-06-25
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 14 månader

Vad respektlöst av din chef om man får säga det själv! Du har rätt att vara föräldraledigt och jobba inte för chefens skull och för att hem inte har fixat in någon. Ha INTE dåligt samvete utan njut av dina barn. Den här tiden kommer aldrig igen!!

2014-06-25
jessicamalin
jessicamalin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...