App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vad ska man tänka på vid köp av bilbarnstol?

Sitter och kollar lite och känner att jag vill passa på att köpa lite saker när det finns pengar så att inte allt ska komma på en gång! Har kollat lite på internet och sett att man kan hyra? vet ni vart man kan hyra och har någon gjort det och tycker det är bra? Har tittat på blocket och det är bra priser, hittat en som heter Akta Graco, men när man inte har någon erfarenhet om vad man ska ha så är det så svårt! Någon som kan komma med lite tips och tankar? :)

2014-06-25
lina1994
lina1994
Bebis på 9 månader

förövrigt har barnstolen hjul!! ett STPRT PLUS då jag blev snittad!!!

2014-06-28
smalins
smalins

Vi har akta graco duologica 2 som du har tidigt och länge! Är super nöjd med den! rekomenderar starkt att köpa den. även när barnet blir större sitter dem skönt. från nyfödd tills 19 kg... eller när dem växer ur den och skall sitta framåt.

2014-06-28
smalins
smalins

De stolar som vi skulle få hyra var begagnade. Och när jag frågade hur de visste att de inte var krokade svarade dom bara att man fick lita på sina medmänniskor... Jag köpte begagnat av en bekants bekant. Mycket nöjd!

2014-06-26
Annabus
Annabus

Du kan även hyra barnstolar via försäkringsbolaget if. Den tredje och sista stolen får man om man väljer att hyra alla tre. IF använder sig av besafe's stolar.

2014-06-26
Polarnochpyret
Polarnochpyret

Ja huvva vilken djungel det är! Håller med det som sagt innan och inte heller jag skulle våga köpa begagnat om jag inte kände säljaren. Jag köpte nyligen en BeSafe izi plus till dottern. Ganska stor stol och rätt dyr men fick uppfattningen om att det är en säker, vältestade stol och den har höjbart rygg (min sambo är nästan 2m lång) och räcker till 25kg. Jag hoppas då kunna ha den till hon är iaf 5 år å då känns utgiften inte lika farlig. Bakåtvänd är den naturligtvis! Tycker även att maxi-cosis och britax stolar verkar säkra och vältestade.

2014-06-25
Cprinter
Cprinter

Håller med om det mesta som sagts innan. Vi var på en information på öppna förskolan som NTF höll i. Den var kanonbra! Så ring dem, det kostar inget och man får superbra tips. Sånt som man kanske inte hade tänkt på själv. Exempel, min man är lång och vill man att barnet ska kunna sitta bakåtvänd så länge som möjligt så bör man köpa en av de längsta/högsta modellerna. Om man köper begagnat kan man be dem titta på stolen och de kan även kolla så att man monterat den rätt (köper man ny kan man ju be någon i butiken att visa). Vi köpte en ny för att kunna ha den till nästa barn också eftersom de håller i tio år (bilbarnstol) men det är en djungel helt klart :)

2014-06-25
KarinSjo
KarinSjo
Barn på 2 år och 4 månader

Är det bara babyskydd man kan hyra på NTF via Länsförsäkringar, eller gäller det även nästa storlek bilbarnstol?

2014-06-25
nattta
nattta

Jag är oftast för när det gäller beg saker men när det gäller bilstol tycker jag man ska köpa nytt eller köpa av någon nära vän så man vet att den inte är krockad. Babyskydd hyrde vi på NTF, gratis genom Länsförsäkringar och då fick vi hyra ett helt nytt! Prova bilstolen i bilen så den passar i eran bil. Det är rena djungeln med bilstolar men vi hade brio som babyskydd och nu har vi britax multi tech 2 o vi har vart suuuuper nöjda med båda! :)

2014-06-25
jessicamalin
jessicamalin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...