App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

tvillingar i v.20

Hallå :) Har tidigare i veckan fått reda på att jag ska ha tvillingar! Grät som en tok när ja fick se dem på ul. Jaja Jag är ensamstående med två barn sen innan å ser inte en dans på rosor framför mig, men en jävligt kärleksfull framtid. Letar lgh som en tok (vi bor galet smått som det är) å funderar mkt på vart jag kan få tag på en tvillingvagn som inte är alltför dyr :) googlade på tvillingar å fick känslan av att det inte blir mkt sömn framöver 3 vilket är okej (säger ja nu) haha men jag är inte fullt så nervös... Iaf inte just nu! Det kommer å går. Finns det tid till alla mina fina skruttar? Hittar vi vagn, hem å ett tempo som passar oss? Kommer amningen gå bra? Tänk om de kommer för tidigt å tänk om något skulle hända... Det är mina funderingar, men just idag ligger ja här på soffan å äter godis medans barnen spelar spel 3 Lovely. Finns det fler blivande tvillingföräldrar här ute? Skriv gärna någonting :)

2014-05-31
weros
weros

Hej vad spännande att läsa om era erfarenheter. Jag är själv i vecka 13+4 och tvåäggstvillingar beräknas komma 9 november. I vilken vecka blev ni sjukskrivna? Jag jobbar på en förskola med små barn. Ska bli spännande att se hur mycket magen växer och i sommar förbereda alla inköp. Hoppas allt gått bra för er och att ni har fått sovit lite om nätterna.

2015-05-01
snöblomman
snöblomman

Jag fick mina pojkar den 10 november, var då i vecka 36+4. De vägde 2020 och 2795 och mådde bra. De var bara lite trötta och behövde hjälp av en sond i början för att få i sig maten.Vi fick vara på Neo i nästan 2 veckor och hade sedan neovård i hemmet i 2 veckor och det var fantastiskt personal på Neo. Nu väger de 4 och 5 kg och mår jätte bra. Min man har varit hemma i 2 månader, jobbar nu halvtid en månad och sedan heltid igen. Det har varit jätte bra att vara hemma tillsammans och få in lite rutiner. Det är tufft med 2 så små samtidigt men även helt underbar :-)

2015-01-17
Tine2107
Tine2107

Hej. Fick reda på i går att vi väntar tvillingar :) Är fortfarande lite i shock... Är i v 18+6. Har 2 barn sedan tidigare, 5 och snart 3 år. Nån som väntar tvilling nu? Hur har det gått för er som fick i slutet av förra året??

2015-01-16
JJR
JJR

Kul med en till som ska ha tvillingar :-) Jag går in i vecka 26 imorgon. Vart bor du? Vi har fått en inbjudan till en föreläsning om 2 veckor av en förlossningsläkare och barnmorska som bara handlar om tvillinggraviditet, förlossning och första tiden. Det ska bli spännande att lyssna på och träffa fler som ska ha tvillingar :-)

2014-08-20
Tine2107
Tine2107

Här har ni en till som väntar tvillingar :) BF 4:e januari så innan jul borde dom väl vara här eftersom dom sällan håller sig/hålls inne full tid. Är i V21 nu o väntar med spänning på våra små enäggs pojkar. Vi har inga barn sen förut så därför vet vi nog inte om hur omtumlande det kommer bli vi har ju inget att jämföra med. Onödigt oroa sig i onödan så vi ser verkligen framemot detta. Det blev en liten chock när vi fick reda på att det var två men samtidigt en dubbel lättnad när allt såg bra ut. Följer gärna med i diskussionen här vi är tydligen inte så många som väntar tvillingar.

2014-08-19
Millan15
Millan15

Jag har varit på rul och ska på ultraljud runt vecka 28 igen, det blir spännande. Och vill ju även veta vad de säger om förlossningen. Imorgon ska jag till min barnmorska och hoppas få lyssna på hjärtljuden då igen :-) Har du gått upp mycket? Jag har gått upp 10 kilo och det känns faktiskt väldigt bra, är mest magen och brösten inga andra kroppsdelar. Då är det nog dax för dig att få en ersättare snart så att du kan ta det lugnt några veckor innan förlossningen :-) Vad har du för tankar angående förlossningen? Jag hoppas att jag kan föda vaginalt och inte behöver kejsarsnitt. Känns fortfarande otroligt ibland att det växer 2 barn i min mage men det känns så häftigt :-)

2014-08-12
Tine2107
Tine2107

Jag tror att det är bra att det är första barnen, då vet vi ju inget annat :-) Samtidig är det ju lite läskigt att man snart ska ta hand om 2 men vi får ta dagen som den kommer och försöka att be om hjälp när det behövs. Jag har svärföräldrarna i samma stad som jag bor i och det är jag mycket glad för. De kommer att ställa upp och de är toppen. Jag har sökt havandeskapspenning då det är mycket gående och stående på mitt jobb men får väl se om det går genom. Hur gör du? Vill ju inte börja med att ta ut föräldrarpenning redan innan barnen är födda, de dagarna behöver man säkert sen. Har du varit på nåt mer ultraljud? Jag längtar efter nästa, hade rul i vecka 18 och ska få ett till runt vecka 28, så det är några veckor kvar. Känns som om magen växer mycket fort nu :-)

2014-08-04
Tine2107
Tine2107

Jag är i vecka 22 nu, beräknat till början av december (3 dec) så det blir väl novemberbarn :-) Hoppas att de stannar länge i magen så att de hinner att växa ordentlig :-)

Vi har passat på nu på semestern och köpt en del grejer som kläder. Kul att köpa saker till de små och man vet ju inte hur länge man kommer att orka, känner ju redan nu att jag behöver vila en del. Och dessutom måste man ju utgå ifrån att allt kommer att gå bra!

Jag har börjat att känna av ryggen och då jag hade en mycket smal midja innan jag blev gravid är det en stor omställning för magen. Gillar min gravidmage men ibland känns det som att den ska spricka ;-) Undrar hur stort den kommer att bli. Humöret går lite upp och ner men som tur är har jag en man med mycket tålamod ;-) Känns ibland fortfarande otrolig att det finns 2 små i min mage men vi är så glada över att det blir tvillingar även om det kommer att blir tufft.

Jag bor nära Skövde, vart bor du? Har du börjat att fixa grejer till barnen?

2014-07-29
Tine2107
Tine2107

anderssonlina: Jag mår bra, inte mått illa i början heller. Men nu då magen växer blir det mindre ork och börjar känna mig tung i vissa situationer. Hur mår du och när ska du få dina? Min morfar hade tvillingssystrar, tvåäggs. Mina har var sin moderkaka. Är det också dina första barn? Hälsningar från Tine :-)

2014-07-28
Tine2107
Tine2107

Har enäggstvillingar som fyller 4 i november :-).har en pojk på 2 år och en pojk på 2 veckor. Själv vet jag inte om jag skulle klara det.men man klara av det man behöver. Tvillingar är speciellt att få. Lycka till med allt!!

2014-07-27
Emilie7
Emilie7
Gravid i vecka 34

Hej, jag ska ha tvillingar beräknat till 3 dec, är i vecka 22 nu och allt är så spännande :-) Fick veta det för 3 veckor sen på rul, vi blev lite chockad först men super glada, det känns underbart :-)

2014-07-27
Tine2107
Tine2107

På fb finns Second hand för tvillingar, där säljer de bl.a. Vagnar. Hur gamla är dina barn? Våra tvillingar är 4 veckor nu och det är fullt upp även om vi båda är hemma. Om dina barn fortfarande går på förskolan rekommenderar jag dig att söka dispens för att få ha dem fulltid när tvillingarna kommer för att underlätta både för dig och dem. Det är inte lätt med två bebisar som vill äta på en gång och en tredje som behöver hjälp att gå på toan tex.

2014-06-22
Sa3gna
Sa3gna

Det knepiga är att jag med nyss fick veta detta.. men endå har jag vart på tre ultraljud..

2014-06-05
Cippo_87
Cippo_87

Jag vätar också tvillingar :D har två barn sen innan en kille på 7 och en dotter på 4.. Så detta blir ju spännannde :)

2014-06-05
Cippo_87
Cippo_87

Nej ja e alldeles ensam med mina kottar.. Fast ja ska glatt tala om att även om jag inte har en pappa till det finaste i världen så finns farmor, mormor fastrar å mostrar å morbröder å en morfar ;) har inte barnvakt sådär så ja kan glida ut på krogen å så, men ja kan gå på toa ifred (än så länge Hahaha) Blocket alltså!? Då ska ja kolla där :) tack

2014-06-01
weros
weros

Barnvagn kan du hitta jätte fina duo vagnar på blocket tex av Emmaljunga osv:)
Kolla lite där- vi köpte våran där och använd 4 månader men dom skulle ha en till rätt så snabbt inpå de så dom hade köpt en duo vagn istället:) 4500 fick vi ge för en Nitro city förra årets modell- inte farligt kände ja:)

2014-05-31
Rjellis
Rjellis

Ensamstående med två barn, tufft att skaffa fler då..! Har du någon att dela dessa med? All lycka till dig!

2014-05-31
linda82f
linda82f

@erikaaa ja gjorde mitt första ul den 26/5 så ja har bara gjort ett :) men jag var mkt större när jag väntade Leo (tolv år sen) å större ändå när jag väntade hans syster (sex år sen) haha så va inte skraj för det ;)

2014-05-31
weros
weros
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...