App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Gravid+tandläkare, snabb hjälp!!

För några veckor sen bet jag av en halv kindtand, då det inte gjorde ont tänkte jag att äh det tar jag sen när det finns tid..nu dunkar det, blöder när jag suger vakuum i tanden och MÅSTE ses över! Ringde dem nyss och fick en tid idag! Trodde det skulle ta en vecka iaf att få en tid.. Nu hinner jag inte ens ringa BM. Gick precis in i v30. Vet inte om den kan rotfyllas eller om jag kommer att dra den. Får jag ta bedövning? Kan jag laga/dra en tand under grav?? Måste ju göra nåt åt den innan jag avlider men vill inte att barnet ska ta skada! Nån som vet?

2014-06-18
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 14 månader

Jag behövde laga en tand under grav. Under röntgen fick jag en stor skyddsplatta som gick från halsen ner över benen och bedövning är inte något problem.

2014-06-18
Cprinter
Cprinter

Tandläkarn ville inte ta kort, skulle tillbaka när barnet var född och knäppa kort.
Den gick att laga. Nu hoppas jag på att det slutat göra ont när bedövningen släpper. Då han inte tog kort vet vi inte om den gick hela vägen ner till roten.. Liten chansning idag alltså.. Håller tummarna på att det gick bra!

2014-06-18
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 14 månader

Fick en inflammation i en tandrot när jag va i slutet av graviditeten med dottern, va faktiskt till jourtandläkaren samma dag å va beräknad å tog röntgen, fick skydd å dom sa att det e dom 3 första månaderna av graviditeten som man ska vara försiktig med röntgen. Samma sa dom då vi va in då dottern va å röntgade sina höfter för några månader sen. Jag åt antibiotika mot inflammation sista dagarna innan dottern kom å första tiden efter för att inflammationen skulle gå tillbaka å det va lugnt. Fixade sen tanden då inflammationen gått tebax.

2014-06-18
ica_86
ica_86

Tack allihopp för svar. Måste nog ta en röntgen för att se hur djupt det sitter.. Har redan dragit ut på det förlänge.. Skulle gått direkt när jag hade sönder tanden.. Förra gången väntade jag så länge att det vart inflamerat överallt. Och efter 3 misslyckade lagningar och slutligen en utdragning vart det "drypocket" lr vad det heter och det var då det jävligaste jag vart med om har jag dragit mig för att återvända.. Vill inte bli sjuk nu när jag väntar barn så idag får jag bita ihop och göra nåt åt det!

2014-06-18
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 14 månader

Bedövning är lokal och är inget som går ut i blodet eller fostret. Det är väl det att röntgen ska undvikas i den mån det går. Men å andra sidan är en röntgen inte skadligt heller. Är många som röntgar sig när dom är gravida. Din tandläkare vet ju vad som gäller:)

2014-06-18
ankan1984
ankan1984

*under inte inget.. Haha!

2014-06-18
skruttiplutt
skruttiplutt

Inget grav? Ja, det tror jag. Jag har för mig att jag fixade min tand förra året när jag var grav, då fylldes den litegrann och det var inga problem. Det är väl också bara att man kan vara känsligare i tandkött osv under grav? Lättare för att blöda m.m. Och tandläkaren brukar ha koll på det när man är grav också :)

2014-06-18
skruttiplutt
skruttiplutt

Skönt, vet du om tande får rotfyllas? Aldrig gjort det det förut med det låter som ett jäkla jobb.. Har dragit en tand förut och vill gärna ha kvar dem jag har i munnen nu..

2014-06-18
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 14 månader

Det enda jag inte fick göra under grav när jag var hos tandläkaren var att ta röntgenbilder. Jag tror inte att tandläkarbedövning är någon fara! :)

2014-06-18
skruttiplutt
skruttiplutt
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...