App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Varför gör ni inte det???

Ni som valde/valt att inte ta reda på kön, varför gjorde ni det och hur klarade ni av det?? Jag menar, inte nog med att tekniken finns där, man KAN ta reda på, utan nyfikenheten hade tagit kål på mig om jag inte hade vetat. Jag är så nyfiken att det inte är sant. Jag är gravid med andra barnet och nu vill jag faktiskt inte veta, dels för spänningen och dels för att förlossningen blir ju extra rolig och spännande. Men hur f*n ska man låta bli o säga "nej" när barnmorskan frågar om vi vill veta kön? Alltså jag tror nog de blir de svåraste jag någonsin gjort haha. Mannen vill gärna veta vad det är för kön men då tänkte jag att hon kunde skriva ner könet på papper till honom. Problemet är ju att han lät berätta för alla i vår närhet och då hade jag för eller senare fått höra av någon. Så får övertala honom att inte ta reda på.

2014-06-25
batgirl
batgirl

Jag tyckte det var mysigt att inte veta, varför utnyttja all teknik bara för att man kan?

2014-06-25
burtonmamma
burtonmamma

Jag tog inte reda på könet med första men andra ville jag veta. Jag ville så gärna ha en tjej och eftersom vi bara skulle ha två barn så var jag bara tvungen att få reda på vad det var så fort det bara gick. Gjorde ett speciellt ul endast för att få reda på könet.
Nu var det en tjej och jag har nu en av varje. :-)
hade det varit en pojk till hade det ju självklart varit ok det med såklart ;-)
men ville ändå veta. Min mamma tyckte det va löjligt att ta reda på könet men sen kunde hon inte låta bli å tycka det var lite kul att veta innan ändå ;-)

2014-06-25
osisen
osisen

När vi väntade första fick man inte möjligheten att ta reda på könet. Inte för att vi hade velat veta då heller. Med andra var rutinen att bm kan berätta om det går att se, men vi valde att inte veta då heller. 

Vi har valt att bli gravida med ett barn, inte ett kön. Vi klarar att knyta an till barnet i magen ändå, personligheten sitter inte i könet. 

Man får göra precis som man vill, men personligen har jag svårt för att barn ska behandlas olika baserat på sitt kön - barn är barn, nyfikna på livet, och vanligtvis lika aktiva när de är små - innan vuxenvärlden bestämmer sig för att placera in dem i fack baserat på deras könstillhörighet. 

Och ja, min stora vet att hon är en flicka, men hittills vet hon inte om de begränsningar som andra vill att det ska innebära. Och hon trivs alldeles utmärkt i sitt barnrum som är inrett i grönt och gult - varför nu det skulle vara neutralt och tråkigt?

2014-06-25
ChildofJune
ChildofJune

Första barnet fick vi inte veta, var ung och då hamnade man tydligen i riskzonen för abort pga fel kön..skit tråkigt, men rätt spännande att inte veta.
Nr två gjorde vi sent RUL i v22, han satt gränsle över kameragrejjen så här fick vi aldrig chansen att inte veta, Hela skärmen togs upp av en snopp och pung haha.
Nr 3 är totalt oplanerat, kom som en överaskning. Har fortfarande nu i v31 svårt att förstå att vi väntar en till. Denna gång ville jag veta för att jag skulle smälta och ta in ett 'kön' lättare än en bebis. Och karln ville också veta. Det verkar som att det blir en tös. Men inget är hugget i sten än. I augusti får vi se om det stämmer. Så vi är jätte spända på att få se om gissningen stämmer.

2014-06-25
ballongvisp
ballongvisp
Barn på 1 år och 9 månader

när vi gjorde rul frågade dom om vi ville veta, jag ville inte och sambon ville, sambon frågade om hon kunde berätta bara för honom men de var ett tvärnej, vill inte ena föräldern så visas de inget. jag ville absolut inte veta, då försvinner ju halva spänningen och fantasierna när man ät gravid. man får ju ändå veta vid förlossningen :)

2014-06-25
Johanna92sthlm
Johanna92sthlm
Barn på 1 år och 7 månader

Jag tycker de var värt att vara nyfiken i 9 månader! så oslagbar känsla att ligga på förlossningen och fråga va de blev. sen att min sambo trodde de såg ut som att de var en kille när de var en tjej är ju en annan sak, barnmorskorna bad honom titta ännu en gång. haha!

2014-06-25
emmalily
emmalily
Barn på 2 år och 7 månader

Vi kollade med barn nr 1och barn nr tre, men inte med nr två. Så jag har provat båda och måste säga att det VAR mer spännande att inte veta. Dock är vi båda lite för nyfikna, så vi kommer kolla denna gången också:-)

2014-06-25
Emeliek85
Emeliek85

Tror nog man blir lika glad å överraskad oavsett om man vet eller inte! Det är ju ens egna barn vi pratar om😋Könet är bara en liten detalj enligt mig!

2014-06-25
8kee6
8kee6
Gravid

Verper, men varför gör ni så då? De va ganska intressant faktiskt de lär ju för eller senare veta vad det blev för kön. Vad är meningen med att ra reda på o kön o sen inte berätta. Jag har nog bestämt mig för att inte ta reda på det, det kommer göra allt så mycket mer spännande och intressant

2014-06-25
batgirl
batgirl

Skulle aldrig falla mig inte att förstöra den överraskningen. Det där med planering utifrån kön tycker jag personligen är trams. Vad är det för nåt man promt måste ha klart innan BF som är könsbestämt till en liten bebis?!

2014-06-25
Cprinter
Cprinter
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...