App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Svårt att söva ner min sexmånaders

Sonen, 6 månader alldeles snart, har blivit väldigt svårsövd. Han sover bra (peppar, peppar) på nätterna, vaknar en ibland två gånger för mat. Han vaknar mellan 6 och 8 på morgonen. Brukar sova tre gånger på dagarna mellersta sovpasset något längre. Problemet är att han nu är så svår att få att somna! Ser ju att han är trött och enda sättet att få honom att somna är att lägga honom i vagnen och gå runt kvarteret. Tidigare har jag kunnat lägga ner honom bara eller vyssja i famnen. Och efter lite protest somnat, men nu är det omöjligt. Hur mycket har era sovit? Blir det för mycket sömn på dagen?

2014-06-03
ElinorI
ElinorI

Vill minnas att vi också hade det svårt vid den åldern att söva sonen. Kan ha svårt även idag (17 månader) om han sover på dagen för länge eller för sent. Att få honom att somna på dagen e hur lätt som helst men kvällarna kan va omöjlig ibland om han sovit för sent på dagen. Så de kanske kan va fösta saken att testa, ta bort en sovstund på dagen så den lilla bara sover 2 gånger under dagen. Lycka till :-)

2014-06-05
stiina123
stiina123
Barn på 3 år och 6 månader

Ingen fler som har något tips?

2014-06-04
ElinorI
ElinorI

Provat ligga bredvid (inte i vagnen dock :)) men det funkar inte. Ikväll när jag la honom låg han och pratade för sig själv och var nöjd. Jag brukar inte behöva sitta med tills han somnar, så jag tänkte att det kanske funkade så jag gick ut en stund. Tittade till honom efter en kvar och han var fortfarande vaken, men nöjd. Satt mig bredvid och sjöng lite och efter en stund blev han arg och ledsen! La honom sen i vagnen och efter fem min sov han! Har läst om utvecklingshopp. Kan det vara något sånt? Eller vill han att jag ska vara nära?

2014-06-03
ElinorI
ElinorI
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...