App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kom med tips! 7 månader

Köpte någon månad burkmat men tjejen åt aldrig så mycket av det, och alla dessa konserveringsmedel ville jag slippa så en dag började jag laga själv till henne och tyckte det var hur roligt som helst. Nu har fantasin tagit slut haha. Jag har lagat: Potatis +morot Potatis + broccoli Ibland har jag blandat de två. Köttfärs med pasta Köttfärs med ris Potatis och vitkål samt ärter Lax potatis dill Kyckling är det ända jag än inte tillagat men det har jag inte hemma idag. Så kom gärna med tips för vad ni lagar till er små och hur ni gör!!

2014-06-13
batgirl
batgirl

Inget som åker ner i mitt barns mage i första hand! Finns fler saker att fundera över än traditionella konserveringsmedel eller färgämnen. Stärkelser är långt ifrån så enkelt som du beskriver. Men finns säkert någon tråd i detta ämne redan så jag tänkte i fortsättningen inte kapa tråden mer.

2014-06-13
Cprinter
Cprinter

Och dill å persilja till fisk! Sry för dom många inläggen.

2014-06-13
Cprinter
Cprinter

Å så har jag kryddat med lök, vitlök, rosmarin, timjan, oregano och citron bl.a.

2014-06-13
Cprinter
Cprinter

Hur tror ni barnmaten håller sig på burk? Ojoj å så går man på vad som står på sidan tillhörande ett företag som tillverkar just barnmat. Hör er för vad stärkelser och citronsyra är. Till ämnet: blomkål, jordärtskocka, fisk (försiktig med insjöfisk), majs, nötkött (jag har långkokat grytkött mört å fint), färs av alla dess slag, ägg, avokado (bara att mosa). Ja det är vad jag provat hittils förutom det du redan nämnt.

2014-06-13
Cprinter
Cprinter

Ja catpuss samma här! Det jag äter gör jag till Ebbe minus salt och om jag ska använda nått nytt kollar jag upp om det är okej att hon kan äta det .

2014-06-13
batgirl
batgirl

Ja martinaj de va därför jag också tänkte att de måste ju ha konserveringsmedel hur kan de hålla upp i ett år utan att Rutna??

2014-06-13
batgirl
batgirl

Jag undviker med barnmat på burk, men att det inte är konsveringsmedel i dem kan väl inte stämma? Hur kan de då hålla så länge utan att vara kylda?

2014-06-13
Martinaj
Martinaj

Är det sant?? Har faktiskt aldrig kollat det är bara min duktiga svärmor som påpekat konserveringsmedlet flera gånger.. Jag lagar alltid eget till dottern nu utan salt men brukar krydda ytterst lite

2014-06-13
batgirl
batgirl
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...