App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Äldre förälder som väntar barn igen.

Jag är 44 år och väntar mitt andra barn i augusti-14. Jag har en underbar kille på 16 år, så detta blir en liten "sladdis". Men detta barn är otroligt efterlängtad och ett rktigt litet kärleksbarn. Jag undrar nu om det finns någon mer som är lite äldre som ska bli förälder igen eller för första gången.

2014-05-29
Solrosen14
Solrosen14

Den 4/6 kom hon, vår tredje tös. Förlossningen var ganska tuff och var sängliggande ca2dygn efteråt pga durapunktion.
Men jag njuter av detta lilla underverk ngt kopiöst. Känns skönt att inte ha fler små barn att ta hand om. Mina flickor 8,11 hjälper mig mycket och det är ju rena lyxen.
Vi funderar fortfarande på namn☺️
Tänk att det ska vara så svårt!

2014-06-19
Lili_74
Lili_74

Jag känner mig trygg än så länge. Har förtroende för sjukvården som gör detta så ofta. Går något galet så är jag på rätt plats känner jag. Och jag lite på min man som varit med innan, att han ska stötta mig på ett bra sätt :)

2014-06-01
Verper
Verper

Hej på er!:) 

Jag hoppas att ni alla här har det bra. 

Hur känner ni alla här inne inför förlossningen?

Verper-Ja, visst är det spännande och lite overkligt.:) Det är ju en så stor upplevelse vi får vara med om och otroligt att allt fungerar och att det till slut kommer ut en liten underbar bebis.:) Vad skönt att höra att du har haft en bra graviditet hittills. Vårat barn kommer också att få 2 halvsyskon. Jag har en son på 16 år och min sambo som är yngre än mig har en dotter på 13 år (fyller 14 år i höst).

2014-06-01
Solrosen14
Solrosen14

Jag fyller 40 om en månad och detta är mitt första barn. Är beräknat komma om en månad också :). Men det är mannens 3:e barn, så han ligger lite före. Bebisen får 2 halvsyskon på 11 och 12. Jag tycker det är spännande och overkligt. Tror jag haft en ganska bra graviditet. Kan ju inte jämföra med så mycket.

2014-05-31
Verper
Verper

God förmiddag! 

Jag tror också att det kan vara lite svårt att sätta sig in i situationen när man är i den åldern och svårare när man är kille. Men jag tror att allt blir annorlunda när barnet är här.:) Han är i alla fall mån om mig och frågar hur jag mår och om jag har fått sova och så.:) Men jag förstår att han tycker att det är lite märkligt med min stora mage och så, han kan titta på den och kommentera något ibland. Men säger till mig att jag får ta det lite lugnt och hoppas att jag får sova på natten för det behöver jag ju, kan han säga.:)  

Den här graviditeten har jag mått bättre än förra.:) Jag har förvisso haft svårt att äta, så fort jag gjort det har magen varit orolig och så har jag fått sura uppstöttningar och svår halsbränna. Vilket inte varit något vidare. Jag har en väldigt livlig krabat inne i magen, som har hållit mig vaken en hel del på nätterna. Plus att både moderkakan och barnet har legat långt ner från början och tryckt på bla. urinblåsan, så att jag varit kissnödig hela tiden och behövt gå upp väldigt ofta på natten. Precis som du har jag svullna fötter och även vader, andfådd och otymplig. Men precis som du sa, det får man ju räkna med, hör ju liksom till. Jag har fått en riktigt stor mage och alla jag möter tror att jag snart ska ha vilken dag som helst. Sedan fick jag foglossning och problem med bäckenet för en tid sedan och har gått med stödbälte en tid nu. Detta har den senaste veckan blivit mycket värre och nu kan jag knappt gå och röra mig, det gör väldigt ont. Vilket gör att jag börjar förstå att jag förmodligen inte kommer att kunna jobba som jag tänkt mig. Jag jobbar nu fortfarande heltid och hade tänkt göra det till min semester som börjar den 21 juli. Men som det känns nu, kommer det inte gå att jobba så länge till, vilket är tråkigt.:( Jag är väldigt envis av mig och är inte den som är hemma från jobbet i första taget, utan går även om jag kanske inte borde. Vilket jag vet är dumt och jag måste ändra på mig i den frågan och börja tänka mer på mig själv.  

Jag hoppas att du mår bra idag.:) Känt något mer idag? Snart dags ju, så spännande när det är så nära!!:)

2014-05-31
Solrosen14
Solrosen14

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2014-05-31
Solrosen14
Solrosen14

Godkväll
Jag tycker nog att jag mått oförskämt bra hela grav förutom nu sista tiden, svullna fötter, andfådd, otymplig osv men det får man ju räkna med. Tycker att jag haft mer molande värk idag, men inte så mycket sammandragningar.

Kanske svårt för en kille i den åldern att sätta sig in i känslan av en bebis, blir säkert helt annorlunda när h*n är här.
Hur har du själv mått?

2014-05-31
Hallonpaj
Hallonpaj

Hej igen "Hallonpaj"!

Vad kul att de vart överlyckliga för att få ett syskon!!:) Jag kan förstå att de är spända och förväntansfulla inför det nya lilla liv som ska komma snart. Är ju en lång väntan, men snart är den ju över och snart kommer det en ny person till världen. 

Min son har alltid velat att jag skulle skaffa syskon till honom. När han var yngre frågade han en del om jag inte kunde det. Men nu vet jag inte riktigt vad han vill. Han sa inte så mycket när jag berättade för honom, men han log en hel del och verkade glad.:) Han är ju i en lite känslig ålder och mycket händer i den ålder han är i nu. Han börjar ju själv bli vuxen, han har tjej sedan drygt ett halvår tillbaka och kör EPA och moped. Så min lille grabb är inte så liten längre, utan har blivit stor.

Jag hade inte heller tänkt att jag skulle bli en "gammal" mamma. Men jag har alltid velat ha många barn, vilket det av olika anledningar ej blivit.:( Men detta att jag nu ska bli mamma igen, ser jag som en riktig gåva.:) Det är verkligen ett efterlängtat barn och ett riktigt kärleksbarn.:) Jag ser verkligen fram emot det och tycker att det ska bli jättemysigt.:)

Jag kan förstå din oro över förlossningen, den är ju väldigt nära nu. Själv har jag också börjat oro mig lite, även om jag har en bit kvar till min. Jag hoppas att allt kommer att gå bra, både för dig och mig.

Vad tråkigt att höra att du har förlorat din mamma.:( Alltid jobbigt att förlora någon som står en nära och speciellt sin mamma kan jag tro.

Jag tycker precis som dig att en siffra inte betyder så mycket, utan att det är hur man är till sättet och som person. Jag känner mig inte alls gammal till sättet och i sinnet, utan väldigt ungdomlig, vilket jag alltid varit. Vuxen med ansvar, men ungdomlig i sätt och sinne. 

Hur är det med dig? Mår du bra, förrutom oron inför förlossningen?

2014-05-30
Solrosen14
Solrosen14

Hej "solrosen 14"
Dom blev överlyckliga😃
Nu är det en oändlig väntan för dom. Den yngsta säger varje dag "nu kan hon komma idag?"
Jag själv har alltid sagt att jag inte ska bli en gammal mamma. Min mamma var 42 år när hon fick mig. MEN man åldras ju olika, hon blev "gammal" till sätt och kläder m.m ganska tidigt och det var ju inte så kul vid en viss ålder för mig. Det behöver ju inte betyda att jag kommer bli det. Så jag tycker inte att en siffra betyder så mycket utan hur man är. Nu förlorade jag tyvärr min mamma förra året pga en stor stroke hon fick för 3 år sedan. Önskar hon fick träffa sitt 16:e barnbarn.

Jag tycker det ska bli jättemysigt.

Men jag börjar bli väldigt nervös inför fl, kan inte komma ihåg att jag var det med dom andra.

Vad sa din 16 åring ?

2014-05-29
Hallonpaj
Hallonpaj

Hej Adorabelle! Tack så mycket!!:)

2014-05-29
Solrosen14
Solrosen14

Hej "Hallonpaj"! Jag hoppas att du har haft en bra graviditet och att förlossningen kommer att gå bra. Den närmar sig ju med stormsteg, inte längt kvar för dig ju!! :-) Jag antar att era flickor blev glada när de fick veta att de skulle få ett syskon till. Visst är det härligt med barn och åldern spelar egentligen inte så stor roll, utan det viktigaste är att man är älskvärd och kärleksfull och bryr sig om sina barn. :-)

2014-05-29
Solrosen14
Solrosen14

Vill bara passa på att säga grattis :)

2014-05-29
Adorabelle
Adorabelle

Jag är 40 år och väntar vår tredje flicka vilken dag som helst. Våra andra flickor blir 8 och 11 år denna sommaren.

2014-05-29
Hallonpaj
Hallonpaj
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...