App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Igångsättning? Hur gjorde dom?

Jag börjar tro att jg blir igångsatt på onsdag 8.30. Är inne på dag 13+ idag och har gett upp 😞 Så min fråga är till er som blivit igångsatta. Vad bör man känna till? Hur satte dom igång er? Hur lång tid tog allt? Då främst er som gått över och fått planerad tid. Har hört tala om en tablett cytotec som man abslout bör undvika. Är jätte tacksam för svar för nu är jsg riktigt nervös 😞

2014-06-23
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 7 månader

Det verkar som att det gått väldigt snabbt för många av er ☺ E så spänd nu. Ska han komma av sig själv eller ska vi in för igångsättning imorn?! Pirrigt 😀

2014-06-24
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 7 månader

Jag fick cytotec. Första tabl 11.00, andra 15.00 o bebis kikade ut 23.39 :)

2014-06-23
minstjarna
minstjarna

Tuinkabouter- Haha du har så rätt så 😃 känns lite lättare efter dina ord. Du är en mkt vis kvinna ☺
Ja jag kan förstå att du känner så. Då är våra barn nästan lika gamla ju.☺ dotttern blir 4 i september.
Jag håller alla mina tummar å tår att du slipper gå över denna gång.

Ja jag tror jag tar.å satsar på att bf blir på onsdag. Nästan så man hoppas på det nu 😃

2014-06-23
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 7 månader

Försök att slappna av, lyssna på din kropp och bolla med personalen vilket sätt som passar dig. Fråga dom om allt som känns osäkert. De kan sin grej. Fråga hellre för mycket än att för lite.
Med tanke på att min slutade i snitt känns det lite som att väntan var onödig.. De hade lika gärna kunnat snitta på BF då hade jag sluppit bristningar och all väntan:)
Men men resultatet var en fullfrisk grabb på 4,5kg som fyller 4år nästa månad. Och månaden därpå blir han storebror.
Som du skrev i ditt inlägg om cytotec, det finns vissa sjukhus som fortfarande använder detta dumma piller. Du har rätt att säga nej och kräva en annan metod.
Klart att det känns nervöst, helt normalt! Och som belöning för all väntan och nervositet får du det finaste som finns! (H*n får t.o.m följa med dig hem sen:))

Så släpp allt en stund, njut av dina sista timmar som Flodko, du har ett nytt "BF" att se fram emot :)

2014-06-23
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 14 månader

CissiL- Ja de förstår jag ☺ De e ju de man e rädd för att spricka en massa 😣 Hoppas jag får en lika "lätt" förlossning som Dig 😃 Min förra tog 20.timmar så det borde ju bli bättre iaf.

2014-06-23
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 7 månader

CissiL- oj då gick det ju rätt snabbt ☺

2014-06-23
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 7 månader

Tuinkabouter- å vad skönt å höra att man får stanna iallafall 😃 ja det känns som att det Borde gå rätt snabbt. Bara de inte går För snabbt.
Å vad jobbigt för Dig att det tog sån tid. Som om de inte va jobbigt nog å gå över alla dina dagar 😒
Tack för infon. Känns bra å veta lite vad som kan hända. Men nervöst ändå klart.

Nenny_G- ok jobbigt å gå över men vad gör man när h*n inte vill ut? ☺
Ok skönt att det kändes tryggt. Hoppas de gör det här med.

2014-06-23
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 7 månader

När de har skrivit in dig och satt igång det med antingen en gel i tappen, en tablett, en ballong eller dropp beroende på hur mogen och öppen du är så blir du inte hemskickad förarens plutt är ute. Kanske tar de T.o.m hål på hinnorna dina IOM att du är 2-3cm öppen..det brukar sätta en jäkla fart på det hela:)
Skulle du fått ett planerat snitt så kan du bli hemskickad ifall det kommer in många akuta operationer. Men så är ju inte ditt fall:)
Jag hade en seg igångsättning senast. +19 fick jag nåt insprutat i tappen, sängliggandes en stund sedan upp och promenera. På kvällen hade jag otroligt många sammandragningar men de gjorde som ingenting. +20 hade allt avstannat igen. Fick spruta in nåt nytt i tappen och vänta. Gick en vända på stan men startade att fasta efter frukost då barnet började visa på stress. Vid en vanlig koll runt19 så fick plutt nog och orkade inte mer. Hjärtat vart påverkad och de fick plocka ut honom akut.
Du är ju redan öppen en bit så det går nog snabbt för dig!
Ta med musik, böcker,brädspel eller något annat att göra ifall det blir utdraget:)

2014-06-23
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 14 månader

Å Tack förresten ☺

2014-06-23
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 7 månader

Ja de som verkar bra är iallafall som ni sa att man har folk runtomkring sig. Får man alltid stanna eller kan det hända att man blir hemskickad? Jag vet ju iaf att tappen e mogen och att för 4 dagar sen va jag öppen.2-3 cm

2014-06-23
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 7 månader

Jag hade gått över 10 dagar då jag blev igångsatt och jag fick en tablett. Jag fick den första tabletten vid 17:00 tiden och sent på kvällen så fick jag massor av sammandragningar. Då fick jag avvakta med medicinen tills dagen där på. Tidigt på morgonen så började värkarna komma sen så låg jag på förlossningen i kanske 10-14 timmar innan min flicka kom ut. Men jag var inte öppen när dom satte igång mig och min livmodertapp var knappt påverkad. Så jag fick rätt mycket medicin för att dom skulle sätta igång mig plus att mina sammandragningar gick inte riktigt över till värkar så då fick jag mer medicin för att värkarna skulle komma och stanna. Men jag tyckte att det var skönt att bli igångsatt för jag visste att jag kunde fråga när jag kände mig orolig och att skulle något gå fel så fanns det människor som visste vad dom gjorde 😊 Hoppas att allt går bra för dig 😀

2014-06-23
Sarathunholm
Sarathunholm
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...