App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Borde jag INTE bli upprörd?

Min 6åriga son var hemma och lekte hos en kompis idag. Dom var några killar där och lekte ihop. Sonen hade haft jätte kul men nu när han skulle lägga sig hör jag honom säga film repliker ur sagan om ringen. Han berättar att dom sett filmen och han berättar detaljerat om någon som hugger av huvudet på någon osv... Jag blev riktigt upprörd, skulle aldrig få för mig att visa något så våldsamt för 6 åringar... Filmen är rekommenderad ifrån 11år! Nu vet jag inte hur jag ska agera. Ska jag prata med föräldrarna. Tycker absolut att man måste fråga barnens föräldrar innan man visar sånna filmer. Vet att den pojken får se star wars filmerna också vilket min son aldrig skulle få göra. Jag anser att det finns åldersgränser på filmer av en orsak. Hur hade ni gjort? Överreagerar jag eller tvärtom? Om jag ska prata med föräldrarna hur tar jag upp det på ett bra sätt, vill inte skapa konflikt.

2014-06-07
emcb
emcb

från 11 år innebär ju iaf på bio från 7 år med vuxen så såååå himla farligt tycker jag inte att det hade varit OM det hade varit mitt eget barn och hemma med oss.
däremot hade jag inte visat en sån film utan att vara med och frågat alla föräldrar innan om det var ok.
Hade nog nämnt nästa gång att jag inte vill att de visat just såna filmer.

2014-06-08
osisen
osisen

Hade inte tyckt det var okej! Jag hade pratat med föräldrarna, finns åldersgräns av en anledning. Finns bra barnfilmer man kan titta på istället! När jag var 10-12 år var jag hos kompisar och tittade på sjätte sinnet, det har följt med mig hela livet så att säga. Är rätt skvätten av mig och jag tror delvis att det har med det att göra och då var jag ändå över 10. Så nej, det är inte okej!

2014-06-08
jessicamalin
jessicamalin

Tack Busan. Jag har samma upplevelse efter att jag såg hajen som 6åring hos min dagmamma!!! Gillar inte mörka vatten. Nä sunt förnuft tycker jag är att höra med föräldrarna först!

2014-06-08
emcb
emcb

Alla barn är olika och det måste man väl som vuxen vara medveten om!?! Min son drömde mardrömmar efter att ha sett disneys Hercules film... För övrigt tycker inte jag att barnen ska se på film när de träffas för att leka. Vi kommer nog ta upp det nästa gång sonen ska dit och leka, att han inte får se filmer som är rek. från 11år.

2014-06-08
emcb
emcb

Som vuxen bör man ha förståelse för att alla barn är olika. De mognar olika snabbt, har olika rädslor osv, som inte alls behöver vara beroende av att man som förälder förstorar upp något. Man visar inte en film rekommenderad från 11 år för en 6-åring utan att fråga föräldrarna. 

Hur du ska ta upp det är dock en annan fråga, för det finns ju en överhängande risk att de inte kommer ha förståelse för din sida av saken... även om jag tycker att de ska respektera din ståndpunkt.

Det råder för övrigt en hel del delande meningar kring hur våldsfilmer och våldsamma spel påverkar barn och ungdomar - även om det inte finns en "sanning" så kan försiktighet knappast skada.

2014-06-07
ChildofJune
ChildofJune

Vi följer dessa gränser. Och barnen tittar inte på film om de leker. Då får de faktiskt leka.

2014-06-07
solskensmamman
solskensmamman

Jag anser att om man ska visa barnen filmer som är rekommenderade för äldre så ska man se filmen med barnen. Så att man kan finnas där för att svara på frågor och prata om vad som händer. Vad har de för utbyte av att se en sån film? De förstår ju inte vad de säger eller vad det handlar om?

2014-06-07
Annabus
Annabus

Den är rekommenderad ifrån 11år, alltså får man se den på bio ifrån 7år i vuxet sällskap.

2014-06-07
emcb
emcb

Min son drömmer mardrömmar efter att ha sett disneyfilmer. Jag anser att man alltid ska fråga föräldrar till barnen innan man visar en film med högre åldersgräns än barnens ålder. Alla har inte samma syn på detta därför frågar man. Barn är olika känsliga osv. Listade ut att dom sett Hobbit filmen. Skulle aldrig få för mig att visa våldsfilmer för sonen, varför ha så bråttom? Låt dom vara barn och se filmer gjorda för barn! Dom blir stora tids nog och då är det väl roligt och spännande att ha något att se fram emot!

2014-06-07
emcb
emcb

P.s höll naturligtvis masken inför sonen. Blev upprörd senare ;-) D.s

2014-06-07
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...