App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

rädd för ballonger!!

Min snart 10 månader gammla plutt e rädd för ballonger upptäckte jag idag. Han är även rädd för en leksak som pappa köpt. Hur tycker ni man ska handskas med saker dem är rädda för? Exponera lite i taget eller vänta tills dem är äldre och bara vänta? Någon mer med barn som är rädda för lite konstiga saker?

2014-06-01
caan
caan

10 månader är ju inte gammalt! Jag hade låtit det vara. Snart kommer du sitta och blåsa upp ballonger för fullt när det ska vankas kalas:) Jag hade inte varit orolig.

2014-06-02
ankan1984
ankan1984

Han har varit rädd för främlingar men det är inget som han är rädd för nu. Det gick bort av sig skälv. Det är så olika va barn blir rädda för. Min systerdotter va rädd för sin skugga. Gjorde sommaren väldigt jobbig för henne. Håller verkligen med om att man inte ska tvinga dem. Kan ju få men för livet tänker jag.

2014-06-01
caan
caan

Jag tycker de bästa e att lyssna på barnet. När barnet e redo så närmar den sig själv dom sakerna som tidigare va skrämmande, nyfikenheten kommer göra att dom till slut själva går fram. Min son har varit väldigt blyg å rädd av sig, men vi har aldrig tvingat honom till att va nära varken människor han varit rädd för eller saker. Vi märkte att när han själv fick bestämma så kom han förbi blygheten/rädslan fortare än när han blev påtvingad de han va rädd för (t.ex. när människor kom för nära å skulle peta på honom fast han inte ville, då fick vi säg till dom att backa å låta honom komma när han va redo). Å visst lämnade han sin trygg plats i våra knän för att gå/krypa iväg å utforska själv när nyfikenheten blev för stor. :-D

2014-06-01
stiina123
stiina123
Barn på 3 år och 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...