App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Potta

God morgon! När började ni potträna era barn? Såg på Nyhetsmorgon och dom pratade om det nyss. Min dotter är 1 år och 7 månader. Vi stället fram pottan och låter henne springa naken inomhus ibland. Verkar dock inte så intresserad. Hur gör ni? :)

2014-06-02
Sara89_
Sara89_

Vår yngsta har suttit regelbundet på pottan från fem månaders ålder. De närmaste åtta månaderna från dess, bajsade hon inte ens en gång i månaden i blöjan i genomsnitt. Hon höll sig en hel helg, när vi glömt att ta med pottan bort. Sen vid 13 månader, började hon bajsa i blöjan igen, det höll i sig i ett halvår ungefär, sen blev det åter till övervägande del på pottan. Kissade gjorde hon under hela denna period ibland i pottan och ibland i blöjan.

Blöjfri dagtid har hon varit från knappt två och ett halvt års ålder, nattetid några månader senare. Sista blöjan hade hon en natt två månader innan hon fyllde tre, det var gardering när vi sov borta.

Jämfört med de två äldre barnen, som hade blöja till de var över fyra och nästan fyra år gamla, så har det här varit enormt smidigt! Sen har det ju varit så tydligt att hon själv föredragit pottan framför att göra sina behov i blöjan. Nu säger hon själv att bara bebisar har blöja, fastän några av hennes jämnåriga på förskolan också har det...

2014-06-02
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 7 månader

Jag med Catpuss! Vi sitter och sjunger och pratar tillsammans och tror det känns bättre att sitta och bajsa fritt än att stå och försöka bajsa

2014-06-02
Amola82
Amola82

Jag hade en babybjörn framme inne på toaletten när grabben fyllt 1 år men, jag pottränade inte honom utan ville han kissa där så ok.

När han var nästan 2½ år ville han själv sluta med blöja och från den dagen har han kissat på toan med toaring. Sen hände endast 1-2 olyckor.

Jag förspråkar att man ska lyssna på sitt barn och inte potträna men, om barnet inte visar intresse när barnet fyllt 3 år då måsta man agera som förälder.

2014-06-02
Fideli73
Fideli73

Jag har börjat att sätta lillkillen på potta redan, för att den ska vara normal att sitta på liksom. Han är bara åtta månader men han får testa den nån gång om dagen så den inte är främmande sen :) han tycker det är skoj också så!

2014-06-02
Kallunkan
Kallunkan

stora barnet var över tre när vi äntligen fick honom att testa toan han vägrade fullständigt. tog oerhört lång tid å få honom att bli torr. å bajsandet tog ännu lämgre tid. efter ett år ungefär kunde man känna sig trygg.
vi har alltid haft potta men ingen av barnen har veöat sitta på den.
dottern började i vintras lite försiktigt nu har hon varit blöjfri förutom när hon ska bajsa i ett par månader. händer typ aldrig olyckor. flera veckor sen förra olyckan. hon e 2,5 ungefär.. tror de e redo när de e redo å man ska smida medan järnet e varmt så visar de intresse så köra man helt enkelt på !

2014-06-02
osisen
osisen

Glömde skriva att han är 15 mån nu :)

2014-06-02
Amola82
Amola82

Jag har satt min son på pottan sen han var 11 månader. Önskar jag börjat tidigare! Nu bajsar han nästan 90 % av gångerna i pottan och kissar lite då och då oxå. Ska återinföra rutinkissandet igen (efter mat, sömn och aktivitet) tyvärr var min man lite lat med det när han var föräldrar ledig. Sonen är duktig och säger till när han måste bajsa iallafall :)

2014-06-02
Amola82
Amola82
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...