App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Liten bebis

Var på första bm besöket i veckan, 27+6, mätte och lyssnade på hjärtat osv. Magen låg nästan på övre kurvan i (tror det heter sf-mått) med 28cm. Tycker inte att jag är särskild stor, men tydligen bär jag mycket bäbis under revbenen(det förklarar trycket och andfåddheten iaf) Blodvärden och sånt såg fin ut, blodtrycket sjunker i vanlig ordning, 95/45, lär ju svimma en hel del i sommar när hettan slår till på mitt stressiga arbete. Men då jag har en sprattlande akrobat i magen undrade jag om BM kunde känna åt vilket håll den låg. Det gick inte för barnet var så litet att det var svårt att känna. Hon visste alltså inte om det var huvud eller rumpan som låg neråt. Brukar man inte göra ett tillväxt UL om barnet är litet??eller bokar jag det själv? Kan inte riktigt släppa det där "ett väldigt litet barn" BM går på semester nu och jag har bokat två tider med en vik. om några veckor och sen är det dags för FL. Jag har fått två "stora" barn på 3,5 och 4,5kg vid födseln vad innebär då ett litet barn?

2014-06-12
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 14 månader

Idag fick vi tummen ur och köpte en "dinglis-snutte" av alla bebis saker är det den viktigaste och våra äldra barn fick välja ut en till det nya syskonet. Bröstpump köpte jag en avent manuell till första barnet,gillade aldrig de. Under bar pump som verkligen hjälpt mig massor! Jag funderar på att köpa en amningskudde, hade aldrig en sån med de andra men undrar om det underlättar.. Har du kollat om det finns nån el.pump på tradera för en mindre peng?? Hur långt gången är du?

2014-06-13
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 14 månader

Haha ja själv har jag varit på kappahl 1gång och köpt nåt rosa, och lagt det på skötbordet för att påminna mig själv om att det kanske är dags att göra nåt:) jag har såå mycket kläder att sortera så jag tappat suget, bilstolen ska tvättas i klädseln (om det är möjligt) likaså babysittern,sängen ska skruvas, lekhagen ska sättas ihop(känns tryggare att ha barnet högt upp nu när vi har husdjur) barnvagnar ska ses över och skötväskan ska hittas och tvättas och göras i ordning,bröstpumpen ska kokas, Det tar ju aldrig slut på saker att göra! Men joo jag har ju köpt ett paket blöjor! Nästan redo för bebis...eller inte..haha

2014-06-13
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 14 månader

V20 här bara ;) spjälsängen är uppe men det är för att jag behöver den uppe för att sy lite till den :) bebiskläderna är också uppe. Var nere och sorterade och valde vills som skulle stanna o vara kvar så då tog jag upp se minsta kläderna också ;) haha när jag tänker efter är det nog bara babysittern som är kvar att hämtas upp! Men tvätta har jag inte gjort än! Och ej någon bb väska :p

2014-06-13
tezzlann
tezzlann
Barn på 1 år och 6 månader

Skönt att höra! Då är det bara för tidigt att säga nåt. Vart lite orolig att först höra att magen låg över normalstor kurva och samtidigt höra att bebis var liten i samma mening.
Skönt att det finns så många här som kan svara på alla dessa mag. och bebis frågor:) yngsta är 4år så det var ett tag sen jag hade alla dessa frågor:)

Ni alla som svarat ligger ju någon vecka före mig, har ni börjat skruva spjälsäng och tvätta kläder? När är det man packar BBväska? Har typ inte gjort nånting än! Jobbar jämt och känner att det kanske dags att börja haha. All min lediga tid har gått till studier, barn och sommarplanering och badrumsrenovering:)

2014-06-12
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 14 månader

Men bebis växer ju fortfarande :) hon kanske mena på att de var för tidigt att hon skulle kunna känna det .

2014-06-12
tezzlann
tezzlann
Barn på 1 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...