App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

7månaders med hård avföring/förstoppnin​g

Min dotter har nu i några dagar haft det väldigt jobbigt när hon ska bajsa och blir väldigt ledsen och spänner magen. Tillslut kommer det ut och då är det väldigt hårt. Det känns som att det inte blir bättre heller utan jobbigare för varje dag. Hon har senaste veckorna minskat på ammningen ganska mycket och äter mer och mer fast föda. Jag ger henne päron eller plommon varje dag. Hon får rapsolja på gröten när hon äter det samt på sina kokta grönsaker. Hon äter till största del större bitar av mjuk mat och tuggar (utan tänder) själv, vilket hon gjort från första början. Hon får vatten vid varje måltid. Ammar henne på kvällen, ibland natten och någon/några gånger som mellanmål under dagen. Just nu när hon verkar ha ont av förstoppning så vill hon amma, det är också det enda som lugnar henne när hon skriker som mest. Är det bra att hon får bröstet när hon vill det eller ökar det bara på magknipet? Vad kan jag göra för att lösa upp avföringen mer?

2014-06-05
Jonna Olafsson
Jonna Olafsson

Tack för tipsen. Jag har alltid fått lära mig att päron är bra om man är hård i magen men då ska vi pausa med det. Köpte hem mer katrinplommon igår så får köra på det några dagar.

2014-06-09
Jonna Olafsson
Jonna Olafsson

Ge inte päron, det stoppar:/ gör egen katrinplommon dricka, jag gav min dotter det, mixade färska katrinplommon och vatten, efter någon dag va blöjan fylld 😆

2014-06-06
Caroline8519
Caroline8519

Får testa köpa messmör då. Aprikos har jag också testat men verkar inte hjälpa riktigt. Men ska kanske hoppa över morötterna ett tag då.

Är det någon som vet om tänderna kan stöka till det med magen? Upptäckte precis att det är en tand påväg upp.

2014-06-05
Jonna Olafsson
Jonna Olafsson
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...