App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sambo känslig för blod

Det börjar närma sig bf för vår del och ju närmre vi kommer ju mer nervös blir jag. Min man är nämligen extremt känslig för blod. Det räcker med att han ser mig med lite näsblod så blir han svimfärdig och måste lägga sig ner för att inte svimma. Är det någon annan som har liknande erfarenhet? Hur gick er förlossning? Har ni tips så skriv!

2014-06-18
Feldan12
Feldan12

Det känns skönt att det finns fler i samma situation och att era partners har klarat av det trots deras rädslor! Jag håller med flera av er, klart pappan ska vara med! Han får sitta vid mig och fokusera på att hjälpa mig andas, hoppas på att situationens allvar tar bort fokuset från blodet. Fokuset är att vi ska få en liten bebis :)

Jag hoppas också att personalen finns där för honom också, så att hans upplevelse också ska bli bra. Jag är rädd att han ska bli bortglömd och att allt fokus ligger på mitt välmående. Vi är ju liksom två om detta även om vi har olika roller :)

2014-06-18
Feldan12
Feldan12

Min man e rädd och nervös inför förlossningen. Inte speciellt för blodet utan allt. Men han SKA absolut va med denna gången också. Gå inte med på nåt annat. Det är jätteviktigt att dom är med och ser sitt barn födas, då dom inte alls haft den kontakten med barnet under graviditeten som mamman haft. Min man satt bredvid mig så han slapp se själva utfödseln men ändå såg barnet komma ut. Funkade perfekt. Lycka till 😃

2014-06-18
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 9 månader

nej jag tänker mer egoistiskt. jag hade inte velat ha med min man om han med största sannolikhet skulle svimma. då hade jag valt någon annan som kan finnas där till 100procent istället.

å sen hade jag nog ändå velat att han tog tag i problemet för vad händer när barnet ramlar å slår sej å han e där själv? blod kan uppstå i många situationer så hur det än är så tycker jag det är en bra ide å försöka komma över det. :D

2014-06-18
osisen
osisen

Osisen där har du i mina ögon fel. SJÄLVKLART ska pappan vara med. Oavsett rädslor och fobier. Vi inom sjukvården vårdat familjen. Och barnmorskorna och undersköterskorna är där även för pappan. Han lär inte vara den första som är rädd för blod som är med på en förlossning. Och svimmar han så kan dom tackla det också. Finns nog inte en barnmorska som skulle säga att det är bättre att pappan stannar hemma. Berätta när ni åker in att han är extremt rädd för blod så personalen vet det. Då kan dom snabbare byta underlägg om det behövs, och dom kan hjälpa pappan om han känner sig svimfärdig. Sätta han ner med huvudet mellan benen och ge han socker. Det där kan dom. Svimfärdiga pappor ser dom ofta:) Du kan vara trygg att ta med honom, även fast han är rädd:)

2014-06-18
ankan1984
ankan1984

fast bebisen e ju blodig.. :D

2014-06-18
osisen
osisen

om å men inte män... hahahahahaha

2014-06-18
osisen
osisen

jag tror att det kanske är lämpligt att han inte är med.. jag menar sjukhupersonalen ska jag finnas för dej å barnen inte för din man.. men annars om man har en stol som han kan sitta på eller i bästa fall en säng å lägga sej på eller så får du helt enkelt härda honom.. ja menar om han tittar tillräkligt mycket på blod innan så lär han sluta svimma tillslut.. typ som man gör med vanliga fobier... allt går att övervinna.. 

jag har alltid varit sjuuuuuuuuk rädd för ormar men jag trotsade min rädsla och efter många om å män nrmade jag mej en orm å det slutade med att jag höll i den. Visst jag gillar dem fortfarande inte men jag börjar inte hyperventilera längre iaf ;)

2014-06-18
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...