App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Önskar tips för att lära killen ta flaska

Lilla killen blir nu strax 6 månader. Jag har provat ge honom lite gröt och mosad potatis och så. Har väl funkat okej, han äter lite grann i alla fall. Skulle vilja att han tar flaskan också så att jag kan prova med välling också. Men han vill inte! Jag har varit så orolig över att han skulle föredra flaska före bröst, men det visade sig inte vara så lätt! Han tar bara bröstet med amningsnapp, så jag trodde nog att det skulle gå lättare. När han är riktigt hungrig funkar det inte med gröt, då blir han bara förbannad och vill bara ha bröst. Tips mottages tacksamt! :)

2014-05-28
ElinorI
ElinorI
Barn på 3 år och 5 månader

Låter precis som jag skulle beskriva min situation nu. En nyfiken fråga , sisådär 5 år efter. 😂 men hur gick det ? Tog han flaskan?

2019-02-21
Saboh
Saboh
Barn på 2 år och 9 månader

Jag hällde vatten i en flaska och ett par gånger om dan fick han prova att dricka eller bara hålla i den å leka lite. Det är väldigt praktiskt nu när de är varmt att han tar flaskan för många gånger är han bara törstig och inte hungrig. Ta de lugnt och låt han prova då och då så blir de nog lättare med tiden. Testa pipmugg med vissa tycker de är bättre. Min son tycker de rinner för snabbt men den är god att tugga på och hålla i :)

2014-05-30
Maryhulth
Maryhulth
Barn på 2 år och 4 månader

Jag tänker att det kan vara bra om han kan ta flaskan nu i sommar så att han kan få i sig vatten om det är varmt och så. Eller behövs inte det. Jag ger honom någon tesked med gröt eller mosad potatis eller så. Det handlar inte om att stressa för att få honom att tycka om mat! Men jag tänker att så småningom om han börjar äta mer bör han väl dricka vatten också?! Har provat medelas calma flaska och esska

2014-05-29
ElinorI
ElinorI

Jag blanda även i bananpure eller katrinplommonjuice i vällingen och då gick de lättare. De är även bra för magen med katrinplommon :)

2014-05-29
Maryhulth
Maryhulth
Barn på 2 år och 4 månader

Min son har aldrig förstått flaskan alls men när han börja få gröt så fick han vatten i nappflaska och även pipmugg för att vänja honom. Då var han sex månder och nu nästan sju månder så tar han nappflaskan riktigt bra. Jag ville även ge han välling till kvällen så nu får han de men de tog sin lilla tid.

2014-05-29
Maryhulth
Maryhulth
Barn på 2 år och 4 månader

Varför tvinga barnet att ta flaska när barnet inte vill?

2014-05-29
Plumpan
Plumpan

Prova flaskan Medela Calma eller ge från pipmugg. Personligen skulle jag enbart ge bröstmjölk eller ersättning men jag är väl en av få som anser att välling och industrigröt inte är hälsosamt.

2014-05-29
Cprinter
Cprinter

och givetvis ska någon annan än du mata... Du har ju den äkta varan, så varför skulle han ta något annat?

Som att gå till glassbilen men bara få köpa brysselkål...

2014-05-28
solskensmamman
solskensmamman

Prova med en annan dinapp på flaskan. Välj en som är så lik bröstet som möjligt. Testa att handmjölka ut lite bröstmjölk och smörj in dinappen med.

2014-05-28
MammasIda
MammasIda

För vatten kanske det fungerar med pipmugg?

2014-05-28
Ammiz
Ammiz

prova att spruta in lite välling i munnen så kanske han upptäcker att det är något gott.

2014-05-28
KruXet
KruXet

Har provat att pumpa men får ut så lite. Vilket märke på ersättning är bäst? Har en sån tetra nan pro 1

2014-05-28
ElinorI
ElinorI

Tänker naturligtvis inte ge välling istället för att amma varje gång. Tänkte snarare prova att ge lite på kvällen, innan läggdags, men oavsett ersättning eller välling, kvarstår ändå problemet att han vägrar. Han vrider bara bort huvudet. Tänker att det är ju bra om han lan ta flaska så jag kan ge han vatten nu i sommar och så också. Försökt på sked, men allt kommer ju ut igen.

2014-05-28
ElinorI
ElinorI

Tror inte på att lura med sött, då blir det svårare med mat sen.. Pröva olika typer av nappar istället :)

2014-05-28
linda82f
linda82f

testa den färdigblandade ersättningen på tetra, den är dyr men mkt godare än pulver (enligt mina bebisar iallafall!) och går att ta till vid akuta situationer som bröllopet.

2014-05-28
solskensmamman
solskensmamman

Man måste inte amma eller ge ersättning vid sex månader, det är ofta en tid då man kan sluta amma eftersom de faktiskt kan äta vanlig mat.. Om man vill förstås och så komplettera typ mellis med amning/ersättning. Välling till frukost är väl jättebra :)

2014-05-28
linda82f
linda82f

sockerlösning på nappen om det är akut. så fick vi göra. men oftast tycker dom inte om välling i den åldern och dom kan få ont i magen så pumpa hellre och vänj sakna vid välling typ blanda 50/50

2014-05-28
Liisa89
Liisa89

Vill tillägga att jag och sambon är bjudna på bröllop den 14 juni och han ska vara med mina föräldrar då alldeles intill, men det vore ju skönt att inte behöva tänka på att behöva springa emellan.

2014-05-28
ElinorI
ElinorI
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...