App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Barnförsäkring

Fråga ! Min son föddes med en sjukdom esofagus atresi som upptäcktes 1,5 dygn efter förlossning . Nu verkar det jätte svårt att teckna barnförsäkring . Är det inte oetiskt och diskriminering att utesluta människor bara för att dom inte är helt friska ??vad gör man ? Erfarenheter ? Kan man typ överklaga , anmäla någonstans ??borde ju inte vara tillåtet

2014-05-26
Kikaki
Kikaki
Barn på 2 år och 5 månader

Till andra också, tänk på att gravidförsäkringarna som är gratis oftast inte gäller från födseln och 24-72 timmar framåt. Alltså kan man aldrig få ersättning för ev komplikationer som har direkt koppling till förlossningen. 

Jag läste en artikel en gång om att det enklaste är att teckna en gruppförsäkring, dock är ju frågan vilka undantag som finns i dem. De flesta gruppförsäkringar har ju dessutom inget krav på hälsointyg, så har man en medfödd sjukdom är den säkert ett undantag.

Det är förfärligt tycker jag, det kan ju hända ens barn andra saker som inte har direkt koppling till en enskild sjukdom/olycka.

2014-05-27
ChildofJune
ChildofJune

Trygg-Hansa har redan nekat oss och bett oss återkomma om 18 mån !

2014-05-26
Kikaki
Kikaki
Barn på 2 år och 5 månader

den försäkring med karens hos Folksam är att de första 6mån så är de bara olycksfallf. efter 6mån så är de full olycksfall och sjukdomförsäkring som vilket barn som helst har. jag kollade med trygghansa. och då är inte min dotter sjuk för fem öre, men har en extra kromosom. de kunde erbjuda 18mån karens sen kunde man söka om, med risk för att då bli nekad.. hos folksam gick de över automatiskt efter 6mån, behövde ej göra någonting.

2014-05-26
Johanna92sthlm
Johanna92sthlm
Barn på 1 år och 7 månader

Tips till nästa gång och till alla andra som läser!

 

GRAVIDFÖRSÄKRING..

Den gäller under graviditeten och 6månader efter födsel. Ringer man och tecknar barnförsäkring inom 4veckor efter födslen "skarvar" dom ihop. Vilket ger en full barnförsäkring från födslen.

 

Gravidförsäkring är gratis (hos folksam iaf)

 

Men svar på din fråga; Nej tyvärr kan du inte överklaga. Det är regler dom har, och dom kan tyvärr inte göra ett undantag för dig!

2014-05-26
hagberg
hagberg

Vad menas med 6 mån karens och från när ? Vad är en gruppförsäkring ?det är verkligen hemskt !

2014-05-26
Kikaki
Kikaki
Barn på 2 år och 5 månader

Min dotter har Downs syndrom, vilket vi inte visste innan hon föddes. de försäkringsbolag vi tog var Folksam, de var 6 mån karens innan de blev en full olycksfall och sjukdomsförsäkring. de var de enda bolaget som ville försäkra henne. ja, väldigt diskriminerande, men de tänker ju bara på pengarna :( och att våra barn då kanske kostar mer...

2014-05-26
Johanna92sthlm
Johanna92sthlm
Barn på 1 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...