App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Arg 14 månaders

Min dotter har de senaste veckorna börjat bli så otroligt arg. Det kan va minsta lilla som startar det. Hon blir jättearg och kastar sig på backen och bara skriker. Blir helt lealös o kroppen och man får inte hålla i henne. Detta kan pågå i upp till en timma och ingenting vi gör eller säger hjälper. Ibland har det gått över av sig självt eller oxå har t ex telefonen ringt och på så sätt har hon bara slutat. Hon liksom kastar sig bakåt och bara skriker, oftast kommer inga tårar heller när detta händer. Någon mer som varit med om detta? Blir ju lite orolig när det händer.

2014-06-13
Stompie77
Stompie77

känner så väl igen det.. har en liten på snart 17 månader och hon satte igång i ungefär den åldern. ENORMA raseriutbrott, kasta sig på golvet och sparka och skrika, stampa, hoppa, kasta saker, smälla i köksluckor, you name it. fullständigt vansinnig för att hon inte får som hon vill. har för mig att de andra två hade nån liknande period men kanske lite senare. hur som, helt normalt. de börjar få egen vilja och blir ofta frustrerade när det inte går som de tänkt sig.

jag brukar ofta försöka avleda med nåt annat eller bara låta henne vara arg ett tag. ibland behöver de bara lite utrymme och uppleva hur det är att vara arg, agera ut frustrationen liksom. det räcker oftast att bara finnas till hands och visa att man finns där när de är färdiga. jag brukar inte säga så mkt, mest hålla mig i närheten med famnen beredd när hon vill ha hjälp. att liksom leda och hjälpa dem genom sina känslor om du förstår hur jag menar.

2014-06-26
mickelina81
mickelina81

Min son gör precis likadant och är i samma ålder. Fast det händer i princip alltid efter att han inte får som han vill, tex. Leka med Apple TV kontrollen, gå åt ett håll, leka med vattnet i fontänen etc. Men jag försöker se det så att det är bra med barn som har fått en vilja.....😉 Så bara att stå ut och försöka avleda med något annat....

2014-06-16
IcePrincezzz
IcePrincezzz

Tack för era svar! Känner mig lite lugnare nu när detta verkar vara normalt. Man blir ju helt förundrad när detta händer för första gången. Ja, hon är allt en ung liten bestämd dam den här ungen! Som sagt, tack igen för era svar!

2014-06-16
Stompie77
Stompie77

Låter helt normalt. Så gör min också i perioder och har gjort länge. Han är en bestämd herre kan jag lova, ibland får man räkna till 10 många ggr per dag.. ;)

2014-06-13
jessicamalin
jessicamalin

Låter normalt. Bara att försöka lugna och vänta ut det hela. Omega3 kan hjälpa. Tex eskimo kids ges från 12 mån.

2014-06-13
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...