App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Jobb eller inte

Okej behöver er hjälp... Har fått erbjudande om ett jobb som startar i höst. Ett jättebra jobb med bra lön. Problemet är att jag kommer jobba i Trollhättan och bor för tillfället i Gbg. Jag och sambon räknade på att bensinkostnad kommer bli ca 5000kr/mån. Får ingen milersättning och jag måste ha med bilen då jag har kundbesök osv. Andra problemet är att jag kommer ju ha långt hem om det händer något på dagis. Visserligen är min sambo nära, men han kan ju inte alltid heller. Frågan är om jag ska ta det eller inte... Vill ju inte förlora tid med sonen men samtidigt kanske jag inte får en chans till och då går jag på a-kassa under hösten. Någon som haft liknande sits? Hur resonerar ni?

2014-05-27
1katarina1
1katarina1

Tack för era svar! Pratade med arbetsgivaren idag, hon sa att de kan tänka sig höja grundlönen så det täcker det mesta av bensinen. Ska kolla på blocket om jag hittar en bil. Alternativt byta vår nuvarande bil mot en som drar mindre! Berättade även för arbetsgivaren att jag kommer hämta min son på dagis 2-3 dagar i veckan så nu är vi överens om det med. Känns bra!

2014-05-28
1katarina1
1katarina1

milersättningen brukar ligga runt 30 kr tror jag.. för egen bil.
sen får du även dra av för trängselskatten när du drar av för bränsle i deklarationen!

2014-05-28
osisen
osisen

du får ju dra av på skatten sen plus att du kanske kan skaffa en bil som drar mindre?
min pappa pendlar 7 mil per dag å köpte en bil som drar under 0,5 :-)
känmrr mängder med folk som pendlar längre än så varje dag till jobbet.
vägen till trollhättan tar inte sån tid heller.. den går ganska smidigt å köra så jag tror att det kommer gå galant. hellre det än å gå på akassan. dessutom behöber du uu inte jobba där för evigt!
lycka till!

2014-05-28
osisen
osisen

Sol=som.

2014-05-28
jessicamalin
jessicamalin

Min sambo pendlade när han jobbade 10 mil hemifrån så blev 20 mil om dagen. Pendlandet var drygt, dyrt och dessutom tjänade han inte några vidare pengar. Så han blev erbjuden ett annat där min pappa jobbar. Men jag tycker du ska ta jobbet, skulle det sen inte funka så kan man söka annat under tiden! Det är en fast inkomst! :) Å sol någon ovan skrev, ha en bil i Trollhättan och åka med tåg? Går ju rätt bra och dessutom är det mycket billigare!

2014-05-28
jessicamalin
jessicamalin

Tack lillråttan :) Vi ska förhandla om det imorgon. Jag får bensinpengar för den bensinen jag använder till kundbesök osv. Men jag får inte bensinpengar för resan till och från arbetet. Vet dock inte hur jag ska lägga fram förslag på det här med bensinpengarna imorgon när jag ringer arbetsgivaren... Vill ju inte föreslå något som är helt galet i deras värld men jag vill inte heller föreslå för lite! Om ni förstår vad jag menar...

2014-05-27
1katarina1
1katarina1

Tag jobbet! Jag har ofta haft 2 timmar (plus upp till 59 minuters väntetid om jag precis missat tåget). Så maken har alltid haft jouren dessa dagar/veckor/år..

2014-05-27
solskensmamman
solskensmamman

Tack ElinVs, så resonerar jag med. Drömmen är ju att få en sån här tjänst i närheten. Min sambo jobbar på fritids i kommunen och har lätt att komma ifrån, han är alltid nära. Jag har även möjlighet att sitta med administrativt arbete hemma på kvällarna (när sonen har somnat då) om det skulle behövas. Det var okej för arbetsgivaren...

2014-05-27
1katarina1
1katarina1

Att små barn blir sjuka, får man räkna med. Allt annat är en bonus. Men går det inte att komma överens om att pappan alltid hämtar, om barnet blir sjukt på förskolan? Sen alla dagar som det blir VAB direkt från morgonen kan ni ju komma överens om hur ni vill.

Sen är det ju så, att alla inte kan hämta direkt. Jag jobbar i skola och på fritids och har varit med om föräldrar som inte kunnat hämta förrän efter två timmar om ett barn blivit sjukt. Den förälder som befinner sig på sjön eller i uppe luften kan inte hämta, inte den som befinner sig i en operationssal heller. Och har man en och en halv timmes färdväg, så går det inte att göra så mycket åt. Däremot skulle vi inte acceptera att ett sjukt barn fick vänta i två timmar, om en förälder jobbade nära, bara för att det var "den andra förälderns tur att hämta" eller liknande...

Ett jobb är ett jobb... Och är det dessutom ett bra jobb, som du vill ha och med bra lön, så tycker jag att du ska ta det. Om du har ett jobb, är det ju också lättare att få ett annat bra jobb närmare, än om du först går arbetslös en tid.

2014-05-27
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 7 månader

Det är en tillsvidaretjänst och vi ska flytta till vintern, vi har i så fall diskuterar att flytta närmare Trollhättan då vi bor i lägenhet nu och vill gärna ha ett hus. Klart jag alltid prioriterar familjen och framförallt min son, tänkte om någon annan har liknande sits och hur ni gör i så fall. Att ha bilen i Trollhättan kan ju vara ett alternativ, har aldrig tänkt på det! Childofjune, ja det här är så svårt... Har tills imorgon på mog. Och som du säger: om jag blir arbetslös i höst så måste jag ändå söka jobb i andra städer.

2014-05-27
1katarina1
1katarina1

Ni skulle säkert spara massor på att ha bilen i Trollhättan och pendla med månadskort. Kanske läge att köpa en billig liten bil? Eller prata med AG om detta problemet, kanske kan de stå för bil eller bensinkort?

2014-05-27
solskensmamman
solskensmamman

Jo, det förstod jag också - nu får vi väl hoppas att sonen inte blir sjuk på förskolan så ofta - och i de fall det händer är det din man förskolan får vända sig till. Jag menar, alla föräldrar kan inte vara på plats inom 10 minuter. Jag tänker även att om du skulle börja gå på a-kassa och vara tvungen att söka jobb i hela landet och tacka ja till det du blir erbjuden, så kan du i det läget aldrig använda det som ett argument för att inte tacka ja till ett jobb på samma avstånd. 

Är det en tillsvidaretjänst? Finns det möjligheter för er att kanske flytta och bo någonstans emellan städerna? Alltså när du testat om jobbet är något du vill fortsätta på och provat på situationen med pendling.

2014-05-27
ChildofJune
ChildofJune

Vill förtydliga att problemet med dagis har att göra med att det är långt att åka, jag kan inte vara där på tio minuter (om sonen till exempel blir sjuk) utan det tar ju ca 1,5 timma att åka!

2014-05-27
1katarina1
1katarina1

Händer det något på förskolan så måste ju någon av föräldrarna ta sig dit, oavsett vad man gör för tillfället - eller hur? Beroende på hur akut det eventuellt skulle vara, så får ni väl ta den diskussionen då. Sen beroende på vilken typ av jobb det är, och vilka avtal som gäller, kanske du kan gå ner i tjänstgöringsgrad i början? Förutsatt att det fungerar ekonomiskt då - men kunde du gå ner till 80% och vara ledig en dag i veckan så blir det mindre i bensinpengar också.

Hur känner du för att tack ja till jobbet och se hur det fungerar? Söka annat under tiden? 

Men jag förstår också om du väljer att inte ta det. Min man pendlade 9 mil, han fick nytt jobb på hemorten en månad innan första barnet föddes - och det var ju en dröm som blev sann.

2014-05-27
ChildofJune
ChildofJune
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...