App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kräkbebis, HJÄLP!!

Min 3 åring kräktes typ aldrig (tjej) förutom vid typ magsjuka. Lillkillen nu (6 veckor) kräker mycket och ofta. Funderar ibland om något alls stannar i magen... Men han ökar i vikt (ordentligt oxå) så jag antar att det inte är något problem så. Blir bara less att byta kläder 4-5 ggr/dag :/ Ni som har/har haft kräkbarn, hur länge har det hållit på? Hur gamla är barnen när de slutar kräka så mycket? Tipps och råd mottages gärna!

2014-05-31
Mette81
Mette81
Barn på 2 år och 4 månader

Låter som ett bulk pulver?! Vet du Glitter1 vart man köper? Typ Apoteket?! Ska kolla med BVC :)

2014-06-05
Mette81
Mette81

Ja, dregglisar har jag massor av från nr 1 och dom hjälper iaf endel om man ska iväg på stan eller köra bilen :) Har nu börjat med lite ersättning ibland (65 ml/gång) som extra boost få jag inte ger tillfredställande mycket. Har köpt en Dr Brown's flaska, hoppas på att det ska fungera bra!

2014-06-04
Mette81
Mette81

Skriver om igen då, för att min dotter kom åt klar knappen. Men Jag har samma problem jag med min 2 månader bebis, och för att underlätta klädbyten hela tiden så har jag köpt såna där haklappar i tyg på babyproffsen som hon har på sig och det hjälper massor för mig.. Ibland så blir kläderna helt nerspydda men den skyddar väldigt mkt :)

2014-06-04
trollboll93
trollboll93

Jag har samma problem med min 2 månader bebis. Men jag har köpt såna där haklappar i tyg på

2014-06-04
trollboll93
trollboll93

min slutade spy när han började äta fast mat

2014-06-03
Liisa89
Liisa89

Förstår dig! Har också en kräkbebis, blev dock lite bättre efter 4 mån! Som andra har skrivet prova passa under ammningen hjälpte mig lite. Men blev trött på att byta kläder efter ett tag så hon hade haklapp i frote på sig, enklare att byta :)

2014-06-03
Martinaj
Martinaj

Min son på 14 dagar kräks ibland å det kan dröja efter en timme ibland efter maten men när han hör det så kommer allt å lite till känns det som.. Jag har fått tips om att amma lite kortare stunder å vila en stund så han rapar och så sen amma igen om han vill å det funkar bra när jag ammar lite för länge så kräks han.. Jag ammar mellan 5-7 min när jag ammat i 10 så kräks han, sen har jag dem sagt att när han kräks så ska jag vänta med att amma igen, för han kräks ju för att magen är full å det gör oxå att man slipper att det ska komma kräk igen.. Det funkar för oss å han tar även napp så när han vill ha bröstet bara för tröst så får han napp å det underlättar oxå för oss, varje gång vi slipper få kräk på både han å mig eller i sängen så är det framsteg 😊👍 men som sagt det funkar för oss men hoppas att det ger dig några tips 😊

2014-06-03
alciie
alciie

Min kille på 1,5 kräks fortfarande flera ggr i veckan. Pappan var likadan. Man kan inte busa direkt efter mat med sonen och kan ej äta för mycket för då spyr han upp det. Så blivit många klädbyten här kan jag säga!

2014-05-31
jessicamalin
jessicamalin

Tack alla snälla för info och tipps :)

2014-05-31
Mette81
Mette81

Mina två äldsta kräktes mycket. Sonen blev bättre när han börjat äta mer mat. Dock började han få många uppstötningar igen, när han var 4-5 år, undersökningar då visade att han fick upp jättemycket i matstrupen hela tiden...

Stora dottern hade fortfarande överskottskräkningar när hon var gott och väl över ett år. Det hände att hon kräktes av frukostgröten på förskolan. Och till och med förskollärarna insåg att hon inte var det minsta sjuk. Innan hon fyllt två var det helt borta och hon har aldrig haft några sådana problem sedan dess.

Yngsta barnet har knappt kräkts alls. Det tog ett tag innan vi insåg, att det inte var nödvändigt att ha en handduk mellan oss och henne vid alla tillfällen... :)

2014-05-31
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader

Min äldsta dotter var också ett riktigt kräk barn. Hon kräktes flera ggr om dagen tills hon var runt 8 månader. Även när hon åt vanlig mat. Sen blev det mer sällan. Kan fortfarande hända att hon får upp kräk i munnen då hon ätit för mycket eller inte vilar minst 20 minuter efter måltiden. Men hon har en förslappad magmun. Hon är nu 4,5 år.

2014-05-31
eij386
eij386

Jag hel ammar och ibland kräks han medan han äter, ibland vid rapen och ibland helt oprovocerat närsomhelst :/ Det märks skillnad på lukten, det som kommer senare luktar mer magsyra. Och det känns som han kräker mer på dagen/em/kväll och nästan aldrig på natten/morgonen. Antar att det bara är att ladda upp med tvättmedel... ;)

2014-05-31
Mette81
Mette81

Min dotter va kräkbebis. Hon slutade när hon blev 6 månader! Följer han kurvan så behöver du inte vara orolig.

2014-05-31
Cecilia330
Cecilia330
Barn på 3 år och 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...