App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Orättvist i skolans bamba!

Min son har flera klasskamrater som är laktosintoleranta men, dom får inte laktosfri kost i skolans bamba. Men, är du muslim så får du annan mat när det är fläskkött. Då läggs det ner arbete och pengar minsann. Min systerdotter är även hon laktosintolerant och hon får inte heller laktosfri kost på hennes skola men, muslimer får annat när det serveras fläskkött. Hur går detta ihop? Jag blir uppriktigt sagt förbannad att vissa får men, andra inte. Ska det verkligen vara så här i svenska skolor! Nej säger jag vad säger ni?

2014-06-03
Fideli73
Fideli73

Jag fick veta idag att i våran kommun har dom tagit bort laktosfri kost och om man visar läkarintyg att man är laktosintolerant så får man mjölkfri kost. Inte riktigt samma sak!

2014-06-05
Fideli73
Fideli73

Jag tänker säga när min dom börja skolan att han av religiösa själv måste äta svenskt kött/fisk/kyckling... På dagis lagar farmor maten :)

2014-06-05
Idussen
Idussen

Jag tycker det är grymt orättvist å fel att vissa ska behöva intyg å andra inte.

2014-06-04
stiina123
stiina123
Barn på 3 år och 1 månader

Ja men precis, det finns så många som ej äter gris och ändå när man ska påpeka något dåligt så ska man använda muslimer i det... Ush så trångsynt

2014-06-04
Aldis
Aldis
Bebis på 11 månader

Jo jag tycker det är orättvist att att man ska behöva visa upp intyg hela tiden för och få rätt till specialkost medans vissa slipper! Allergiker blir ju SJUKA om dom äter fel mat men, det blir inte muslimer för det är ju bara pga av deras religion.

Nu är fallet inte så utan det serveras inte laktosfritt till dessa barn och jag kan inte svara på om deras föräldrar har lämnat in nåt intyg eller ej. Jag bara blev så förbannad när min grabb berättar om sin bästis som är laktosintolerant och sitter på toan stund efter efter lunch i evigheter och har ont VARJE dag! Då förutsätter jag att föräldrarna har visat upp nåt intyg men, jag kan ha fel. Vet iaf att dessa barn äter laktosfritt hemma.

Tack för alla svar och jag har kopierat länken Norrlänning och mailat berörda föräldrar!

2014-06-04
Fideli73
Fideli73

Klart de har rätt till specialkost!! Det trodde jag var en självklarhet på Alla skolor! Det finns ju de som är dödligt allergiska mot vissa saker. Strid för deras skull!!

2014-06-04
nea1987
nea1987

för att folk inte kan hantera det såklart. skulle man kunna välja specialkost bara pga att man ber om det skulle det ju bli fullständigt kaos.
någon tycker inte soppa är ok mat så det får inte deras barn äta en annan tillåter inte korv osv osv. skulle sluta med att det serverades 250 olika rätter varje dag.
förstår absolut varför möjligheten finns att välja bort kött/gris. Det är ju faktiskt en väldigt stor del som inte äter just det.
och i övrigt krävs intyg.
tycker någon det är orättvist att några slipper äta kött/gris så e de säkert välkomna att också slippa äta det och få "specialkost"

2014-06-03
osisen
osisen

Hur ska du kunna få intyg på att du e muslim? eller vegetarian? det e ju bara löjligt å hålla på sådär...
e övertygad om att även en laktosintolerant muslim måste ha intyg för att få laktosfritt. Om inte ja då kan man snacka orättvisa i annat fall kan jag inte förstå orättvisan alls faktiskt.

2014-06-03
osisen
osisen

Nu är det ju inte mitt barn då kan jag lova att jag hade krävt specialkost. Vet att min syster stred för sin dotter men, fick kalla handen.

Kan tillägga att vi bor i en moderatstyrd kommun och dom prioriterar ju inte skolan direkt!

2014-06-03
Fideli73
Fideli73
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...