App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Jag tycker inte om spjälsängen!

Har kommit fram till att jag inte alls är ett fan av spjälsängen. Åtminstone inte sen vi var tvugna att sänka den då dottern ställer sig upp själv. Nu går det inte längre lägga henne i sängen utan att hon vaknar till om hon har somnat till i ens famn. Det går inte heller söva henne i den då man i så fall måste stå dubbelvikt över den för att hon ska kunna gosa med håret och klappa på en för att komma till ro. Och jag orkar inte stå så tillräckligt länge för att hon ska somna. Bästa sättet att få henne att somna själv är att lägga henne i vår säng och sen lägga sig bredvid och mysa tills hon somnat och då smyga ut. Det funkar tillräckligt bra och jag har inga problem med att hon sover i vår säng. Men hon är så väldigt rörlig nu och jag är lite orolig att hon ska vakna och hinna förflytta sig i sängen innan jag kommer in i sovrummet och kanske ramla ur sängen. Jag bygger upp med kuddar runt men hon kan ju krypa över om hon skulle vilja. Ni som har rörliga barn som inte vill sova i sin egen säng, hur gör ni?

2014-06-10
Jonna Olafsson
Jonna Olafsson

Jag la en 160 madrass på golvet från att min son va 7mån då han vägrade somna i spjälsängen. Han blir 1 år om en månad och det funkar fortfarande lika bra och han är lika nöjd fortfarande på madrassen.

2014-06-11
Paulinaaydin
Paulinaaydin

Ja hade jag vågat så hade jag lätt gjort det jag med, men rädd att sängen skulle gå sönder då.

2014-06-11
Jonna Olafsson
Jonna Olafsson

leka du la dig i spjälsängen bredvid honom förstod jag rätt då?

2014-06-11
Jonna Olafsson
Jonna Olafsson

Jag tycker heller inte om spjälsängen!!! :) 155cm lång och når knappt ner att lägga ett barn på botten av spjälisen!

2014-06-11
tezzlann
tezzlann
Barn på 1 år och 6 månader

Ja cyberannika jag känner likadant. Vår dotter sover också som bäst då hon får ligga nära i vår säng. Då slappnar hon av och somnar mycket lättare. Det är ju mest risken föra att hon ska ramla ur som skrämmer mig annars hade det inte varit några problem alls.

Catpuss låter bra. Får vi se hur vi bestämmer oss för men med en bild är det ju lättare att ta ett beslut samt se om den kan funka för oss.

2014-06-11
Jonna Olafsson
Jonna Olafsson

Min dotter somnar i vår säng och sedan lägger jag ner henne i spjälsängen. Oftast sover hon hela natten i den men hon sover djupare och längre på morgonen när hon sover uppe i vår stora dubbelsäng och nära mig, gärna på min huvudkudde med sin näsa mot min kind (varmt och klibbigt men alldeles underbart!) Det känns jobbigt att lägga henne i spjälisen för hon vaknar upp och får panik och blir jätteledsen över att ligga där nere - läste någonstan att de flesta djur samsover och att det inte alls är nyttigt att tvinga barn att sova i spjälsängen - så, oftast får hon ligga uppe med oss.

2014-06-11
Cyberannika
Cyberannika

Catpuss jag bor i Kalmar. Du kanske kan skicka ett mail till mig om du skulle vilja sälja med pris och om du har en bild. jonna.svensson88@gmail.com

2014-06-10
Jonna Olafsson
Jonna Olafsson

Vi ska flytta om en månad ungefär och har pratat om att så fort vi kommit iordning med rummen så dottern kan få ett eget rum så ska vi skaffa en större säng och ta bort benen på den och ha den på golvet. Frågan är ju bara om det kanske ändå blir för tidigt. Hon är ju just nu 7,5 månad. Kommer troligtvis vara runt 10 månader när vi är klara med rummen.

Vår spjälsäng har ju fast sida så kan ju tyvärr inte sänka den. Men funderar på om man ska göra ett eget hemmafix bara för att lättare kunna lägga henne. Ta bort ena sidan och sätta fast den i vår säng istället.

Som tur är så är hon ju än så länge ganska så stilla när hon sover men när hon vaknar så sätter hon säg oftast och sen är det ju lätt för henne att krypa iväg över kuddbarriär om hon vill det. Jag brukar alltid vara snabb när hon vaknar men man vet ju aldrig. Vill ju absolut inte att hon ska ramla ur sängen men just nu är det enda stället som funkar att söva henne bra på. Så frustrerande det där.

2014-06-10
Jonna Olafsson
Jonna Olafsson

en madrass på golvet så kunde jag ligga bredvid tills sonen somna sen bullra upp kuddar så han inte skulle rulla på golvet i sömnen :)

2014-06-10
Liisa89
Liisa89

Min dotter bara skriker om jag lägger henne ner. Vi har inte plats bredvid spjälsängen att sitta på golvet då den står bredvid vår säng. Har testat att ligga i vår säng och gosa genom spjälorna men det vill inte funka. Står jag böjd över kan hon va lugn en stund men som sagt orkar jag inte stå så tills hon somnar.

2014-06-10
Jonna Olafsson
Jonna Olafsson

Om han vaknar när du lagt ner honom hur gör du då, tar du upp och söver om eller försöker du söva om honom i spjälsängen?

2014-06-10
Jonna Olafsson
Jonna Olafsson
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...